Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Eos 30D - Error 99
Автор: Altrntv   
Дата:   17-05-15 16:58

Здравейте,
изчетох каквото намерих относно този проблем, а именно - излиза ми съобщение на камерата да я изключа и включа пак или да сменя батерията. Пробвах всичките магии, описани из форумите - сменях обективи, батерии, включвах, загасях... Не е от картата, защото и без нея го показва, не е и от обективите, защото със и без обектив прави същата мизерия. Не е и от малката батерия. Интересното е, че не ми го показва веднага, ами примерно като изщракам 20тина кадъра. Това затвор ли ще да е? При положение, че все пак снима, но в един момент отказва? Най-вероятно ще сменям тялото, защото ремонт ще е почти съизмерим с цената му в момента, ама все пак да питам някой дали би предложил решение...[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Eos 30D - Error 99
Автор: LorDDemoniC   
Дата:   17-05-15 17:01

Без обектив дава ли грешката ?

Дата:   17-05-15 17:37

Да, нали съм написал :)

Автор: georgioiv   
Дата:   17-05-15 17:59

Това е затвор. Вероятност - над 99 % [smile]

Дата:   17-05-15 18:11

И аз така си мисля, но ме разколебава фактът, че все пак снима от "error" до "error" по 20тина снимки...

Автор: lorddemonic   
Дата:   17-05-15 18:35

Извинявай не дочетох ... виж в тубата имаше 2-3 клипа

Автор: kvakioh   
Дата:   17-05-15 20:29

Или скоро ще замине, или нещо в самата основна платка е забила. И при двата случая има 2 решения- сервиз или друго тяло.

Автор: ZED   
Дата:   17-05-15 20:50

Трябва да се проверят пиновете на тялото, които са предназначени за контакт с обектива. Може някоя от връзките от лентовия кабел да е причината. Око не се е откъснал напълно, а само се клати, дава проблем от време на време.[shtrak]

Дата:   17-05-15 21:36

Благодаря за мненията, ще мисля какво да го правя [shtrak]

Автор: georgioiv   
Дата:   17-05-15 22:54

Двата пъти когато сменях затвор, от време на време пускаше по няколко снимки... Седи известно време, после снима няколко кадъра, после так... За това и съм толкова категоричен..

Автор: papadok   
Дата:   18-05-15 02:48

Веднъж само ми се е случвало това, съвсем наскоро - снимах два часа в жесток дъжд. Нали и аз си викам: "това тяло нищо не струва сега, що да не му взема здравето". И първо му отказа фокуса, след това се появи тази грешка. След малко се оправи но и аз започнах да се държа по-нежно с него, сложих му една найлонова торба. На следващия ден суших всичко - обективи, тяло. И повече не ми е правило проблеми... ...но 30Д е куче!
Та съвета ми е да си почистиш първо пиновете за свързване с обектива и след това се моли да не е затвора.

Дата:   18-05-15 10:13

papadok - пробвах и без обектив - пак дава грешка - от каквото прочитам тук като мнения наистина е затвор...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »