Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 Критикувайте ме смело
Автор: my.point.of.view   
Дата:   24-01-16 17:13

Добро утро на тези, които стават следобед.

Я ударете по една критика на снимките ми във фликр : )

Приемам всичко, само не ме питайте що не са цветни.

FlickR

И вече със сериозен глас - ще се радвам и ще бъда благодарен на всеки, който отдели от времето си, за да ми напише коментар.

Благодаря.
 Re: Крикитувайте ме смело
Автор: kvakioh   
Дата:   24-01-16 17:15

Приемате ли ученици със средноформатни камери 6х6 и 6х4.5?
 Re: Крикитувайте ме смело
Автор: HSGeorgiev   
Дата:   24-01-16 21:15

Ами лично на мен честно казано това, което най-много ме впечатли във вашите кадри е разнообразието от композиционни решения, не подчинени на някакъв самоцелен принцип, както е често срещано напоследък, а винаги съобразени с конкретния казус. Често използвате централни решения, които от опит зная са трудни, но при вас явно се получават. Може би защото го правите точно тогава, когато наистина е най-доброто композиционно решение и идва естествено. Хубави нестандартни композиции. Имате и кадри, които ако не беше подходящото композиционно решение биха били претрупани, а също и много изчистени кадри, един вид геометрично-концептуални. Добра работа със светлината и умеете да съчетавате висококонтрастни решения с добра разработка и в светлите и в тъмните области когато това е нужно. Съмнявам се доколко коментарът ми е полезен за вас, защото не вярвам да ви казвам нещо ново. Но определено с удоволствие разгледах кадрите ви.
 Re: Критикувайте ме смело
Дата:   24-01-16 23:10

Благодаря на двама ви.

Признавам, че не очаквах подобен коментар, HSGeorgiev.
Аз имам много въпросителни към дигиталната обработка на кадрите и много въпроси към кадрирането, което избирам.

Kvakioh,
Успя да ме засмееш, шегуваш се, нали?
Автор: fotorafi   
Дата:   25-01-16 16:45

С две думи "има хляб във вас" като снимащ.
Нямам представа дали си вадите хляба с фотография или сте любител.
Имате впечатляващи кадри. От всичките ви снимки "лъха" малко ретро
стил на френските майстори от групата "Магнум" на Картие Бресон. Това, че снимате черно-бяло е похвално, защото лично на мен ми действа по-експресивно. Имате чувство за композиция и "отсечка".Но се вижда и вредното влияние на цифровото снимане и липсата на анализ и оценка на снимките, ако сте снимали на филм и копирали на хартия. Ако решите да изтърпите обсъждане и критика, копирайте снимките на хартия 13х18 см. и можем един преди обед да ги "разнищим". Иначе имате някои великолепни снимки, заслужаващи да бъдат копирани 30х40 см. и окачени на стена
Рафи Марукян, пенсиониран фотограф и бивш преподавател по фотография
София 0886-711-193
Сега пак разгледах снимкиите увеличени, учил си фотография...

Публикацията е редактирана (25-01-16 16:50)
Автор: Dora93   
Дата:   25-01-16 17:13

Антоне, надявам се да си искрен като казваш, че можеш да приемеш всякаква критика. Може да не ти хареса каквото ще ти кажа и да се скриеш зад обяснението, че такъв е стилът ти, но все пак това което мисля, че липсва на фотографията ти си ти самия, личността ти. Снимките са много хубави, като композиция, като качество на изпълнението, но ти не присъстваш в тях, не става ясно защо са направени освен да регистрират някаква гледка. Не става ясно какво е било в главата ти за да ги направиш, има ли въобще някаква конкретна причина или емоция, освен да онагледиш някаква семпла визуална композиция. Къде е болната ти душа в тях? (Или възторжената ти душа, ако щеш?) Къде е любовта ти, страстта ти, къде е метафората на теб самия като човек и болящо съзнание? А съвременната фотография е точно това. Точно това е интересно в нея - авторското. Не са интересни сградите, композицията, изпълнението, интересен би бил ти самия, но... отсъстваш. Дано не ми се разсърдиш!
Автор: shamelessEyes   
Дата:   25-01-16 17:18

с други думи.., как може едно селфи да на нямаш?

