Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Мнения за Sigma 35 f1,4 art
Автор: fotovel   
Дата:   25-02-18 19:20

Колеги ,
Решил съм да се сдобивам със светла 35-ца.Понеже имам две сигми (105 макро и 24-70 на 2,8 ),от които съм много доволен - та какво ще кажете за 35/1,4 art?

Отговори на това съобщение
 Re: Мнения за Sigma 35 f1,4 art
Автор: harvester_vn   
Дата:   25-02-18 19:38

На 35/1.4L какво не му харесвате?

Автор: DAOSA   
Дата:   25-02-18 19:50

Сигурно цената

Публикацията е редактирана (25-02-18 20:11)

Дата:   25-02-18 19:59

Не съм професионалист и за това търся алтернативен по-ефтин вариант .

Автор: hotsnail   
Дата:   25-02-18 22:14

Аз я използвам на безогледално. Обектива поне на мен много ми харесва. По-евтин от марковите. Става и за ДСЛР като тръгна да го продавам....

Не знам как е с АФ на ДСЛР. То там с 1.4 е малко лотария по принцип.

Имам снимки с нея, но в този сайт предпочитам да не споделям поради лиспата на култура и модерация. Ако се интересувате пишете на лично

ПП Може би, изключвайки най-последните произведения на Сони и Канон, Сигмата е горе долу най-хубавото на 35мм. Предходните попадения на Сони, Канон и Никон са определено по-зле

Публикацията е редактирана (25-02-18 22:23)

Автор: georgioiv   
Дата:   25-02-18 22:36

Не съм чувал или чел някога някой да каже нещо лошо точно за тая Сигма. Аз лично я имам откак е излязла и оценката ми е 10 от 10 за всичките тези години и на Канон фулфрейм и на Сони безогледален фулфрейм и на кропки пак Канон и Сони...

Автор: Simbon4o   
Дата:   25-02-18 22:36

Аз съм много доволен обектива. На безогледалката нямам проблеми с фокуса и докато някой не направи по-малка и лека алтернатива не бих го сменил.

галерия с кадри

Автор: Pac   
Дата:   25-02-18 22:43

Единственото "лошо", което съм чувал за този обектив, е че е прекалено перфектен, та чак стерилен, нямал характер. Дрън дрън. :) Най-добрата 35-ца!

Автор: svetozar_stefanov   
Дата:   25-02-18 23:17

Не я свалям от едното тяло.

Не си взех канон 35/1.4L понеже за същите за които ми предлагаха десет и отгоре годишни канон си взех чисто нова сигма с гаранция.

Досега клиенти не са ми казвали че дефокуса и е стерилен[smilie5]

Публикацията е редактирана (25-02-18 23:20)

Автор: PhotoBo   
Дата:   26-02-18 00:10

Ползвам същата арт-ица на Никон фф. Любимо стъкло! Единствено имах проблем с настройката на фокуса, поиграх си бая (без док станция) с настройките на апарата - оказа се, че трябваше да изместя микро-настройката на самия обектив на максимална стойност и допълнително с това максимално и тази на тялото. Ама така е, като купувах от интернет без опция за предварителен тест. Иначе е чук!!!

Дата:   26-02-18 12:24

А бе хора да не взимате някакви кинти от Sigma?!- Това е майтап.Благодаря на всички дали мнение по темата !

Автор: kiten   
Дата:   26-02-18 12:51

Много ли ти е смешно? За парите си е перфектен обектив и превъзхожда много по-скъпите подобни обективи на други производители.

Автор: PhotoBo   
Дата:   26-02-18 15:10

Аз взимам 3% от всеки продаден обектив Сигма, за това и го хваля. Още малко и ставам милионер [smilie18]

Автор: vuvi   
Дата:   26-02-18 15:27

Обектива е брутален и според мен доста по-добър от 35L(Първа версия. Имах го и на Канон и сега на Никон. Супер остър още от 1.4.Проблема е само дали ще се сработи добре първоначално с тялото, но след леки корекции от тялото на 90% проблемите се решават.Има и опция за Сигма Док или във Фотографски системи , но на мен не ми се наложи. За парите си е невероятен обектив.

Автор: metodiev_martin   
Дата:   26-02-18 16:16

Pac , точно така е. Абсолютната стерилност е този обектив.
Автор: harvester_vn
Дата: 25-02-18 19:38

На 35/1.4L какво не му харесвате?

Че e 20 годишен обектив, който втора ръка е ползван не по малко от 10. Отделно техническите му характеристики са доста под новото на "модерните обективи" от този клас, включително и на въпросната сигма.

Автор: Mogila   
Дата:   26-02-18 17:41

И аз се чудя между него и втората Л версия...

Автор: IshootPeople   
Дата:   02-03-18 10:22

Могила
Няма какро да се чудиш втората 35Lе лудница и си струва всяка стотинка над стерилната Сигма само името им е АРТ .Към автора само да погледне колко много обяви в базара е имало за тая сигма и ще разбере колко е хубав обектива .

Автор: svetozar_stefanov   
Дата:   02-03-18 11:08

То точно пък по пазара в България можеш да се ориентираш дали даден обектив става или не [smilie5] [smilie5]

Публикацията е редактирана (02-03-18 13:21)

Автор: Pac   
Дата:   02-03-18 13:11

Според мен повечето обяви в базара за този обектив са просто сив пазар на нови обективи.

Автор: S.Nikolov   
Дата:   02-03-18 17:49

Преди около месец се сдобих с такава сигма. Определено не съжалявам, че я избрах пред канона. Фокуса и е повече от перфектен. Цветовете които дава са супер.... топли, картината е остра и т.н. Определено ме кефи, а за тези пари които върви е повече от перфектен.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »