Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 2 камери среден формат 6х7 мислене...
Автор: kvakioh   
Дата:   16-11-16 20:38

Bronica GS-1 6x7 срещу Mamiya RB67 Pro-S, това не е дилема, просто разговор за нещата.
Bronica GS-1- различни касетки- 6х6, 6х4.5, 6х7, полароид инстант, обективи различни и т.н. Само 6х7 се мисли, но рядко излиза такава. Има 2-3 интересни обектива- 1 макро. Не съм я виждал наживо, но искам да я пробвам.
Mamiya RB67- с касетка 6х7, не ми изглежда, че ще намеря с добър мех, да не е изтъркан или нещо такова, там механичното ми е най-притеснение, иначе има 2 доста интересни обектива 80 и 140 макро, които са добри. Тествал съм я 1-2 пъти.
Не търся камера, не търся предложения, просто ако някой може да каже някакво лично мнение и идеи, проблеми и т.н., ще е добре дошло. Спам също може.
Само тези 2 камери ме вълнуват, знам за другите, които са и по-скъпи, 6х9 също. Ползвам различни 6х4.5, преди 6х6 няколко броя и калибри, така че горе-долу съм запознат с нещата. Снимам бавно и често от статив, с шахтов визьор винаги, призмите не са приоритет или желание.
6х6 е ограничение, квадратът е ясен с Hasselblad и т.н.
Ако някой има GS-1, бих питал и дори срещу заплащане да тествам 1 лента.
В София.
Благодаря предварително за включвания...
[thankyou]
 Re: 2 камери среден формат 6х7 мислене...
Автор: luboar   
Дата:   16-11-16 20:47

Твърдо за Bronica. - Поне в този стак.
Освен това, единственият обектив който Nikon са правили за друга система, е Nikor 75/2.8 (палачинка) за системата Bronica.

Публикацията е редактирана (16-11-16 20:51)
Дата:   16-11-16 20:58

https://photo-forum.net/static/forum/2016-11/nnbt7943.JPG

http://www.nicovandijk.net/bronica.jpg

Автор: Lycan   
Дата:   16-11-16 22:50

Зависи от състоянието най-вече :)
Дата:   16-11-16 23:45

luboar, тези Bronica са 6х6, не говоря за тях...Те са и малко по-стари модели, имал съм такива. Признавам, че са добри. Говоря само за GS-1. Не търся компактност, търся 6х7 и все пак има възможността при тази ГС-1 да се сменят и касетките и обективите. ЗА съжаление има ограничения и невъзможност от по-стари Броника да се слагат на по-нови, тогава не е имало адаптори и кухи рингове. Има само обективи за Гс-1 и другите от по-стари Броника не стават изобщо. Просто байонетът им е тотално различен.
Състоянието не е толкова важно, интересното е при Мамията 67 как ще се намери точно с идеалния мех. За Брониката не се притеснявам, там знам къде и какво да гледам, а има откъде и как да бъдат сервизирани, прегледани и премислени от топ специалисти. Търся дали Мамията и защо е по-добра от Gs-1, макар че само 2-та макро обектива намирам за нещо в +. Брониката както казах е по-рядка.
Автор: Murnau   
Дата:   16-11-16 23:55

е компактност при 6х7...
този формат си иска мястото

иначе взимаш една mamiya 7 и си готов, обаче телеметър
Дата:   17-11-16 00:01

Mamiya 7 ще е като се наситя на ГС-1 или в крайния случай РБ67...А и още е рано да се дават 1000 и повече паунда за камера на лента. Иначе всички знаем на Mamiya 7 II как е лесно.
Автор: my.point.of.view   
Дата:   17-11-16 03:09

Няма късане меха.
Вътре е няколко ката гумиран плат с ребра от картон.
Скъса ли се - продават нови.
И после внуците ще сменят.
Автор: nikon_f2   
Дата:   17-11-16 10:57

Без да натрапвам мнение;
-Mamiya RB също има 4,5Х6( намира се лесно), има даже 6Х8 (намира се трудно)[smilie6]
-също има гърбове за Полароид
-Обективите са повече, по-масови и по-евтини.
[beer]

Колкото до аргумента на luboar, че Никон са правели обективи за Броника, то Никон са правили и първите обективи за Канон.
Затова ли трябва да си купим Канон?[smilie10]
[beer]

Дата:   17-11-16 13:08

За касетки не ме притеснява, намират се всякакви, мехът е важен за движението и здравината му...
Мамията е по-евтина наистина, обективите някои са по-изгодни.
6х7 се следи твърдо. Останалите са маловажни.
Гледам, че има и Мамиъа pro-SD, която е интересна също, но рядка, най-рядка от трите камери...

Публикацията е редактирана (17-11-16 13:21)
Автор: Nikj   
Дата:   19-11-16 18:31

Взимай Мамия ,но за препоръчване KL оптика.Броника 67 е рядко несполучлив модел..от личен опит.
Дата:   19-11-16 19:05

Здравейте, Nikj
Бихте ли споделил/а ,кое е, не сполучливото,(особено рядкото) в цитирания модел на Bronica ?
Може би механиката не ви е допаднала, или друго.
(няма ирония във въпроса)
Благодаря.

Публикацията е редактирана (19-11-16 19:11)
Автор: Lycan   
Дата:   19-11-16 20:09

Az se помъчих преди време с такава Броника и цял куфар стъкла. Хем уж пазена имаше засечки като при Киев. Хлабавини ..странни луфтове. Не се харесахме.
RB67 също е недвижимо имущество :(
C330 с хубаво стъкло бих препоръчал.
Дата:   19-11-16 20:32

HTML, за GS-1 ли става дума точно?
Ц330 и други двуобективни- твърдо не. Яшиката 6х6 ми е недвижимото имущество. Имам Старт 66, Киев-ът го продадох, беше успешен дори и в студеното с металното перде.
Както казах, 2 броника и 3 Мамии 6х4.5 ползвах и ползвам все още, искам да ги разкарам почти всичките. Даже на Броника някои ленти изкарвам 16-17 кадъра понякога. 6х6 Броника ми беше първата, каквато каза Luboar, доста чиста, компактна, точна, но 6х6 вече казах, че ограничава, доста.
Естествено, внимателно съм ги подбирал, сервизът ми е на високо ниво и винаги мога да разчитам на това за проверки и тестове. Разчитам и ще направя само това- колкото се може по-запазени тяло и обектив, с нова касетка (е, неизползвана да я нарека, не нова)
Механиката не е чак толкова сложна за поправяне в самото тяло.
И в телеметричните Мамия, Фуджи може да настъпи проблем. Там има и доста електроника, която като забие, става мазало и непоправимо. За справка- Contax телата 35мм със иначе супер стъклата 21, 45, 90мм.
Не чета ревюта и толкова много чужди мнения от други места. Търся тук някакви идеи и насоки. 6х7.
Автор: Nikj   
Дата:   19-11-16 23:01

За мен RZ II е решението.Брониката ,както споменах е катастрофа в механично отношение и вибрациите са доста и др,имах я 10 дена и с радост се отървах.Добре, че не купих и оптика за нея.KL ОПТИКАТА ЗА РЗ 2 Е СЪВЪРШЕННА и е на добри цени.Успех!
Дата:   20-11-16 12:02

nikj, не се казва точно каква Броника, всичко това хубаво за Mamiya RZ67 Pro IID, но цената не влиза в определения бюджет. Поне не в цените, които са в Европа...
Най-накрая ще си направя както мисля една екскурзия до Токио и да видя как са на място всичките по 1 лента да мина и да реша.
Автор: my.point.of.view   
Дата:   21-11-16 10:41

Ние надали можем да ти дадем акъл.
Ти си имаш достатъчно.
Аз мога само да подскоча щастливо и да кажа, че аз намерих своето Фуджи 645.
Алелуя.
Автор: fotorafi   
Дата:   23-11-16 14:21

Така поставен въпроса: Броника или Мамия е много общо. Всичко зависи какво ще снимаш, какви поръчки ще изпълняваш. Брониката е модулна камера,по-оперативна, но с нея реклама трудно ще снимаш. Мамията е за студийни снимки, за реклама, има чупеща се обективна дъска, за определени дейности. Ако ще снимаш на месеца по един ролфилм, е нерентабилно да влагаш толкова средства за камера. Можеш да си шеташ на мерака с някоя по-евтина камера 6/6
Дата:   23-11-16 14:38

fotorafi, след 11 камери среден формат 6х6, 6х4.5, дали не съм начесал крастата, 2-3 пъти се виждахме с Киева 88 за да проверим дали нещо ще стане... Средствата нямат дума в случая толкова, формата и здравината на камерите има.
Поръчки не изпълнявам, не сервирам на никой, защото рядко готвя...Иначе снимам и ще снимам на лента повече...
Рентабилно е да се вкарват и за Мамиъя 7 II, както казаха и препоръчаха по-горе, но не е сега времето.
Почти е решено, Bronica Gs-1, 6x7, с макро обектива и една допълнителна 6х9 камера джобна Zeiss Ikonta проверена и максимално запазена. Чакам още няколко мнения и затварям.
Благодаря на всички.

Публикацията е редактирана (23-11-16 14:41)
Автор: GenaDP   
Дата:   24-11-16 04:14

За мен оптималният 6х7 е Пентакс 67 II. Извън бюджата ти е, но 1-ва версия може да намериш за тези пари. Единственият проблем е, че няма сменями касети. Ако ти се мъкне тежко - може и Mamiya Press.
Автор: fotorafi   
Дата:   24-11-16 06:59

Обади се на фотографа Боби Карпузов-0888-540-500
Той има излишен последния модел, AF Мамия, модулния модел с касети, обективи, аксесоари, чисто нов. При желание си купуваш и дигитална касета и апарата става цифров. Кеф ти филмов, кеф ти цифрова Мамия
Дата:   24-11-16 12:25

Благодаря за напътствията. Ще гледам нещата. Броника GS-1 уредих да ми дадат под наем за 2-3 дни. Ще гледам и Мамиите. Пентаксът ми е като dslr и недотам удобен, защото силно предпочитам да има шахтов визьор.
Дата:   24-11-16 18:25

Пентаксът ми е като dslr и недотам удобен, защото силно предпочитам да има шахтов визьор.

Като предпочиташ шахтов визьор - слагаш му такъв. Толкова ли е трудно да се сетиш?...
Дата:   24-11-16 19:22

Не съм го гледал този Пентакс, не знам че има такъв аксесоар като опция, все ги гледам с визьори...
Твърдо апаратът трябва да е с шахтов визьор!
Дата:   24-11-16 20:08

Твърдо апаратът трябва да е с шахтов визьор!

Независимо от марката и модела, апаратът ще е с такъв визьор, с какъвто си го купиш.
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.