срамота [smilie25]
Дата:   25-01-16 17:35

г-н Марукян, благодаря за отделеното време и за поднесения анализ. Признавам, че не мога да разбера за чувството за отсечка, защото отсечки правя само ако пропорцията на кадъра не съвпада с пропорцията на негатива. Рядко се случва да харесам кадър с пропорция 3х2, затова режа. Може би точно това сте имали предвид?
Липса на анализ съвсем нормално е да липсва, признавам си без бой и не се сърдя, няма как да го направя без отправна точка. Вероятно и нещо друго вредно се забелязва, не точно вредата от цифровото снимане, аз просто нямам цифров фотоапарат и никога не съм имал. Снимам с Минокс 35 и повечето кадри в тази селекция са с него. Главно с Илфорд НР5. Има едни средноформатни нощни снимки с една Агфа Рекорд ІІІ.
Нямам академично фотографско образование. Ще се обадя, като се постопли.

Дора93, благодаря ти за коментара и за добронамерения тон. Много съм далече от съвременното изкуство, не мога да се впиша в идеята, че то е концептуално, че е революционно, че е скъсало с понятия като естетика и композиция, че се е очистило от формалността на формите и отива отвъд нашите гранични възприятия. Да, в моята фотография аз съм един наблюдател, не активен участник, точно както си го написала - отсъствам. Не зная дали имаш братовчед от Бургас, но думите ти звучат все едно той ги е казал. Няма да се крия и няма да се сърдя, ще мисля върху написаното от теб. Как да стана участник в собствената си фотография.
Автор: shamelessEyes   
Дата:   25-01-16 18:53

една черно-бяла критика

Ако се направи опит да се анализира използваната техника, бих се възмутил от точността на натиск на пусковия механизъм, което не подпомага отражението в наблюдаващият.

Фотографиите Ви обаче се отличават със своеобразен и рязък почерк, поставен като отпечтък в основата на представа за епизодичност.

Относно жанровата присъединимост, бих отбелязал, че е отразена в един от динамичните и аспекти.
Автор: chrisnoch   
Дата:   25-01-16 18:57

Dora93,
Я дай твоя снимка, в която да "става ясно какво е било в главата ти за да ги направиш, има ли въобще някаква конкретна причина или емоция, освен да онагледиш някаква семпла визуална композиция".
Аман от префърцунени концептуалисти, които бълват глупости за "високото изкуство"!
[smilie5]
Автор: KalinNA   
Дата:   25-01-16 19:04

Вие Сте участник! ;)

Автор: тьма   
Дата:   25-01-16 19:26

Публикацията е редактирана (26-01-16 15:45)
Автор: Dora93   
Дата:   25-01-16 20:34

chrisnoch, гледайте си халтурите и доброто хранене! темата не е за вас.
Автор: bg2014   
Дата:   25-01-16 20:58

Толкова хубава и достойна тема. Съдържателна и поучителна.
Дано не се "изтървете" в нея и да я развалите (въпросните колеги)?
Много хора я следим с интерес. Няма какво да добавим, а само да се учим.

Публикацията е редактирана (25-01-16 20:58)
Автор: iliyanb   
Дата:   25-01-16 21:00

От това, което виждам, авторът е направил подбор. Подборът е достоен за уважение.
Автор: vangata   
Дата:   25-01-16 21:35

Абе защо ченобели тез снимки? Шегувам се [smile]
Има уникални кадри!Кулата,през кованата врата ми
стана любим.
Но като цяло жанра не ми допада много. Ако мога
така като мнение,пожелание,да вмъкнеш нещо одушевено
в кадрите[smile]
Автор: Stereoburn   
Дата:   25-01-16 21:40

Мен ми харесват! Свързани са някак си, въпреки, че тематиките са различни има едно усещане за взаимност между тях (не само заради цветовата гама). Има и една южняшка тематика, която лично на мен много ми допада.
Успех желая :)
от един любител
Дата:   25-01-16 21:54

Давам си сметка, че снимам неща, които по принцип се смятат за скучни. Възможно е и да снимам по скучен начин. Така или иначе виждам нещата, които всички вие гледате всеки ден, тоест обикновените, нещата от всекидневието. Не използвам уау-обективи /примерно широкоъгълни или бокективи, които да ви завъртят главите с кръгчетата си/, не използвам и различна гледна точка - старая се да снимам винаги от нивото на очите, обратно на препоръката да търсим нестандартната гледна точка. Искам кадрите да са интересни сами по себе си, заради съдържанието, заради абсурда, заради закачката, композицията, посланието, внушението, идеята, доколкото е възможно в подобни кадри да има идея, и прочие. Не да правя лицеви опори.
Хора. Нямам опит в снимането на хора, нямам и представа как да го направя. Направих един тестов кадър на "осветлението" си, колкото да видя дали е възможно и технически изпълнимо да влезе в кадър. Тестовата снимка можете да я видите в профила ми.

Разбира се, благодаря за коментарите на Тьма, Илиян и останалите.

За момента три неща, върху които да се замисля:
1. Къде съм аз във фотографията, която правя?
2. Човешкия елемент.
3. Липса на анализ /възможно е, замисляйки се върху първите две точки, тази точка да се окаже ненужна/.
Автор: fotograf123   
Дата:   25-01-16 21:58

Дора е напипала слабата част в снимките ..... регистрация на градски теми добре заснети но какво се търси с акта на заснемане ако е само емоцията от заснетото то някак не стига ..

Автор: vangata   
Дата:   25-01-16 22:07

Давай смело в духа на тестовия кадър! Яко се е получило!
Трябва да се експериментира защото иначе никога няма да
откриеш нови неща,купи си "широкоъгълни или бокективи" обективи и дерзай [smile]
Апетита идва с хапването!
Автор: didesignbg   
Дата:   25-01-16 22:11

Антоне, тези снимки са за хартия. Не знам какво мнение искаш и каква тежест ще има като го получиш при това положение. Просто за мен вече трябва да се целиш по-високо. Свободен си да го приемеш като критика/похвала/обида.
Автор: stzz   
Дата:   25-01-16 22:43

Ако имаш някакво съмнение относно фотографията която правиш, скъсай с нея и започни на чисто - нещо ново и съвсем различно!

[shtrak]
Автор: chefo111   
Дата:   25-01-16 23:18

Личи си, че имате стил, което е много важно условие човек да израстне в областта в, която е решил да се изявява.На мен лично обаче вашият стил не ми допада.Просто въпрос на вкус или на липса на такъв.
Успех!
Дата:   26-01-16 00:51

Разбирам, Чефо111, невъзможно, нереално и абсолютно вредно е да искам моите снимки да се харесват на повечето хора, камо ли на всички. Ами всички ние сме различни, ти си различен, като всеки един от нас, писали в тази тема. И това прави живота интересен.

Гледам сега една снимка на Волфганг Мьорш във ФБ и си викам - а той какво е видял интересно в това дърво в мъглата? Същото като мен. Той снима пейзажи. Е, има природни пейзажи. Моите снимки аз ги класифицирам като градски пейзажи. Поне тези от селекцията. Може след година да ви изненадам с портрети, знае ли човек. Цветни. С боке. Имам бокективи. Може да ви сюрпризирам.

Стояне,
актова фотография? Остава да завъртя момите : ) /жена ми дали чете?/
Или абстрактно, сюрреалистично макро : )
Не мога да скъсам, нямам желание, ще си вървя по пътя. Помните какви снимки показвах преди 8 години в този форум, макар че уж няма промяна, промяна има. Тя си е част от всичко.

Дизайн, благодаря, приемам думите ти реално-обективно.
Автор: PhotoBo   
Дата:   26-01-16 01:05

На мен снимките ти ми харесват, въпреки, че аз рядко успявам да намеря нещо, което да ме впечатли до толкова, че да погледна през визьора и да натисна спусъка...не и в този стил и жанр. Но ето, че ти си намерил своето аз, собствения стил и двигателя, който да движи теб самия, да те зарежда и да те радва. Продължавай да правиш това, което лично на теб ти харесва и ти допада!!!
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.