Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Sigma 60mm 2.8 DN Art
Автор: AlexSky   
Дата:   30-10-18 18:30

Обмислям аф портретен обектив и се двоумя. Този от заглавието ще върши ли работа. Някой който го притежава може ли да покаже снимки с него .(Портрети на 2,8ф )
Или по добре 50мм 1,8 ОSS става въпрос за безогледалка Сони. Иначе имам 19мм на Сигма и съм доволен.

Отговори на това съобщение
 Re: Sigma 60mm 2.8 DN Art
Автор: spotter84   
Дата:   30-10-18 19:17

50 1.8 OSS - това за мен е разумният избор! Има хубаво боке, много добра острота, а и стабилизация + повече от един стоп светлина в повече.

Автор: menigiki   
Дата:   30-10-18 19:43

50 1.8 oss го определят като портретен обектив - остър в средата, създава приятно леко въртеливо боке и по-топло цветопредаване. Сравняват го с 85 1.8 за фул фрейм. Сигмата трябва да се разглежда просто като остър обектив(много остър по цялата равнина, който има по-стерилна картинка. Имал съм и двата и ако трябва да ползвам пак бих избрал Сонито.

Автор: AlexSky   
Дата:   30-10-18 19:48

Ясно за портрет Сонито. Казвате напълно използваем на 1.8 в центъра разбира се.

Автор: Hsathv   
Дата:   30-10-18 20:51

Да, напълно използваем е.Има и друго предимство. Следящия фокус е по целия кадър, а сигмата само в центъра. Сигмата има други предимства. Брутално остър обектив още на 2.8, по-малък като габарит и чувствително по-бърз автофокус. Понякога при лошо осветление сонито ми идва да го ударя в земята заради хънтенето.

Автор: io_bs   
Дата:   30-10-18 21:16

На мен 60 мм ми харесват повече за портрет от 50.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »