Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Мнение за Olympus XZ-2
Автор: abozhilov   
Дата:   27-10-14 21:45

Здравейте! Искам да си взема някаква компактна камера за всеки ден, различни туристически излети и най-вече за другото ми хоби-колоезденето. Обичам да карам колело и не ми е особено комфортно да нося макар и малкия и лек Nikon D40. Спрях се на въпросния Olympus XZ-2, след като изчетох всички по-смислени ревюва в мрежата. Зная, че има Sony RX100 и др. но финансите ми са ограничени. Та въпроса ми е към Вас-как се справя това апаратче? Ще се снимат предимно пейзажи с него и мисля да го нося по разни межждународни почивки със семейството си. Като минус отчитам малкия сензор, но пък обектива и процесора, както исамата изработка ми изглеждат обещаващи. Дори в един момент си помислих, че тази по-нова технология може да надмине архаичния ми Nikon D40. Моля за Вашето мнение!

Отговори на това съобщение
 Re: Мнение за Olympus XZ-2
Автор: realnoncho   
Дата:   27-10-14 21:56

Ами за тези цели не е лошо апаратчето, но и разликата с RX100 не е малка. А RX има и втора ръка. Ти си преценяваш.

Автор: stanimakis   
Дата:   27-10-14 22:02

И аз обичам да карам колело. Ако ще го носиш с раница или някаква друга чантичка, размера му няма да те затрудни. Ако го носиш в някакъв джоб на дреха вече нещата са различни. Пробвай нещо с подобна форма как ще ти стои примерно :) Със стария Canon A720 който е 97/67/41 мм нямах особени проблеми да го нося с яке или дори летни шорти или анцуг. Не говоря за дънки. Става въпрос за колело нали или друг вид спортна дейност + фотоапарат) :) Та изпадна ми един друг Canon SX130 който е 113,5/66/55. Еми не е удобен както стария. Обемист е, трябва му чантичка или в раница. Върнах го след пробата на притежателя му :) Сега да видим размера на Олимпуса - 113/65,5/48 ... Подобен е :) Преди време и аз го заглеждах, но размера ме спираше. Иначе ми хареса като дизайн много. И така изчаквах и изчаквах и още не съм си взел по-хубав компактен апарат :) Сонито още го дебна, но и то не е перфектият с този си вид и захват, трябва допълнителен грип ... Новият Canon g7x засега ме разочарова по ревютата, като изключим, че е добре замислен, но нещо не ме кеф. Отделно, че е много скъп. Та си прецени де :) Ако си едър с големи дрехи и двобове, няма да е проблем. Аз съм дребен, слаб и имам други приоритети като избирам :) Ако ще го носиш с чантичка избора ти се вдига многократно. Даже загледах Сони а6000 с китовия обектив. Малко по-голям излиза от Олимпуса, а ме кефи много. Но не става за джоб.

Публикацията е редактирана (27-10-14 22:03)

Дата:   27-10-14 22:06

Ами аз карам винаги с дрехи с дашни джобове (карго панталони и подобни) та размера ме устройва. Разгледах го в магазина и като ергономия лично мен ме кефи олимпуса, чудя се за чисто техническите възможности на машинката и най-вече за малкия сензор. Иначе безогледалка с обектив не ми е вариант.

Автор: Simbon4o   
Дата:   27-10-14 22:10

RX100 ще снима малко по-добре, но олито е много по-кефещо като камера. Мен лично страшно ме радва. Няма смисъл да даваш една камара пари за такава камера.

Автор: stanimakis   
Дата:   27-10-14 22:13

Дори тук има ревю негово: https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=REVIEW&ARTICLE_ID=226

Щом си го видял и те устройва взимай. Не е лош, четох десетки страници за него и за останалите от категорията :) Има "автоматично" капаче за отпред ако не искаш да слагаш капачката на обектива постоянно, но това са аксесоари ако те интересуват след това - http://www.bhphotovideo.com/c/product/882587-REG/Olympus_v325631bw000_LC_63A_Lens_Cap_for.html
+ една батерия и си готов за снимки.

Публикацията е редактирана (27-10-14 22:14)

Автор: pmartinov   
Дата:   27-10-14 22:15

Olympus XZ-2 е много приятна компактна камера !

Мой приятел го има и се убедих че обектива е много остър ,цветовете са точни !

След като бюджета е ограничен това е добър избор .

Автор: marves   
Дата:   27-10-14 22:58

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   28-10-14 21:23

А на светло как се справя, някакви идеи? В смисъл откъм пейзажната страна на нещата?

Дата:   28-10-14 21:54

Зависи кой е зад нея...

[smilie3]

Дата:   28-10-14 22:21

Разбира се, че зависи от задапаратното устройство. Аз питам за чисто техническите възможности на камерата-матрица, обектив, процесор. Да приемем, че е в ръцете на някой "можещ" (не точно в моите). За това питам.

Дата:   28-10-14 22:29

Olympus XZ-2 Review

Автор: serjy   
Дата:   28-10-14 22:29

на добра светлина и най-обиковените сапунерки вече се представят добре, а това е доста по-добър фотоапарат така, че би трябвало да няма забележки, като за такъв клас техника, разбира се. не вярвам да те разочарова, но все пак изтегли си малко роу файлове от мрежата за да си изградиш сам представа.

Автор: marves   
Дата:   28-10-14 22:30

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   28-10-14 22:40

Благодаря много!

Автор: domidi   
Дата:   29-10-14 09:51

Имам по- малкия брат,xz-10
Той е с още по-малка матрица,но се справя много добре във всякакви условия.В линка долу съм посочил един мой тестов албум на xz-10.Мисля ,че xz-2 е добър избор за компактна камера!Добри характеристики на добра цена.

https://www.flickr.com/photos/91445736@N06/sets/72157644227362301/

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »