Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Помощ при избор на техника
Автор: littlebo   
Дата:   16-07-15 21:52

Здравейте, смятам да си закупя фотоапарат на Никон и се чудя между D5200 и D7000. Ще ми трябва за портретни снимки и снимки във фитнес зала. За обективи мисля да си взема 50мм Ф/1.8 и 55-105мм . Трябват ми качествени и детайлни снимки , но не знам кой апарат ще ми свърши работа.Ето някой снимки които съм си правил с камерата.

http://i60.tinypic.com/dd12j7.jpg

http://i62.tinypic.com/nf4mja.jpg

http://i60.tinypic.com/2vuejnr.jpg

Re: Помощ при избор на техника
Автор: TheOne   
Дата:   16-07-15 21:55

За детайл както казваш, ти трябва качествена оптика, тялото го остави на заден план [cool]
Автор: pmartinov   
Дата:   16-07-15 22:04

Осветлението е ключово за релефа и структурата [smilie3]

Автор: 2metraninja   
Дата:   16-07-15 23:06

И аз това искам да кажа - ще ти трябват светкавички, синхронизатори, тялото е на последно място по важност май-май.
п.с. Отлична форма [smilie24]

Публикацията е редактирана (16-07-15 23:08)
Дата:   16-07-15 23:37

Оптиката и светкавиците се взимат , но нали трябва да имаш тяло , на което да ги сложиш хаха . За това искам да си взема правилното тяло. Пък за осветление то в залата на каквото оцелиш ...
Автор: bg2014   
Дата:   16-07-15 23:41

Ako често ще се снимаш сам, себе си то тогава 5200 е по-логичен избор. Той може да си върти "екранчето" и да гледаш какво снимаш в момента. Съответно да коригираш това-онова.
Като сложиш и повечето пиксели на 5200....
За плюсовете на 7000 да пише друг.
Автор: TheOne   
Дата:   17-07-15 00:10

"Оптиката и светкавиците се взимат , но нали трябва да имаш тяло , на което да ги сложиш хаха .:...

Именно..първо си вземи качествена оптика и светлина...и тялото го вземи най-накрая...това имах предвид...наблегни на първите неща...тялото може и да е по-нисък клас [cool]
Автор: alext   
Дата:   17-07-15 00:37

Накратко: качеството и детайла зависят от снимащия, не апарата

d5200- за по- непретенциозно ползване само с G обективи, по- добро видео, по- добро iso леко, въртящ дисплей, по- компактен
D7000- доказал се за по- сериозна снимкова работа, за по- стабилно ползване, неблагоприятни условия- дъжд, сняг т.н, всички обективи сработват добре,по- добър визьор, батерия, управление и работа със светкавици

За твойте нужди D5xxx ще е по- подходящо, "компактно", изгодно и от тези ъгли дето снимаш въртящият дисплей ще е нужен в 90% от снимките

Публикацията е редактирана (17-07-15 00:41)
Автор: quazimodo   
Дата:   17-07-15 06:53

Банда, къв въртящ се дисплей ви гони? Не знам кой ще ме убеди, че от три метра ще види правилната поза и падането на светлината, еле пък с ръчни светкавици без пилотни лампи. А като си вземе куцо тяло без мотор автоматично забравя за една торба евтини и качествени безмотоерни обективи.

Дата:   17-07-15 09:22

Аз няма да се снимам сам въпреки , че на 2-те снимки ,които съм качил сам е снимал сам.Имам си човек който ще ме снима :D . Иначе за някой ъгли наистина ще е о удобен въртящия се на D class
Дата:   17-07-15 09:25

Опа още нещо 50 1.8g ще е малко тесен в затворената зала, погледни 35 1.8, а за цял ръст по-широко трябва
55-105 не разбрах за какво ти, портретни извън залата!?

А въртящия се дисплей си има съвсем реално приложение тука и защо го намесваш със светките не знам... И айде стига тез глупости със светките досега се е снимал и явно става, а и фитнеса не е само негов предполагам, къде ще носи и щрака с две торби техника. Ако иска профи снимки пътя е друг
А щом е казал че си иска два обектива мислиш ли, че ще търси качаствените безмоторни, освен ако не се занимава с фотография специално. Не всички са техно маниаци с торби стари обективи [smilie10] Масовият потребител е с 2-3 обектива максимум в днешно време..

(quazimodo не се заяждам, просто това ми се струва най- рационалното решение [beer] )

Публикацията е редактирана (17-07-15 09:33)
Дата:   17-07-15 09:33

Точно така да отбележа , че освен фотоапарат друго не мога а мъкна в залата. Все пак съм там да тренирам и да се съобразявам и с другите хора хаха . За това ми трябва 1 тяло с 2 обектива и това е . Мен основата ми са видеоклиповете имам видеокамера sony ax100 4k, но съм пуснал друга тема за това .

Публикацията е редактирана (17-07-15 09:43)
Дата:   17-07-15 09:35

Чудесно, с d5200 видеото ако човека разбира и с подходящ обектив ще стане супер.
Дата:   17-07-15 09:43

Забравих да пиша че си имам видеокамера :) Апарата ми е за снимки само . Ще правя снимки и извън залата естествено .

Публикацията е редактирана (17-07-15 10:54)
Автор: bg2014   
Дата:   17-07-15 13:25

Освен, че ще снима идеално ще правиш и видео до 20 мин. с FULL HD качество. Ще ти хареса и ще забравиш камерата. Според мен. Аз камерата не съм ползвал от няколко месеца. Снимам с апарата.
Дата:   19-07-15 22:02

А за обективите ще ми свършат ли работа както съм посочил 18-105 + 50mm F/1.8
Автор: fotopepi   
Дата:   20-07-15 02:11

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Дата:   20-07-15 09:33

50ката не е използваема на много тясно- ще хванеш от раменете нагоре или кръста- към 2,3 метра ти трябват, за цял ръст да не говорим- там ще ти трябват 6, 7 метра, така че по- добре 35 1.8G за залата, при нея разстоянията са горе-долу наполовина.

Публикацията е редактирана (20-07-15 09:36)
Дата:   20-07-15 15:27

Намерил съм понеже 5200 с 55-105 и 50 ф/18 за 1200лв. и Мисля да ги взема. Струва ми се добра цената .
Автор: GenaDP   
Дата:   20-07-15 15:44

За това, което си показал, един m4/3 с китовия обектив на старо ще ти свърши прекрасна работа...
Автор: jonkobg   
Дата:   20-07-15 16:14

... и да побърза докато не съм го грабнал аз ;)
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.