Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 С какъв софтуер обработвате RAW от Фуджи?
Автор: sauron69   
Дата:   02-12-17 16:36

Здравейте, имам следния въпрос към тези които ползват апарати Fuji с x-trans сензор.
Можете ли да кажете личен опит относно това, с какъв софтуер обработвате раф- файловете на Фуджи? Доста се пише че програмите на Adobe не са най-подходящите за това. На много места се препоръчват Capture One и други програми, доколко забележима е разликата?
Другият вариант за който чета е да се ползва Iridient X-Transformer за конвертиране в dng файлове и примерно след това да се ползват адобски програми (или други програми), за обработка.
Та ще ми е полезно да чуя впечатления и мнения по въпроса.
За което благодаря [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: С какъв софтуер обработвате RAW от Фуджи?
Автор: ombre   
Дата:   02-12-17 16:42

От 2 дни съм с Фуджи,и до колкото зная Иридиента е най-добър,поне от сравнения,които съм гледал в нета,той изкарва и най-финния детайл.С останалите май само в това е проблема но навсякъде пише,че в най скоро време ще го оправят.Обработих 2-3 кадъра с светлата стая и за мен лично си се справя перфектно с този сензор.А днес попаднах на това:

https://petapixel.com/2017/11/30/fujifilm-x-raw-studio-launches-raw-conversion-aided-camera/

[beer] [beer] [beer]

Автор: quazimodo   
Дата:   02-12-17 16:49

Тествайте и Рав терапията[smile]. Има специални настройки за Фуджи.

Автор: ombre   
Дата:   02-12-17 16:55

За профилите ли говориш?Ако да,те излизат само в роу така е..[smilie24]

Автор: lamerko   
Дата:   02-12-17 17:01

Ползвам най-вече Transformerа и после в Адоби... C1 вади чудесна картинка, но все още съм скаран с интерфейса му...

Дата:   02-12-17 17:16

С C1 и аз съм слабо запознат , затова питам. Всъщност , както lamerko забеляза , аз не питам за Iridient developer, за нея сащо чета че е много добра в случая, но по ми е интересно ако се ползва само Iridient X-Transformer програмата, която е различна и служи за превръщането на файловете в dng , а после вече тях да си ги обработвам с адобските програми.
Но всякакви лични впечатления ще са ви полезни.
Доколко наистина положението е по-зле , ако направо конвертирам файловете с ACR/или лайтрума? [smilie8]

Автор: enizvk   
Дата:   02-12-17 17:33

Всичко съм пробвал и C1 дава най-добри резултати, единствено default noise reduction трябва да се върне на нула.Под най добри имам в предвид малко цветни артефакти, сенките могат да се дърпат повечко без много шум, цветовте са по близки до истината по дефаулт и шаренето добре. Януари ще излезе Fuji raw studio за windows и мисля че там ще имаме най-добра конверсия.

Дата:   02-12-17 17:41

Да това с Fuji raw studio е интересно, но доколкото четох файловете ще могат да се конвертират само в JPEG. Само Fuji GFX ще може в JPEG и tiff.

Автор: lamerko   
Дата:   02-12-17 17:42

С трансформера е ОК, но по някаква причина при него се блокира автоматичното ремапване на горещи пиксели и не бива да се използва при дълги експонации. Колкото за Fuji raw studio - днес пуснаха версията за Мак, февруари за Windows, но то е само за камерите с последния процесор, по-старичките няма да ги огрее.

Автор: nsirakov   
Дата:   02-12-17 18:02

Phase One Capture One 11

Автор: io_bs   
Дата:   02-12-17 18:49

Аз пък си ползвам ACR - с него съм си свикнал - и не забелязвам проблемите, от които се оплакват повечето.

Автор: santuco   
Дата:   02-12-17 19:35

Ако конвертираш с Лайтрума, задължително избирай някой от цветните профили на Фуджи ( те са вградени в програмата). Тогава нещата се получават![smile]
Чакаме сега да излезе новия FUJIFILM X RAW STUDIO за Windows и ще видим, но май ще е много добър!

Публикацията е редактирана (02-12-17 19:42)

Автор: iasen2   
Дата:   02-12-17 19:54

Купете си цветна карта и си правете цветни профили. останалото са митове

Автор: fotograf123   
Дата:   02-12-17 20:49

Аз не обработвам raw от Фуджи защото нямам Фуджи [smilie18] колко е просто [shtrak] малко офтопик та да подсиля трафика в темата [beer]

Автор: chukov   
Дата:   03-12-17 09:44

Iridient XTransformer и след това с каквото ти е удобно (Лайтрум, Кепчър, както си свикнал)

Автор: Artyom   
Дата:   03-12-17 23:07

като бях с фуджи dcraw ми вадеше най-остро изображение и добра динамика. dcraw е конзолен, но го има и като plugin за gimp и други програми.

Автор: kvakioh   
Дата:   04-12-17 08:38

Photoshop, че ме мързи да взимам друг софтуер. Не е най-подходящото каквото ползвам, но става. Надявам се с новия софтуер от марката да е ок.

Автор: sirkhann   
Дата:   04-12-17 08:45

Capture One имат ужасна политика с поддръжката на версиите. Приготви си едно 250 лв на година. За тези пари получаваш Adobe CC фотографски план с Ps + Lr. Разликата е малка, определено C1P има по-приятен контрол на цветовете и съвсем малко по-добро рендиране, но за мен не си заслужава инвестицията.

Автор: SteliyanStoyanov   
Дата:   04-12-17 09:48

И аз ползвам Iridient transformer. Направил съм го като екстенд в Лайтрум, след което се въща автоматично пак в каталога ми в Tiff. Така ми е най удобно за работа.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »