Автор: EvaJor
Дата: 25-08-17 10:38
Минах по пътя миналата година-последната седмица на септември. Пътувах към Белгия и нямах никак време да спирам продължително, а и него ден, времето беше доста сиво и не ми хареса за снимки. Така или иначе, гледките си заслужават, има достатъчно отбивки по пътя, както и панорамни тераси. По това време не е натоварено откъм туристи. Таксата по спомени беше около 30 евро, дано не греша. (За моето опелче). Нощувах след прохода, в къмпинг на брега на езерото Цел-ам-Зее (около 30-40 км. приблизително след прохода). На още около 40 км са водопадите Кримлер, бях там на следващия ден, също си заслужава да се отиде. Пред Инсбрук, предпочитам Залцбург, но това си е мое мнение.
В района има достатъчно къмпинги, перфектно уредени. Част от тях работят целогодишно, други спират за около месец в периода от началото на ноември до края му.
Времето-изобщо в Алпите, като във всяка планина, е доста динамично и променливо, за този период, аз бих взела софтшел, пухенка, полар и задължително дрехи за дъжд. И пак зависи от активността. Използвах зимен спален чувал и ми беше ок в палатката.
За други, подобни проходи- Доломитите, там ги има много :)
|
|