Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 SD слот или кабел за пренос на данни
Автор: boqnkov   
Дата:   02-09-16 07:51

Здравейте, съфорумци! Търсих в търсачката, но не намерих отговор на въпроса по какъв начин е по - добре за техниката да бъдат сваляни даннни на компютър. Чрез кабел или чрез слота за карта? Кой слот е по - предразположен към по - бърза амортизация? Тялото е канон 100д, а картата 32гб и събира около 1000 файла и доста често ми се налага да прехвърлям файлове.

Отговори на това съобщение
 Re: SD слот или кабел за пренос на данни
Автор: komara   
Дата:   02-09-16 08:58

Аз лично използвам кард рийдър. Често процентите на батерията ми са значително намалели, когато се стигне до тази част и вероятността да умре по време на свалянето (батерията) е голяма, а и така не търся място по бюрото за фотоапарата, притеснявайки се, че някой може да го бутне.

Автор: tziko   
Дата:   02-09-16 10:06

Напиши в търсачката: "Човек и добре да живее си купува картриидър"
и ще ти излязат всичките подобни теми :)

Автор: quazimodo   
Дата:   02-09-16 10:19

Картрийдър! И особено при положение, че картата е SD. Силните притеснения имат място само при ползвателите на CF kарти, заради големия шанс да се сгъне някое пинче в апарата. Аз ползвам и двата вида карти и вече претръпнах след неколкократно половинчасово висене за сваляне на файлове от апарати като Олимпус Е-1 и подобни антики[beer].

Автор: BXMarkov   
Дата:   02-09-16 10:22

Определено картрийдър, пъти по-бързо и не се разбива гнездото на апарата.

Автор: boqnkov   
Дата:   02-09-16 10:54

Марков, гнездото не се ли разбива именно от постоянно махане и слагане на картата? Ако по принцип този слот е доста по - издръжлив сравнено с амортизация от сработване на затвора и др. най - вероятно темата е безмислена, но питам защото не съм наясно. На няколко места в различни теми срещнах огънати пинове и др. проблеми с карти и затова питам.

Публикацията е редактирана (02-09-16 10:57)

Автор: BXMarkov   
Дата:   02-09-16 11:04

boqnkov, стига да внимава човек като вади/поставя картата, няма проблем. Слотовете за проектирани да издържат хиляди манипулации. Повече от 10 години, ползвам рийдъри и няма никакъв проблем. Единствено бързането и невниманието причинява проблеми със слота, става въпрос за секунди, нерваците най-често страдат от изкривени пластини.

Автор: kvakioh   
Дата:   02-09-16 11:07

Има някакви проблеми с CF карти и слотове заради многото пинове понякога, но винаги с картов четец е по-бързо. Не познавам лично човек без такова устройство. И в лаптопите безплатно ги вграждат, освен за карти от апарати, не знам за какво ги слагат.

Автор: komara   
Дата:   02-09-16 11:15

Когато работeх в студио, вадихме и слагахме карти (SD) десетки пъти на ден и не е имало проблеми. Преди години (в началото, когато почнах да снимам) свалях предимно с кабел и от лични наблюдения смятам, че е много по-лесно да се разхлопа мини USB-то на камерата, отколкото слота за карта. Може и да греша, но това са личните ми наблюдения.

Автор: lord_kik   
Дата:   02-09-16 11:22

Кард риидър Kingston mobileite 4 и си решаваш проблема.Супер компактен и е usb3 така че ако ти е бърза картата сваляш максимално бързо.

Автор: aldygreen   
Дата:   02-09-16 12:52

BXMarkov написа:

> Определено картрийдър, пъти
> по-бързо и не се разбива гнездото
> на апарата.

Когато се повреди USB портът (гнездото, демек) нищо фатално не става с апарата. Можеш да продължиш работа. Когато се разбие слотът за SD картата, работата е невъзможна и апаратът задължително заминава в сервиз или на боклука.
Износоустойчивостта и на двата вида конектори е приблизително еднаква - около 10 000 манипулации.
Направи си сам сметката какво и как да се прави.
Аз лично ползвам и двата начина, особено когато работя с EOS Utility.
[shtrak]

Автор: jingov   
Дата:   02-09-16 13:33

Активен кардриидър + юсб 3 , при бърза карта трансфера е в пъти по бърз.

Автор: lamerko   
Дата:   02-09-16 14:14

Има и други варианти:
- microSD с преходник, като се вади само картата, а преходника си седи на слота;
- wi-fi трансфер - ако апарата има такъв (100д няма) е ОК, иначе може да се тества качествена eyefi карта (100д поддържа такива);

И двата варианта си имат своите недостатъци, но все пак са решения. Иначе според мен тялото ще бъде подменено преди да се прецака слота от постоянно вадене на карти :)

Автор: aldygreen   
Дата:   02-09-16 14:34

На два карточетеца ми се скапаха точно слотовете за нормална SD карта, мнооого преди 10 000 слагания на карта. Другите слотове си работят, но не ми вършат работа. Та колкото и да са добри фирмените слотове, от тогава си имам едно наум. Въпреки че досега не съм имал никакъв проблем с нито един апарат.
При нормална експлоатация проблемът е по-скоро теоретичен.
[shtrak]

Автор: imitev   
Дата:   02-09-16 14:42

Четеца ми е синя Хама на 10 години. Още нищо му няма...

Аз лично не съм успял да разбия нито един слот за CF и SD карта за над 17-18 години цифрова технология...

Автор: quazimodo   
Дата:   02-09-16 15:48

Ама вие май иската да оставите сервизмените ни без папо, а[smilie18] [beer]?

Автор: imitev   
Дата:   02-09-16 15:54

Не сме ние - производителите правят неремонтнопригодни изделия. Строши ли се - отива на боклука.

Автор: lamerko   
Дата:   02-09-16 16:39

Слотовете се сменят - и единия, и другия :)

Автор: asahi   
Дата:   02-09-16 23:26

Моята статистика:
Микро USB на телефона изкара 1.5 години.
CF slot на апарата кара десета година.
Рийдъра не помня на колко е.

Автор: dekov   
Дата:   03-09-16 22:33

Pentax 100d снимат се снимки за доументи,вече десетина годии и

всеки път се сваля картата, проблеми няма.

Публикацията е редактирана (03-09-16 22:50)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »