Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Абсолютно НЕфотографски въпрос, ако някой желае да помогне ...
Автор: vkk1   
Дата:   02-06-16 00:48

Имам един крайно НЕфотографски въпрос, реших да питам тук, понеже вярвам има доста хора работещи в медии и могат да ми дадат съвет:
Аз съм голям фен на космонавтиката и преди 2-3 години за пръв път заведох детето си /беше на 2г. тогава/ в Музея на авиацията в Крумово, където се намира и съхранява капсулата на Георги Иванов,
обясних какво е това, кой е Георги Иванов и детето много се впечатли. Тогава му казах, че ще се опитаме да стигнем до него по някакъв начин, за да му даде автограф, ако той желае разбира се.
От тогава до днес - съм питал къде ли не: Институт за космически изследвания към БАН, абсолютно всички списания и форуми на авио и космическа тематика, в бившата му фирма, по всички телевизии, в които съм виждал да има изяви, и единствените, които се ангажираха, бяха от предаването на Карбовски по ТВ7, за нещастие обаче, то беше свалено малко след това от ефир и нещата приключиха. Странно е, че толкова популярен и обществено значим човек не може да бъде открит по никакъв начин, че няма административно място, което посещава, аз не говоря за домашен адрес естествено.
Имам автографи от Юджийн Кранц /преполагам всички знаят кой е той/, от какви ли не хора от мисиите Аполо, дори от Джордж Буш, а не мога да взема на детето си подпис от един толкова велик българин.
Та защо пиша всичко това:
Моля ако някой има идея за учреждение, което посещава, или има график за някакво предстоящо посещение на събитие, или изобщо има идея как мога да стигна до него, да ми помогне да зарадвам детето си.
Моля, ако темата се счете за ненамясто, да бъде изтрита.
Благодаря!
 Re: Абсолютно НЕфотографски въпрос, ако някой желае да помогне ...
Автор: test1011   
Дата:   02-06-16 01:27

като се има в предвид в каква скапана държава живеем нищо чудно да е оня пиян просяк който моли за насъщния
Автор: roburt48   
Дата:   02-06-16 01:47

Преди около година гледах някаква негова ТВ изява, но не помня нито кога, нито по коя Тв беше... Дали е велик - не знам :) Със сигурност е бил в точния момент на точното място :):).. Всеки отличен пилот с безупречна физическа кондиция е напълно пригоден за неговото място (не искам да омаловажавам постигнатото от него !).. Да не забравяме, че времето, в което той летя беше меко казано изкривено :) За никого не е тайна, че освен всичко останало (имам предвид професионална подготовка) е бил проучен до 18-то коляно за евентуални "шпиони" и "врагове на народа" :) !!! М/у другото си мисля, че "Господарите", ако се амбицират ще го намерят :):) Опитай и успех !!
Автор: colorphoto   
Дата:   02-06-16 04:09

Не само физическата кондиция е помогнала предвид че Рукавишников припаднал а и психиката - по чудо са се върнали живи след дефект в двигател - добре се е справил нашия космонавт.

Всъщност името му е Георги Иванов Какалов.

А Иванов за по-лесно интерпретиране от чужденците го представяха,какъвто диспут имаше в една съседна тема за българите,които си видоизменят фамилиите за да звучат по "глобално".

В неговия случай не е било по негово желание.

Имаш и резервен вариянт за хлапето - да му издириш Александър Александров - втория ни космонавт,чиито полет беше по-успешен,но по-малко драматичен.

Скоро го срещнах пред ВМА в София.

Той сега е представител на РСК МиГ за България.....

Добре си направил че си възпитаваш юнака с истински стойностни хора,освен космонавти те бяха и изтребители 1-и клас.

За това че са били от небуржуазен произход и това е вземано предвид не виждам какво пречи да са свестни хора и добри професионалисти.

Стига вече сме получавали комплекси от миналото си!

Германците като пишат за някои стойностни техни личности не се шашкат ако те са били проверявани за чисто расово потекло по хитлерово време а пишат за реалния им принос за Германия и света.

Какво са виновни хората които са живяли в тоталитарни системи,нима не е трябвало да се развиват професионално,а е трябвало да стоят и да чакат да им мине живота нахалост!

Публикацията е редактирана (02-06-16 04:21)
Автор: J0R0   
Дата:   02-06-16 08:47

Георги Иванов не знам къде е, но ако бяхме нормална държава щеше да е в затвора до края на дните си.
След промените с руски пари и руски самолети основава карговата София Еър, която се занимава предимно с контрабанда на оръжие за конфликтни точки по света.
Компанията е скандално известна с нарушаване на всякакви международни стандарти.
Кражби от летищата, претоварване на самолетите. Един дори се разби преди години. Полети с неизправни машини и под чужд флаг.
Разбира се, натрупаните милиони ги изнесе в гадната Америка.
(мой близък летя известно време за компанията, та тия неща са от първа ръка)

Автор: JohnyWalker   
Дата:   02-06-16 10:33

J0R0 ако не се шегуваш (явно не) по-добре да НЕ го издирва този човек за автограф [smilie2]

Автор: golded   
Дата:   02-06-16 12:25

J0R0 казва самата истина!!
Дата:   02-06-16 15:10

Вижте, за мен е велик този човек, направил е нещо, което е емблематично в нашата история, и е бил на място, където са били броени хора в света.
За дейностите му след това - не мога да коментирам, не ми е работа, всеки си има личен живот, но едно е сигурно - просто няма начин нещо да промени отношението ми към него.
Автор: шдфдшд   
Дата:   02-06-16 15:27

Автор: J0R0
Дата: 02-06-16 08:47

Георги Иванов не знам къде е, но ако бяхме нормална държава щеше да е в затвора до края на дните си....

Автор: vkk1
Дата: 02-06-16 15:10

..., всеки си има личен живот, ...

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Публикацията е редактирана (02-06-16 15:28)
Автор: nyamago   
Дата:   02-06-16 16:14

Аз съм се наслушал как всеки известен българин е "Кой бе, тоя ли бе?!" от Ботев и Левски до космонавтите и футболните звезди, всеки изявен българин е 'напълно доказано' престъпник, изрод, детеубиец, пройдоха и тотален олигофрен. И съм видял немалко доказателтва 'от първа ръка', та вярвам че всичко е точно както казат.

Някой случайно да знае някой българин, който НЕ Е идиот, изерг и педофил, не е крадец или поне бездарник 'с връзки' - и в същото време заслужава уважение и да се гордеем с него? Поне един положителен пример, с който ВСИЧКИ да се съгласят? Много ми липсва такъв сънародник [smilie2]
Дата:   02-06-16 16:28

шдфдшд, да, бизнес-начинанията му са негов личен избор, които не ми влизат в работата, ако е извършил нещо нередно, не сме ние да го съдим, има си кой да го прави.
Като цяло темата отиде в много лошо русло, не съм замесил името му тук, за да се плюе по него.
nyamago, мисля че си много прав.
Автор: e-mil   
Дата:   02-06-16 16:31

Автор: nyamago
Дата: 02-06-16 16:14
"Аз съм се наслушал как всеки известен българин е "Кой бе, тоя ли бе?!" от Ботев и Левски до космонавтите и футболните звезди, всеки изявен българин е 'напълно доказано' престъпник, изрод..."

Да де, но в случая срещу "Еър София" имаше показания в съда от техен летец, който потвърждава приказките за нелегален превоз на оръжия - в смисъл, че някои от тях лично е возил. И катастрофата, която спомена Жоро също е истина - беше някъде в края на 90-те. 6-7 души загинаха.
Автор: шдфдшд   
Дата:   02-06-16 16:32

vkk1 , nqmam kirilica ....shtqh da ti kaja ina4e...ama na!......[smilie21]

Дата:   02-06-16 17:06

Ама, те тия неща са писани, писани, разследвани, та до немай къде.
Факт е, че в Румъния няколко висши военни отидоха в затвора заради контрабанда на цигари, приемали самолети на Еър София на военни летища и там разтоварвали.
Факт е, че Световната организация на митниците писа, че според тяхна информация самолетите на Еър София се използват за контрабанда на наркотици или за трафик на оръжие.
Факт е, че двама от съдружниците на Георги Иванов бяха арестувани и лежаха месеци в ареста на 1 РПУ.
Факт е, че самата българска държава заведе няколко дела, които бяха потулени.
Факт са арестуваните пилоти и служители по летищата из света.
Факт са конфискуваните нееднократно товари.
Факт са 8 загинали, заради неремонтиран самолет (с фалшиви документи за ремонт)
Факт е, че накрая след системни нарушения на международните стандарти лицензът на компанията беше отнет.
(летищата нямат право да отказват аварийно кацане и Еър София използвали тази вратичка, за да разтоварват нелегални товари)
Тия неща се писаха, проверяваха, писаха, проверяваха - от кой ли не.
Що така тия прокурори, следователи, митничари и журналисти се месят в личния живот на хората, не мога да разбера. Българска работа, както вика Нямаго.
[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

ПП. Редактирам. Поправям се. Не е само българска. Международен заговор е.

Публикацията е редактирана (02-06-16 17:33)
Автор: mmjm   
Дата:   02-06-16 17:08

Като си говорим за нормална държава..., ако живеехме в такава, космонавтите ни нямаше да стават контрабандисти, спортистите рекетьори, инженерите таксиметрови шофьори и т.н. Стигнете постиженията на тези хора, преди системата да ги изхвърли, като непотребни парцали и тогава ги съдете.
Автор: radomarinov   
Дата:   02-06-16 17:22

mmjm написа:

>...спортистите
> рекетьори,

[smilie24] или политици[smilie5]

Дата:   02-06-16 17:44

mmjm - и как точно системата го изхвърли Георги Иванов?
В началото на ноември 1989 Тодор Живков още е първи секретар на БКП.
В първите месеци на 1990 Иванов вече е оборудван с руските самолети, дадени му само срещу черните му очи (Уикипедия).
БКП е още си управлява и още не се е прекръстила на БСП.
Първи секретар е Петър Младенов. Премиер е Андрей Луканов.
Та как системата изхвърли горкия Иванов на улицата и коя точно система, не мога да вдяна.
Сигурно за декември и януари по нареждане на СДС не са му платили заплатата, та затова човекът е прибегнал към тая крайна мярка.
Дата:   02-06-16 18:03

отново ще помоля да не се отклонява фокусът на темата, не е нужно да отиваме от едно наивно желание в международна конспирация.
Автор: e-mil   
Дата:   02-06-16 18:08

Автор: mmjm
Дата: 02-06-16 17:08
"Като си говорим за нормална държава..., ако живеехме в такава, космонавтите ни нямаше да стават контрабандисти..."

Най-вероятно щяха. То си е до човека. Преди няколко години в САЩ съдиха един техен астронавт, задето свил една от камерите летели до Луната и се опитал да я продаде в Ибей.
http://www.reuters.com/article/us-nasa-camera-lawsuit-idUSTRE75T6J520110630

Автор: mmjm
Дата: 02-06-16 17:08
"Стигнете постиженията на тези хора, преди системата да ги изхвърли, като непотребни парцали и тогава ги съдете."

Искаш да кажеш, че някои са по-равни от нас останалите? Как точно постиженията оправдават престъпленията? Всички обикновени хора гладувахме през 91-ва, всички преживяхме инфлацията... Ми дай всички да бяхме станали мутри! Или за нас не може, щото нямаме постижения?
Автор: nyamago   
Дата:   02-06-16 19:01

'Ма 'що скочихте да ми привеждате доказателства за престъпления - аз писах, че вярвам всичко да е било точно както се говори и пише. не съм казал, че се съмнявам и НЯМАМ нужда от повече доказателства.

А питах за ДРУГО, не знам дали някой чете... Питах за поне един пример на българин, който да заслужава всеобщо уважение и да е достоен за нашата гордост - и за който всички тук да се съгласят, че НЕ Е престъпник, извратен тип, некадърник или друга отрицателна личност. Един пример само - толкова ли няма?? [smilie11]
Автор: Saxon   
Дата:   02-06-16 19:10

Има разбира се. Ето един пример :
Автор: mmjm   
Дата:   02-06-16 19:11

„Тия неща се писаха, проверяваха, писаха, проверяваха - от кой ли не.
Що така тия прокурори, следователи, митничари и журналисти се месят в личния живот на хората, не мога да разбера. Българска работа, както вика Нямаго.
[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

ПП. Редактирам. Поправям се. Не е само българска. Международен заговор е.“

И след всички проверки и писания няма осъдителна присъда, нито от български нито от друг съд.
vkk1, Иванов беше дубльор на Александров за първия полет. Взимането на автограф от Александров (който е и по-лесен за намиране все още) няма да е грешка нито ще омаловажи първата мисия. Възможно е покрай отношението му към авантюрата с ремонта на миговете от поляците и той да изчезне.
Дата:   02-06-16 19:32

Принуден съм да затворя темата, тъй като отиде в крайно нелицеприятна посока, като искам искрено да се извиня на големия генерал-лейтенант, пилот I клас, и първи български космонавт - Георги Иванов, че замесих името му в тази помия, която се изля тук!
Надявам се никога да не види тази тема!
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.