Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Sony RX100 III (mk3)
Автор: djounsa   
Дата:   14-08-21 07:55

Здравейте, пиша ви във връзка с горепосоченото сони. Отскоро съм собственик на това малко бижу. Използвам го когато не ми се мъкне Никона дслр, но все още не мога да му свикна. Питането ми е относно задаването къде да фокусира. При режим М си задавам сам стойностите на скорост, бленда и исо, обаче при всеки един кадър, трябва да влезна в бързите настройки и от там да потвърдя, че искам ръчен фокус с единично заснемане и да избера къде да фокусира апарата. Намерих начин да прескоча малко стъпки и дирекно си извадих хот ботон, но пак трябва да избера единично заснемане и от там да го нагласям върху какво точно да фокусира и при следващ и следва кадър повтарям стъпките. Какви ли клипове не гледах, какво ли не правих е няма и няма нагласяне! Някой да знае къде се крие разковничето в случая? Как мога да си го направя постоянно да си местя фокуса с О-копчето ? Гледах клип, в който показваха, че като е на стандартни настройки на копчето то можеш да си го движи, да ама не, даже фабрични му задавам на няколко пъти и нищо не става !

Отговори на това съобщение
 Re: Sony RX100 III (mk3)
Автор: IShoot4Fun   
Дата:   14-08-21 13:16

В менюала какво пише?

Автор: Yog   
Дата:   14-08-21 15:14

Виж дали си на правилнaта Focus Area. Ако си във Flexible Spot, независимо дали е S, M или L като размер, би трябвало задното контролно колело да мести фокус 'точката' ако е на Standard операция самото то, както и централния бутон. Тогава би трябвало да натисснеш централния бутон, фокус зоничката да се покаже в центъра и да можеш да я местиш с контролното колело като на DSLR. Поне така си спомням от няколкото дни, в които си играх с едно такова камерчѐ [smile]

Дата:   14-08-21 21:38

Това което го казваш го гледах в тубата, обаче не става :( Всичко което си написал за флексибъл спот и другите работа съм ги направил, но пак нищо не става. Като натисна централното копче премигва зелена светлина все едно си направил снимка и загасва. Натискам колелото и нищо не става, изважда ми хот ботоните.

Автор: tarantulaxxx   
Дата:   15-08-21 00:01

Натискаш бутона за повторно фокусиране. Така е при тройките. При петиците е както е показано на видеото.

Дата:   15-08-21 11:26

Снощи открих решението! При задаване на хот ботонс на две места пише какво да прави централното копче на колелото и по дефоут е зададено да търси лица и аз го промених на стандарт и се получи това което исках! Благодаря на всички включили се!

Автор: Yog   
Дата:   15-08-21 17:32

Скромно ще цитирам себе си от вчера "...би трябвало задното контролно колело да мести фокус 'точката' ако е на Standard операция самото то, както и централния бутон..." Така или иначе, добре че си го включил [smile] [smilie24]

Автор: tarantulaxxx   
Дата:   16-08-21 21:27

Щом си се оправил. Но пак казвам, много е лесно. След като снимаш, просто натискаш ОК бутона в средата. И си местиш фокуса.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »