Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Питане за снимане на балоните в Кпадокия
Автор: dj-stenly   
Дата:   30-03-15 17:50

Здрасти, някой снимал ли е балоните в Кападокия ? Интересувам се дали от мястото на пускане на балоните стават добри снимки или трябва да се търси по-добра локация ?
След 3 дена ще ходя там , мисля да не се качвам на балон а да ги заснема от земята заедно с изгрева на слънцето . Ако някой е снимал там може ли да даде полезно инфо . Мисля да се придвижа с групата до мястото за пускане на балоните .

Мерси предварително :)[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Питане за снимане на балоните в Кпадокия
Автор: maheras   
Дата:   30-03-15 18:12

Моята препоръка е да се направи разходката с балона - страхотно преживяване е + гледката, която се открива е уникална. Както знаете балоните излитат 2 пъти на ден - рано сутрин и няколко часа преди залез. Изгрева може да се улови с малко късмет и на балона, но залеза се пропуска. На мястото на излитане има заведение, което е малко издигнато от самата площадка за излитане, и там могат да се направят добри снимки на изгрева.(Чаят им е много добър [beer] ) Ако се тръгне пеша около месността за излитане могат да се намерят интересни места, но балоните излитат малко след изгрев. Като цяло си заслужава да се стане рано около 6 часа за да се направят снимки, но не съм сигурен как ще се придвижите обратно до хотела. Мястото на излитане на балоните е на няколко километра от повечето хотели в Кападокия, а мястото за кацане е различно от това за излитане. Там, който ще се вози на балоните, го транспортират от и до хотела с местни бусчета, които са си препълнени.

Ако имате други въпроси може и на ЛС

Приятно прекарване! [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Дата:   30-03-15 18:23

Сега погледнах в гугъл ако е правилно мястото което дават на излитане .... хотела ми е на 8,5 км от него . Трябва да го помисля връщането

Дата:   30-03-15 18:27

И още нещо да попитам . 120 евро искат за полет с балон 1 час .... това наистина ли е реална цена или нещо от агенцията ни менкат :)

Автор: vladis   
Дата:   30-03-15 18:43

Реалната цена е.

Автор: Тед   
Дата:   30-03-15 20:11

200 евро искат за по-дълъг полет от този над хотелите.
Късмет и дано случиш на хубаво време.
Ако е облачно и вали - не се качвай -> летят ниско и не повече от 20 мин, тъй като се мокрят и стават тежки.

Дата:   30-03-15 20:28

Аз мисля да не се качвам а да ги снимам от долу как летят над скалите ... хич не ми се дават 120 евра ... за тези пари летя до Барселона и обратно баси :)

Автор: raffito   
Дата:   30-03-15 20:29

Едно момиче с Sony беше снимала от балон в Кападокия и беше публикувала снимките тука,-преди 2-3 години.
Не мога да се сетя за ник-нейма и.[shtrak] [smilie24]

Автор: nedovolko1   
Дата:   30-03-15 20:44

прочетох заглавието и защо се сетих за балкона на кака Евдокия .....[smitten]

Автор: maheras   
Дата:   30-03-15 20:52

На нас не ни предложиха по - дълъг полет. Просто нямаше такава опция. Нашата група беше от около 18 човека и цената беше 115 евро ако не се лъжа. И на мен ми се сториха доста, но като всичко приключи останах с впечатлението, че всяка стотинка си струваше! Ако решиш все пак да се качиш на мен ми позволиха да се кача с трипода, въпреки че нямаше много място и го ползвах като монопод [smile]

Дата:   30-03-15 20:54

http://vbox7.com/play:d0d44a4102 -[smilie24]

Дата:   30-03-15 20:57

Ето и едина от сериите на "Без багаж"

https://www.youtube.com/watch?v=4_fz7fSP3g8

Дата:   30-03-15 21:03

Без багаж го гледах :) мерси много

Автор: Vanquished   
Дата:   31-03-15 00:12

До Барселона може да си летиш пак, до Кападокия да летиш с балон, колко често ще отидеш?

Дата:   31-03-15 01:03

Автор: maheras на мен algaivel ми беше дала тел.номер и майл.
Писах преди да замина и човека ми даде оферта.
Звъннах му от там - потвърди, че ще лети и да му се обадя сутринта.
За това, което исках - 200 евро, като ми обясни, че продължителността на полета и дистанцията е по-голяма и
такива фотографи обикновено му искат този сървис.
Да, ама сутринта валеше и всичко летеше над главата ти и не стана работата.
200 евро са наистина много от наша си гледна точка.
Ако те въртят над хотелите - за мен е безсмислено, въртят се в кръг.
Но сам си прецени.

Автор: iPhonegrapher   
Дата:   31-03-15 08:28

Качването на балон е повече от задължително-все едно да отидеш до Ватикана и да не видиш папата :)
Повечето фирми осигуряват трансфер от хотела до мястото на излитане, което не е никак благоприятно за снимане от земята-оставаш в ниското между слънцето и балоните и ме съмнява да изкараш кой знае какви кадри.
Нормалните цени за час полет са 120-130 евро, дават се един път може би в живота... А да преди излитане има лека закуска, кафе, чай, а на финала шампанско :)

Автор: doctoraaa   
Дата:   31-03-15 11:25

Аб е, хора ! КАКВИ 200 ЕВРО? ? ? В Турция всичко започва от пазарлъка и с него завършва !
Нормалната цена е 100 турски лири ! За час !
Три пъти съм ходил,пазарене му е маата !
2009 успях за 140 т . л . , 2011 за 100 т . л , тази година за 80т . л. .
Пазарете се !
Групите ги имат за балъци и им взимат тройно !
Не преговаряйте с фирми от нета , забравете за българските туроператори и посредници ! Те са си в договорка с турците и си делят горницата навсякъде ! И на вечерното шоу и на балоните и на всички екскурзии ! Търсете хотелиера,където сте отседнали ! Без други посредници !
Като си сложат по 30 евро българския и турския посредник , естествено цената става двойна !

Автор: rx   
Дата:   31-03-15 11:29

И аз се учудвам от цената - доколкото имам спомен успяхме да свалим до към 30 евро и се втрещих сега като прочетох тази цена. Първоначало мангала вика 100, ама много бързо падна надолу :) Пазаренето си е част от тяхната култура.

Автор: doctoraaa   
Дата:   31-03-15 11:38

Ако 2009 г . сутрин на небето имаше 20 балона , сега са 200 . . .Конкуренцията е жестока !Ако тогава имаше и най-малък повей,спираха всички балони ! Сега и ураган да излезе,алчниците ще рискуват живота на хората , не им пука ! На това станах свидетел тази година ! Още от сутринта духаше силно , но ги пуснаха и вятъра събра към 300 балона за 10 мин. в пущиняците . Така и нито изгрев видяха,нито Кападокия , но парите не им върнаха ! Да видиш джиповете на фирмите как се прескачат , крясъци,ревове . . . .
Турска работа !

Публикацията е редактирана (31-03-15 11:40)

Дата:   31-03-15 12:42

Е,моя се казваше Д.К. ако се не лъжа и беше ирландец.
Кво да преговарям. Мен ми трябваше някой,който да ме изведе надалеко.
Над хотелите да кръжа на 200м...не ми е интересно.
Вали ли....въобще не се качвайте.
Ще има следващ път.

Автор: Raffito   
Дата:   31-03-15 17:26

"" doctoraaa ""-пазарене му е майката-[smilie24] [shtrak]

Дата:   01-04-15 04:10

Мисля да пробвам с това възвешение което колегата написа по-горе ... ще си уредя някакъв транспорт или ще се метна пеша . Мерси на всички , багажа е готов и тръгвам :)

Автор: teodorab   
Дата:   01-04-15 23:46

Качвала съм се на балон в Кападокия, но от земята стават по-добри фотоси. В профила ми има един кадър от изгрева.

https://photo-forum.net//i/1702559

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »