Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Транссексуални модели в картините на Майстора
Автор: Pixel5   
Дата:   02-02-22 18:19

Тук няма да поставя нито линк към снимка нито към статия за Фотосесията на Михаил Вучков. Който желае може веднага да намери информация в мрежата. Ще кажа само с две думи, че е опитал да пресъздаде по един "вулгарен" лично за мен начин някои от най-емблематичните картини на Владимир Димитров - Майстора. Аз няма да коментирам "творчеството" на този колега. Ще напомня само че вчера се навършиха 140 години от рождението на Владимир Димитров. И днес на 2.02. поне лично аз попаднах на няколко от снимките с транссексуални модели в едни от най- красивите български носии.
Темата е повече от нелицеприятна за мен, защото аз самия съм задълбавал в нея и зная много добре какви усилия ми костваше за да изучим с екипа ми детайли и да се опитаме да ги пресъздадем, така че изкуствоведи и "виждащи" братя не просто да не ме разкъсат, а да усетят, че със средствата на фотографията опитах да пресъздам, това което Маестрото е нарисувал със сърцето си.
За дълбочината, душевността, смисъла, който се вижда едва на втори план и за всички картини в които Майсторът илюстрира по неповторим начин вътрешната красота на българката въобще няма да отворя дума. Зная много добре детайли от живота на Майстора и предполагам, че именно някои от тях са подействали като "тригер" или стимул на колегата да се залови с тоя тип изкуство.
Зная че тук има двама човека, за които темата "Майстора" може да бъде кодифицирана като един от стожерите в живата им. Може би има и повече, които аз не познавам. Затова просто бих помолил и тях и всички вас - "виждащи и чувстващи братя" за мнение и коментари. Сори за малко хаотичния и емоционален изказ, но буца ми заседна и нахвърлях всичко това на половин дъх. Поднасям извинения на "засегнатите". Верятно истинския творец би разбрал, но аз комай съм само и просто снимащ мъж.
 Re: Транссексуални модели в картините на Майстора
Автор: hotsnail   
Дата:   02-02-22 18:42

Защо ни занимавате с това?

Фото Форум да става нещо като орган на "Министерство за насърчаване на добродетелта и борба срещу порока"?

Ами не живеем в Афганистан. Продължавайки Вашата линия на мислене творбата на майстора е непрличина и трябва да се забрани. Изобразява жена в детеродна възраст по непристоен начин с открито лице .......в модерен Афганистан подобни неприлични сцени и изображения биват изгорени.....

Публикацията е редактирана (02-02-22 19:02)
Автор: juslen   
Дата:   02-02-22 18:54

[beer]

Публикацията е редактирана (02-02-22 18:57)
Автор: OIM   
Дата:   02-02-22 19:07

Аааа , тая тема трябваше да я пусне рафито

Автор: thephotonub   
Дата:   02-02-22 19:11

Абе вие хора нямате ли някакви занимания в личен план, кво почвате, непринудено, некви теми за транссексуални?!? Ами като не разбираш стани транссексуален травестит и така ще разбереш сигурно.. :Д Голяма работа имало транссексуални, все едно тва са истинските проблеми на държавата.. ОМГ
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.