Автор: Антивик
Дата: 26-05-19 15:26
Честит празник /макар и на патерици/!
Писах го веднъж, но някой види се не харесва историята ни и взел, че изтрил писаното.
Но пък аз съм упорит/особено щом иде реч за историята ни/ , та ще се повторя.
Колкото и на някои да не им се иска, народа ни е смесица, сплав от 2 етноса - българи/някои предпочитат първобългари или прабългари/ и славяни. Ако не вярвате на мен, повярвайте на тези де са писали преди, в пространното житие на Кирил се казва, че той е сътворил писмената на славяните, в "За буквите" на Черноризец Храбър се казва, че "Преди славяните нямаха букви и ако попиташ словнские школари "Кой ви създаде буквите" отговарят Св. Константин Философа наречен Кирил и брат му Методий. Да напомня, че историята на Паисий се нарича "Славяноболгарская" и въпреки, че говори за българи в увода споменава най-първом, че славяните са си направили държава, че са имали царе. Та как ще отречете историческите извори.
А дали да поискам някой филолог да даде пример за славянски думи в езика ни и съответствие в другите славянски езици и едновременно с това да покаже остатъци от аспаруховия говор. А и ако може процентно да ги съпостави и да се види кои преобладават. Та колкото и да не ви се ще езика ни е български, но върху основата на славянските говори, на говорите на южните /или с други думи/ на българските славяни.
|
|