Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Здравейте, имам проблем с Viewfinder-a на Canon 80d. Не знам как точно се нарича въпросния дисплей, но в долната част има информационно табло със зелени цифри и букви, показващо бленда/шътар/експозиция и т.н Та въпросните знаци не са осветени изцяло, показва се само част от тях, точно както би изглеждало при прецакан калкулатор да речем. Пробвах да рестартирам настройки, ъпдейтнах firmware,пробвах с различни батерии и обективи. Не съм изпускал камерата или правил каквото и да е, просто днес я включих и по някаква причина това се случи. Ще съм много благодарен ако някой сподели идея за решение на проблема. П.с разбирам че мога просто да отида на сервиз, но исках първо да проверя дали не е нещо което мога само да поправя.
Разбира се, че можеш сам да го поправиш. Разглобяваш дисплея и прозвъняваш всички писти на комуникационния кабел. Ако е наред проверяваш дали идват всички сигнали към дисплея. Пътьом проверяваш подсветката в тестов режим дали осветява цялото поле. Това са ти 95% от евентуалните причини, водещи до твоя проблем.