Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Бихте ли ме посъветвали за безогледалка?
Автор: Fiffi   
Дата:   06-10-20 15:33

Здраейте! Имам желание да си взема що годе хубав апарат за любителски цели. Мислех за Canon (някой DSLR). В безогледалките, обаче, много ме привлича това, че са лекички. От морето информация съвсем се загубих. Щеше ми се да е Canon заради познатите менюта, но доколкото чета май не са много добре с безогледалките. Другото, което гледах е Sony A7 ii, но той май е по-подходящ за видео...
Та накратко молбата ми е ако можете да споделите вашите наблюдения и опит.

Отговори на това съобщение
 Re: Бихте ли ме посъветвали за безогледалка?
Дата:   06-10-20 15:36

И все пак като качество на сниките безогледалките добри ли са колкото DSLR?

Автор: nokoniko   
Дата:   06-10-20 15:53

Купих си Сони А7м3 с Тамрон 28-75/2.8. Прекрасна комбинация. Преди това имах Олимпус om d ЕM5 mark 3 със Олимпус 12-40/2.8 също страхотна комбинация въпреки по-малката матрица. [shtrak] [beer]

Публикацията е редактирана (06-10-20 15:57)

Автор: lamerko   
Дата:   06-10-20 16:01

Fiffi: технически погледнато, качеството на изображението е на същото ниво, ако се използват съответните матрици. Идва обаче един друг фактор - пазара налага по-голяма динамика при безогледалките, като в резултат на това при тях малко по-рано се вграждат най-новите постижения - матрици, процесори и т.н. А дали ще правят по-добри снимки - това вече е въпрос най-вече от ЗАУ.

Автор: serjy   
Дата:   06-10-20 16:03

зависи най-вече колко пари си готова да заделиш и колко обемна техника да носиш, какво мислиш да снимаш, ще сменяш ли обективи, или само с един и тнт... дай малко повече информация.

Дата:   06-10-20 16:09

Благодаря за отговорите. Давам повече информация: бюджетът ми е 2000-2500 лв. Иска ми се да снимам природа, градска среда при екскурзии, хора.... в общи линии всичко, което мога :)) По тази причина искам да е сменяем обектива.

Автор: CDman   
Дата:   06-10-20 16:17

Sony RX10 III

Снимам с такъв. Мисля, че няма да Ви разочарова, но си вземете външно зарядно и поне 1 допълнителна батерия.

Успех [smilie24]

Автор: Pac   
Дата:   06-10-20 17:43

Fuji X-T2 / T3 / T4 или Х-H1 с китов 18-55 или 16-80 за начало. Т2 или H1 могат да се намерят на оферта настаро, така ще имаш още някой готин обектив в рамките на бюджета.
Това е моята препоръка. А и генерално, ходи да пипнеш в магазина машинките, да видиш как ти лежат в ръката и колко те кефят. Аз така едно време се влюбих в Т1 и оттогава съм верен на марката.

Публикацията е редактирана (06-10-20 17:44)

Автор: mitpis   
Дата:   06-10-20 19:04

В последно време и аз си мъкна в раницата постоянно едно малко Fuji X-E3 с 18-55 излезе ми от базара втора ръка с обектива към 1000 лева, мъкна го и на туризъм толкова е лек, че не се усеща, че имаш фотоапарат с теб, което за мен е главното му преимущество пред други безогледалки. Като цяло съм доволен от машинката, обаче му се разлепи едната гума на захвата от потни ръце през лятото, залепих я и нямам грижи. Иначе някаое Сони също не е лош вариант, познавам хора с Sony A7 II, много са доволни, един приятел имаше първо Sony A7 и после на някакаква промоция мина на Sony A7 II и много го хвали, докато от чистата 7 беше много недоволен. Само че той не снима с китов обектив, така че не знам като цена как е системата. Не знам защо считаш че не става за снимки Sony A7 II. Питай hotsnail на лични той е запознат със системата.

Публикацията е редактирана (06-10-20 19:15)

Автор: lord_kik   
Дата:   06-10-20 23:37

Nikon z50 кроп е,но цената е добра,а и има адски много обективи които можеш да сменяш на достъпна цена разбира се с адаптер.

Автор: hotsnail   
Дата:   07-10-20 01:43

Така зададен въпроса е труден. Ако кажете какво снимате и с каква цел ще помогнем много по-ефективно.

Например за професионална или любителска употреба е? Спорт ще се снима ли? Видео ще се снима ли? Портрети с плитък фокус обичате ли да правите? Притеснява ли Ви бюджета? Държите ли на последния писък на технологиите? Кои функции на камерата са важни за Вас?

Защо е добре да помислите на тия въпроси се чудите сигурно.

На първо място важен е избора на обективи. За безогледалните единствено Сони и в голяма степен Фуджи имат пълноценни системи с обективи.

Освен това различните камери предлагат различни екстри и са предназначени за различна потреба. Дори при една марка има различни модели. В момента сред потребителите на Сони тече голям дебат за новата им камера - А7С. Тя е потребителски насочена камера от висок клас и д голяма степен седи противоречиво, защото на пръв поглед предлага по-малко на висока цена. От друга гледна точка е единствената камера от вида си на пазара за под малко от 5 хиляди евро дори на втора ръка....

Автор: hotsnail   
Дата:   07-10-20 01:46

относно снимките ДСЛР-ите вече са осезателно назад. Фирмите спряха да ги произвеждат и да инвестират в тях. Мисля че 2020 видяхме последните ДСЛР модели. за напред няма да видим сериозни обновления в този сегмент.

При ДСЛР няма камери с качеството на Сони А7р4 или Сони А7с3. Просто не съществуват ДСЛР камери в този клас. Не за 5 хиляди евро или 15 хиляди евро, а въобще няма......

Автор: Yog   
Дата:   07-10-20 07:39

Според мен този модел на Fuji , представлява "много камера за тия пари". Купувал съм 2 камери и няколко обектива от този английски сайт. Описанието Like new наистина отговаря. Мисля че 5 лири доставка ще ти вземат. Аз ползвам фирмата gabco за да ми докарва нещата от Англия. Нещо като 6,50 лева излиза доставката и си работи системата. А обектив "за всичко" в света на Фуджи, вероятно е този 18-135 . Тук вмъквам задължителното "не познавам продавача и не му рекламирам стоката" [smile] За 1700-1800 лева това е хубава, защитена от дъжд и прах комбинация. Вече дали ще си купуваш и твърди, светлосилни обективи за снимки "по-така" зависи от желанието и бюджета. Другата комбинация, която ми се струва добро съотношение между цена и това, което получаваш за нея, е този Nikon Z50 с два обектива. Обективите са нов дизайн и в тестовете и ревютата, които гледах, хвалеха качеството им. Самата камера не е много по-различна като способности от X-T30 на Фуджи, a6400 на Сони или М6 II на Канон, да речем. Но ако комбинираш тези модели с 2 обектива, излизат по-скъпо.

Автор: Simbon4o   
Дата:   07-10-20 10:12

Ако ще се снимат и снимки и видео за този бюджет е невъзможно да се вземе камера и обективи и да е фул фрейм. Ориентирайте се към кроп сензори. А7II и EOS RP стават, но само като цена. Канона все пак е по-добър с по-съвременен АФ, въртящ екран... Но и двете са само 1080 запис с не добро качество.

За кропките и за начинаещ без идея какво прави бих препоръчал канон, ако има голямо желание да ръчка техниката, за да изкара повече от нея може да погледне към сони и фуджи.

Като цени фуджи са по-скъпа марка с по-малък избор на бюджетни обективи. Канон са изключително бюджетно ориентирани в този клас, за малко повече пари посредата има сони.

Ако ще се купува ново от магазина няма много опции (ще се вземе каквото има в бюджета), но втора ръка може да се купят доста повече неща. Проблема е, ако купувача няма понятие от техниката и не знае какво да гледа като купува използвана техника, за да не се прецака.

Автор: io_bs   
Дата:   07-10-20 10:43

hotsnail написа:

> относно снимките ДСЛР-ите вече са
> осезателно назад. Фирмите спряха
> да ги произвеждат и да инвестират
> в тях. Мисля че 2020 видяхме
> последните ДСЛР модели. за напред
> няма да видим сериозни обновления
> в този сегмент.
>
> При ДСЛР няма камери с качеството
> на Сони А7р4 или Сони А7с3. Просто не
> съществуват ДСЛР камери в този
> клас. Не за 5 хиляди евро или 15
> хиляди евро, а въобще няма......

D850 и D760 са все още едни от най-добрите DSLR-и. Сензорите им са съвременни и по нищо не отстъпват на безогледалните откъм качество на картинката или автофокус.

Автор: ipolit   
Дата:   07-10-20 12:19

Тя жената никъде не е написала, че търси фул фрейм

Автор: al.popoff   
Дата:   07-10-20 13:03

@hotstnail като са толкова "осезателно назад", можеш ли да познаеш от 10 снимки кои са правени с DSLR и кои с MILC, или просто си говориш наизуст?

Автор: pepo930   
Дата:   07-10-20 13:56

За любителски цели и желание за фотография - Fujifilm X-T2, X-T20, X-T3, X-T30 със 18-55 китов обектив и един 35мм f/2
Ще имаш добър избор от филмови симулации (стилове) и едни от най-добрите готови снимки директно от камерата. Да не говорим, че телата са компактни и много приятни за използване.
Бих предложил и Sony a6100 ако искаш най-добрата автофокусна система за парите.

Автор: serjy   
Дата:   07-10-20 14:05

най-добре иди в магазина, пипни и разцъкай това, което ти хваща окото и ти допада като камера, и го взимай. в момента няма лоши камери, всички снимат добре, за всички има базови обективи и тнт...

Автор: Julius   
Дата:   07-10-20 14:18

Фифи, ако качиш две собствени снимки, които си харесваш най-много - мисля, че доста ще ориентираш хората, от които искаш съвет. [smilie3]

Понеже темата е на път да завие към Х vs. Y (не че това е лошо, просто не му е тук мястото на въпросния спор) - ако твърдо си се спряла на Сони (и съгл. уточнения от теб бюджет) бих ти препоръчал ето ТОЗИ обектив (или откъдето там успееш да си го намериш най-евтино) пък каквото остане според джоба - за някой по-нов модел кроп-тяло. Другите обективи за кропка 16-50 и 18-55 с варираща бленда са слабички, докато този е една идея по-добър, с твърда бленда и т.н. и ще можеш да го ползваш в много ситуации като основен. Не се натискай чак толкова за сменяеми обективи, защото докато въртиш и сменяш лещи - ще изпускаш ценни моменти. А след време можеш да си харесаш някой по-широчък (нещо от типа на 10-18) и така да разшириш диапазона и да сменяш, щом толкова те влече.
[beer]

Автор: yanee   
Дата:   07-10-20 18:31

Вземайки предвид нещата които искаш да снимаш бих ти препоръчал Фуджи X-H1(в момента нов е на убийствена цена) в комплект с 16-55mm f/2.8. Евентуално можеш да си вземеш също един 90мм f/2 и ще имаш една почти цялостна система с широко покритие. "Елементите" няма да ти създават никакви проблеми. Успех! [smilie24]

Автор: vess.co   
Дата:   08-10-20 12:35

Fiffi, имах същата дилема, като тебе – ДСЛР или безогледалка :) за пътувания с мене в раницата.

След години с ДСЛР, накрая с облекчение минах на компактна безогледалка. Спрях се на Olympus OM-D E-M5 заради малкия размер, влагозащитеното тяло с вградена стабилизация, отлични възможности и настройки на апарата (вероятно, неотстъпващи на големите ДСЛРи), както и богатия набор от малки по размер висококачествени обективи. По-малката матрица е ограничение при снимане в слаба осветеност, а по-малкият брой мегапиксели е ограничение, ако търсиш много висока детайлност.

Мисля, че можеш да сведеш търсенето до 3-ма производители на безогледалки:

1.Fuji – страхотни компактни тела с голяма матрица, но без стабилизация в тялото, отлично цветопредаване, висококачествени стабилизирани скъпи обективи. Това е може би най-скъпият вариант.

2.Olympus, традиционно добри в компактните безогледални системи – OM-D E-M5 или OM-D E-M10 във всичките им поредни издания: I, II или III. Предлагат и чудесни светли малки обективи. Матрицата 4/3 е по-малка (с кропфактор 2, за разлика от кропфактор 1,5 при другите).

3.Sony – голяма матрица, бързина, висока резолюция и позитивни отзиви. Плюс качествени обективи на много други производители, вкл. и обективи на Zeiss.

Каквото и да избереш, с преходници можеш да ползваш и качествени светли и евтини аналогови обективи. Предлагат се втора ръка на много ниски цени.

И да, пробвай в магазина различни тела преди да направиш избора си.

Автор: geobg   
Дата:   08-10-20 13:03

За тоя бюджет бих препоръчал Sony a6500 + 18-135 мм обектив, който ще ти покрие сигурно 80-90% от нуждите. Даже може да останат средства и за някой ръчно-фокусен обектив с преходник.

Друга опция за тоя бюджет е може би Sony a7m2 + 24-240 мм.

Много по-бюджетен вариант, около два пъти по-евтин вариант, който ще свърши почти същото, е например Canon M3, M6, M50 + 18-135 мм, с преходник за 50 лева можеш да ползваш всички канонски обективи, например добро допълнение е Канон 10-18 мм, 50 мм и други по избор, макар че както написах 18-135 мм покрива за туризъм почти 90% от нуждите.

Успех в избора.

Автор: Gaiver   
Дата:   08-10-20 15:43

Canon RP + Tamron 28-75 Или Canon 24-85 USM + Canon 50 1.8 STM . И ще имаш мегдан за надграждане от към обективи.[beer]

Автор: swqaz   
Дата:   08-10-20 15:55

Ricoh GR III

Това е най-доброто. Става за стрийт и за пейзажи, и има по-добри роу файлове от повечето евтини фул фрейм камери. С твърд обектив еквивалент на 28 мм за фул фрейм е, но тежи само 270 грама, а картинката му е толкова добра, че може много да се кропи и да остават страхотни кадри.
Директно скачаш във висшата лига [smilie3]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »