Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Nikkor - съвет за обективи
Автор: digitalman   
Дата:   22-08-07 17:31

От скоро и аз се сдобих с ДСЛР (Никон Д40), снимам основно семейството, природата, разни детски рожденни дни. Купил съм апарата допълнително с още един обектив към китовия - 55-200.
Още в началото успях да изтърва в къщи фотоапарата заедно с китовия обектив (18-55) и изглежда от тогава му има нещо на този обектив - трудно фокусира на по-тъмно и т.н. (особенно когато е след 30-35 мм.). Решил съм, че ще се купува нов обектив и въпроса ми е кой вариант да избера:
18-70 плюс 55-200 (т.е. купувам само 18-70)
18-200 (т.е. продавам 55-200)

Най-вече се интересувам дали с 18-70 се решават тези проблеми с фокусирането (те може и да са от това, че си изтървах апарата и съм прецакал нещо китовия 18-55).
Благодаря предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: Nikkor - съвет за обективи
Автор: ksuhorukov   
Дата:   22-08-07 17:32

Вземи 18-70, после събери някой лев, продай 55-200 и си купи 70-300ВР.

Автор: ranopile   
Дата:   22-08-07 17:36

18-200 VR

Автор: unclebim   
Дата:   22-08-07 18:04

18-55 си е тъмен, особено след 30-35мм, не знам на Д40 как му е автофокусът, но опитай с друг обектив преди да купуваш, защото на по-тъмно може просто да си се мъчи тая комбинация, а не да е повреден обективът.

Автор: tochnia   
Дата:   22-08-07 18:10

Как ги правите тия работи с изтърването..? Аз ако си изтърва апарата все едно си изтървам сърцето на земята [smilie10]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »