Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Никон не прави 5фпс
Автор: marti_3003   
Дата:   11-01-15 11:47

Здравейте, колкото и да настройвам никон д5200 със сигма 10-20 на бленда 4, скорост над 1/500 дори, с изключен автофокус, на най-нискокачествения джейпег... снима мега мудно, максимум 1-2 в секунда. Идеи ???

Отговори на това съобщение
 Re: Никон не прави 5фпс
Автор: boni   
Дата:   11-01-15 11:50

Вероятно ти е включен някой софтуерен филтър. Като начало изключи шумоподтискането при дълги експонации.

Дата:   11-01-15 11:52

лонг експоужър нр - офф ()ако за това иде реч

Дата:   11-01-15 11:58

да, за това

Автор: gbdesign   
Дата:   11-01-15 14:36

Пробвай с по-хубава /бърза/ SD карта.

Автор: Valentin4000   
Дата:   11-01-15 20:21

Момчета, четете малко...Къв long exposure ви гони при скорост 1/500 LR noise reduction се включва само след при експозиция над 1сек.
До автора:
Провери в менюто на апарата нещо от сорта на FPS или shooting speed.
Не съм имал 5200, но на моя можеш да настройваш с колко кадъра да снима в секунда.
И както каза gddesign виж си картата ако е под клас 10 всичко е ясно.Трябва ти поне клас 10 и 30мб/с писане :)

Поздрави

Дата:   11-01-15 20:53

Валентин, още малко и ще кажеш, че говоря глупости а? [smilie18] Ние освен, че четем, сме и пробвали и снимали със стотици модели апарати.
Старите модели Никон, забавяха серийната снимка при включено шумоподтискане при дълги експозиции, независимо, че снимаш на висока скорост.
Може да ти звучи нелогично, но е така.

Автор: Daniel_P   
Дата:   11-01-15 21:04

Марти Сигурен ли си че снимаш в правилния режим? Има два варианта за серийно снимане CL и CH първия вариант е за по бавно серийно заснемане, а втория е за по динамични сцени! Погледни пак, отгоре като натиснеш копчето ти дава няколко варианта първия SIngle, после серийно и после динамично серийно нещо такова беше забравил съм точно! Аз не съм имал подобен проблем с тялото а често снимах серийно. Картите са ми 45мб/с ! Възможно е ако твоите са под 30мб/с да оказва влияние!

Автор: simbon4o   
Дата:   11-01-15 21:05

Дори с бавна карта би трябвало да си напълни буфера на макс скорост и после вече според картата да го разтоварва или по-бързо да може пак да снима. Значи или е на бавната серия настроен или шумоподтискането има нещо общо(не знам).

Автор: Daniel_P   
Дата:   11-01-15 21:15

Да Simbon4o e прав! [beer]

Автор: valetvitor   
Дата:   11-01-15 22:24

Сложи на зеленото квадратче и пробвай. Ако проработи значи при дригите режими нещо не е настроено. Ако ли пък не значи има дефект във фотоапарата. ;)

Дата:   11-01-15 22:39

http://masteryournikon.com/2014/07/03/understanding-long-exposure-nr/

If I were a sports or action shooter using Continuous release mode, I might leave Long exposure NR set to Off. It’s unlikely that I would use exposures longer than one second, and I would want the maximum number of frames per second

Не на един или два Никона съм слагал това на OFF, за имат макс. скорост на серийна снимка.

Автор: angin   
Дата:   11-01-15 22:40

При Д300 и включен режим 14 бита видимо спада скоростта, може и това да е при този модел.

Автор: PiToMeN   
Дата:   11-01-15 23:53

Не трябва ли да се снима в RAW за максимален FPS?

Автор: jingov   
Дата:   12-01-15 00:32

marti_3003 - Бих посъветва следното , тъй като не намерих ръководството за употреба- да прочетеш какви са условията за тези лелеяни 5 к в сек или да постнеш тук скрийншот на ръководството. Обикновенно има едни полета с удебелена рамка, в които си пише какви са условията за това. В 14 битов НЕФ е невъзможно , за това тяло.
п.п. Бони е прав, че всички филтри пречат въпреки скоростта, може и да е незначително, но ..
Обикновено въпросните изисквания от автора на темата са приложими при - джипег и/или наличие на грип , по вероятно е да е това .
Другото, което би могло да се пробва е да се мине на ръчен режим и да се пуца без обектив. Малко е вероятно, но е възможно широката Сигма да прави проблем.

Автор: obfuscated   
Дата:   12-01-15 00:37

PiToMen: Не, защото по-бързо се пълни буфера и има повече какво да се пише по картата.

angin: Човекът е казал, че пише ниско-качествен jpeg...

Дата:   12-01-15 00:44

ами именно щото бях чел за тези прословути условия, които трябва да се спазят, пишеше че трябва да е джейпег, иначе картата е клас 10 сандиск ултра 30мб/с, пробвах и с ръчен фокус, да не би от него да бави и също така винаги съм на континюъс Л или Х

Автор: trouble_sl   
Дата:   12-01-15 00:54

Понякога не прави бързи серийни снимки Д5200, защото му е зададен на щракне само като има фокус, а той не винаги го намира. Често се случва да направи само 2-3 кадъра в сек., дори по-малко. Тук значение има и обектива вече...Просто споделям личен опит.

Автор: papadok   
Дата:   12-01-15 01:05

Марти, написал си " ...и също така винаги съм на континюъс Л или Х" - нетрябва ли да бъдеш само на Х(CH) при тези проби, CL прави малко кадри в секунда.

Автор: victory13   
Дата:   12-01-15 01:24

При зададен приоритет на фокуса в серийна снимка може да се получи забавяне в този клас камери, и ако не е централна точка, още повече.

Дата:   12-01-15 19:37

Има и нещо друго обаче, старото ми сони а57 и канон 550д като натиснех бутона до долу снимаше моментално, докато сега дори и при високи скорости след като си фокусира и натисна до долу се замисля част от секундата и тогава снима??? Да не би още от там да е проблема в настройките

Публикацията е редактирана (12-01-15 19:55)

Автор: lamerko   
Дата:   12-01-15 20:18

marti_3003: просто намери от менюто къде се ресетват ВСИЧКИ настойки и това е всичко :)

Автор: pdimitrov   
Дата:   13-01-15 00:14

Мисля, че за FPS има значение и на какво ISO се снима. Поне при мен, ама моят D90 е доста по-бавен от 5200 :)

Автор: flipz   
Дата:   15-01-15 23:32

Аз си цъкам nef с 18-55vr2 35/1.8 и не съм имал такива проблеми.
Като картечница е .. по- често ползвам 3д фокуса, за да си местя точката :)
Собственика на апарата да вземе по- активно участие и да си резетне настройките и да си смени или форматира картата.

"Continuous H 5fps" - manual focus mode M or S shutter speed 1/250 or fastera and other settings at default value.
* по- горе колегите да не осмиват тялото без да знаят :) "jingov"

Публикацията е редактирана (15-01-15 23:35)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »