Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Мъка с Minolta AF 35-80mm F4-5.6 Power Zoom
Автор: jonkobg   
Дата:   19-03-16 23:06

Здравейте,

Интересува ме някой има ли опит с това животно.
Купих го заедно с една лентова Минолта 7000, едни дълъг зуум и още някои благинки, но този обектив така и не можах да го подкарам.
Пробвам с гумирания пръстен да наглася фокусно разстояние и да фокусирам, но реакция няма никаква. Нито на M, нито на AF дава някакви признаци на живот.
Клип на някой близък нам език не открих, но тук след втората минута е показано как би трябвало да работи.
С другия обектив проблем няма.
Най-простото обяснение е, че обективът е повреден и съм се набутал, което не е болка за умиране предвид другите неща, които бяха включени в цената.
Не съм се отказал да вляза и в контакт с продавача.
Въпросът е да не би да пропускам нещо банално и да се изложим пред чужденците :)

Отговори на това съобщение
 Re: Мъка с Minolta AF 35-80mm F4-5.6 Power Zoom
Автор: icikonti   
Дата:   20-03-16 09:40

Да повреден е обектива.

Дата:   20-03-16 12:31

Ясно. Благодаря. Човекът има рейтинг 100+, продава фото техника и не ми се искаше да вярвам, че умишлено ме подвежда за мизерна за немските стандарти сума.

Автор: pstoev   
Дата:   20-03-16 12:54

ако не се лъжа, това е minolta xi обектив. с мотор в себе си, от по-новите на минолта. и е вероятно да не са съвместими. вероятно обектива си е ок, но да не работи на твоята камера!

Автор: pstoev   
Дата:   20-03-16 12:55

прочети това:

http://photo.net/bboard/q-and-a-fetch-msg?msg_id=000AL2

Дата:   20-03-16 16:23

Благодаря, не съм сигурен дали е така.
В надписа се съдържа абревиатурата AF, както на другия обектив, който си работи безпроблемно.
Още повече, че и двата обектива са закупени заедно с тялото и уверението: Alles funktioniert. Sehr gut zustand.
На едната снимка даже фотоапаратът си е точно с този обектив.

Автор: anjsan   
Дата:   21-03-16 09:46

Аз имам такъв , ама версията , която не е power zoom и със затварящи се две капачки отпред . Всички Минолта обективи трябва да работят автофокусно на Sony A . Той не е много добър оптически , така че дори и да работи не очаквай много от него .

Дата:   21-03-16 15:39

Да, аз го взех със задната мисъл в перспектива да го плесна на някое леко застаряващо Сони.
Иначе, по темата, направих клип пратих го на продавача и той ми се извини. Предложи ми да го смени с друг такъв, който имал вкъщи, но докато се обясня на развален немски, че всъщност обективът не е в Германия, а е превозен до БГ ще се съмне и мръкне :)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »