Автор: avo
Дата: 18-10-20 00:20
Накратко, дойде ми времето да започна да градя една ФФ система. Досега снимам само с кропки, Д7500 за момента. За да избегна килограмите на ФФ ДСЛР-те и техните обективи, се загледах в безогледалните системи. Единственият ми опит за момента е сони а7р2 с 16-35/4. Извод/за мен си/ : качествена картинка, твърде огромен тромав файл,респективно ненужни за мен 42 Мп, ужасно усещане от електронния визьор при снимане - пикселизиран,лагва, с груби линии и квадрати по него за фокусна точка и т.н.. С дслр-а виждам кадъра през визьора, тук чак на компютъра вкъщи. Ако четеш тук, ДСЛР-ите не могат да фокусират, а с безогледалките е слънце. Тестът на сонито направих, като снимах едни и същи кадри, на едни и същи мм и настройки с него и с никона, от статив. Нямаше кадър, където да мога да кажа, че фокусът на един от двата беше избягъл. Допускам, че при бленди 2 и по-отворени може и да се усеша повече, не зная.
Въпросите към по-запознатите от мен :
1. Да очаквам ли по-добра картина през електронния визьор на друго тяло или винаги е сходно? Има ли такова, което поне наподобява оптичния визьор? Ако не май ще е Д780.
2. Ако реша отново да е Никон, ще сгреша ли ако избера Z5 пред Z6?
|
|