Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Обектив за портрети
Автор: storm93   
Дата:   22-10-14 09:11

Здравейте! От няколко дни съм с нов никон д 5100 с китов обектив, но искам да си взема един и за портрети - аф-с 50мм 1.8 . Въпроса ми е струва ли си да го взимам втора употреба? Например това предложение как ви се струва-
http://olx.bg/obektiv-nikkor-50-1-8-ai-s-i60228338 ?
Хубав ли е този обектив? Или да дам още 200 лв и да го взема нов?

Отговори на това съобщение
 Re: Обектив за портрети
Автор: vga   
Дата:   22-10-14 09:26

Взимай всичко втора употреба, след качествен преглед [smilie24]

На мен любимият ми портретен е 17-55, например [smile]

Дата:   22-10-14 09:35

Сега видях ей това- http://olx.bg/obektiv-nikkor-af-s-50mm-f-1-8g-i58866898 . Чудя се дали да взема втора ръка при положение,че имам парите.

Автор: marves   
Дата:   22-10-14 09:38

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   22-10-14 09:44

marves, прав си. Това ,което е на втория линк обаче си е AF-S nikkor 50mm 1.8g. Попитах продавача колко време е ползван и дали е изпускан и очаквам отговор. Имам пари и за нов, но 400 лв ми идват доста за сега. Какво друго трябва да имам предвид при покупки втора употреба? И ако не от продавалник, откъде мога да си намеря втора ръка такъв обектив? Или направо да взимам този от втория линк при положение,че е в добро състояние?

Публикацията е редактирана (22-10-14 09:47)

Автор: fraction   
Дата:   22-10-14 09:45

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: ivjordan   
Дата:   22-10-14 10:20

Задължително трябва да се пробва обектива преди покупка, независимо дали е нов или втора ръка, за да няма проблеми с фронт или бак фокус. Не че не ги калибрират в Профайлд, но повярвай ми, не искаш да си имаш работа с тези хора.
Иначе, освен продавалника, тук има секция "базар" и обективчето се появява доста често. Да почакаш най-много седмица-две.

Автор: Valentin4000   
Дата:   22-10-14 12:54

Обектива от втората обява G версията има прекалено занемарен и мръсен вид.Никога не бих взел подобно изглеждащ обектив.
В brosbg.com се продава за 350лв. може и на изплащане, аз лично от там съм си купувал много неща и съм доволен от тях.

https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=BAZAR&request=view&id=43366

Колегата пише че продава G версия за 300лв.Но цената се пазари естествено :)

Автор: ishootraw   
Дата:   22-10-14 13:38

50mm 1.8G e чудесен обектив за цената си. Но особено с д5100 понякога може да има нужда от лека калибрация заради известния фронт/бек фокус при AF на тази серия.

Автор: fotocolor   
Дата:   22-10-14 15:01

Ползвате АФ-обективи имате фронт/бек фокус.Не се занивай с глупости вземи един 50/18 ръчно фокусен и си джъткай.Ще останеш много повече доволен.Има добри 50 за 120лева.

Автор: fraction   
Дата:   22-10-14 15:29

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »