Автор: nyamago
Дата: 23-09-16 16:17
colorphoto написа:
> ... Имах предвид че англосаксонска Европа никога не
> може да бъде еднаква с останалата част на континента и Балканите.
Не знам защо англосаксонски неща се намесват в тази тема. Да разбирам ли, че смяташ Великобритания и Ирландската Република за по-различни от Западна Европа, отколкото последната е различна от Балканите? И "останалата част на континента" е същата като Балканите?..
= = = = =
Не мисля, че в темата имат място геополитически анализи за бъдещата роля не руско-говорещите или македонците в съдбата на Европа. В няколко публични реакции на случката наши политици нарекоха поведението на вандалите 'неевропейско' и дори препоръчаха Македония да види Евросъюза 'през крив макарон'(в горния линк от alexdeltov ). Аз само попитах колко европейско е да правим нещо (каквото и да е то) на територията на две (!) чужди суверенни държави, без да сме поискали разрешение от техните власти? И защо точно не сме го поискали?
Ще се повторя, че осъждам (отвратен съм) от неевропейския груб вандализъм, както и от цялостното антибългарско поведение на големи части от македонския политически елит и манипулираното от него население. Ще се повтория също, че това НЕ ОПРАВДАВА собственото ни нецивилзовано поведение, особено предвид това, че наша е първата грешна крачка (тяхната простащина е само реакция). И че има прецедент от друга чужда (и основателно недолюбвана от нас) нация, която за наш срам е постъпила по-цивилизовано Защо точно е поискала (и получила) разрешение оставям на геополитиеските анализатори, но пред закона сърбите са европейци, а ние - варвари .
|
|