Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 саморъчен фон
Автор: Stelcho2   
Дата:   11-04-14 19:13

Здравейте. Искам вкъщи да си направя нещо като студио. В момент апостепенно оборудвам това-онова, но стигнах до 1 нещо и забих.
Искам да си направя Преносима фонова система и да сменям цветовете. Няма да ползвам стена.

Интересуват ме няколко неща :
Фона какъв трябва да е като материал - плат / грапава хартия / или нещо от този сорт. В момента чета доста теми и тотално се обърках.
Ако е плат - има ли значение какъв като материал или идеята е да е плътен или пък обратното - тънък. Ако е хартия каква по-точно.
Другото което искам да попитам е какъв размер на фона ще ми трябва за да мога да ползвам примерно някой 'модел'. 3х3 3х4м ?

и последното което ме интересува - искам да си направя самоделно преносима фонова система. Това аджеба дали ще мога да си го направя или директно да ида да пръсна парите си за нещо готово?

сори за глупавият въпрос, но се уча и много неща имам които ме интересуват, но незная как стават.

Отговори на това съобщение
 Re: саморъчен фон
Автор: boZo   
Дата:   11-04-14 19:41

За фона зависи - ако е от плат не можеш да намериш такова парче 3х4 метра безшевно...

Автор: Sokola   
Дата:   11-04-14 20:03

boZo
За фона зависи - ако е от плат не можеш да намериш такова парче 3х4 метра безшевно...

boZo-макар и рядко,все още може да се намери плат с широчина около 2.70-3.00 м, а дължината е неограничена защото е на ролка.

Автор: iasen2   
Дата:   11-04-14 20:40

дай 120лв за фон и не се занимавай с глупости
и запомни : " Във фотографията няма нищо евтино "
има скъпо и още по скъпо .

Автор: quazimodo   
Дата:   11-04-14 21:20

Ам'чи тогава и още едни 300 лева за фонова система и е готов за подвизи[cool]! Само, че той точно това не иска да прави . Та Stelcho2, нищо друго не ти остава освен да запретнеш ръкави и да разгледаш предлагането на платове за завеси, да речем в Световния търговски център Или Ян Ци [smilie5], като след това с ъглошлайф и електрожен в ръка си спретнеш необходимите стойки.

Автор: vkk1   
Дата:   11-04-14 22:40

Че то трите платна - бяло, зелено и черно, барабар със стойката е няма и 100лв, защо ще се вкарваш в приключение да го правиш?

Дата:   12-04-14 06:57

Я кАжи къде ги подаряват, та да си взема 3 комплекта по 100лева.

Автор: eewf   
Дата:   12-04-14 08:17

и за мен един брой от тия по 100 лева [smilie5]

Плат може да си намериш, но системата по-добре си я купи. Ще загубиш средства и време и няма да стане както трябва. Виж по ибей[beer] [cool]

Дата:   12-04-14 09:25

например тук
Има и по-евтини даже, както и по-широки от този вариант, цената все е такава.

Дата:   12-04-14 09:28

ето и за 84лв
Доставката на това нещо до тук няма да е повече от 10 лева /2 лв на кг/ със сигурност.

Дата:   12-04-14 10:15

Я сметни 150Х2.35 =??? и пак си помисли хубаво. Поне дочитай обявите и в частта за пощенските услуги.

Автор: iasen2   
Дата:   12-04-14 11:20

четете още по внимателно - височина на стативите 2м
ширина на плата - 1.6м

иначе казано - става само за снимки за паспорт , за което и е направено предполагам :)

иначе може да си вземеш куки за фон за стена текст
или каквото ти харесва

имай предвид че ако отдалечиш мацката от фона , 2 метра височина на фона няма да ти стигнат

Автор: Божидар58   
Дата:   12-04-14 11:25

И аз се лутах един месец в такива опити и накрая купих от ДИНАФОС една фонова система и три хартиени фона -бял, сив и черен и сега всичко е наред.

Дата:   12-04-14 11:27

quazimodo: Доставката до UK е безплатна. Оттам е 1.70 - 2 лв на килограм с фирмите за доставка до тук. Хайде преди да пишете, мислете малко повече моля ?!?
Относно височини, ширини - ами поровете се малко, има и 3 на 5 метра !
То човек услуга да направи, пишман да стане.

Публикацията е редактирана (12-04-14 11:31)

Дата:   12-04-14 18:36

Добре.. ще купя готовата система, но ме интереува кое е по-добре хартията или плата и подразновидностите им.
Попринцип мислех да правя точно това което казахте с електрожена и наистина ще ми излезе около 100лв... но за 150 видях цивилизовано със стативи 2ра ръка и мисля да приема офертата от там... но за самият фон в момента се чудя какво да взема.

Автор: DX   
Дата:   12-04-14 20:05

Ако идиеш в някоя паспортна служба към МВР можеш да изчерпиш доста идеи, че и евтини [smilie3]

Дата:   12-04-14 23:38

haHAHahahhHAaH "D

Автор: sathv   
Дата:   14-04-14 00:24

Ползвай тапицерски плат тип "ФЛОК". Има всякакви цветове ролките са широки. Самия плат е по-гладък от велура и матов.

Публикацията е редактирана (14-04-14 03:04)

Дата:   14-04-14 09:14

И вземи предвид, че ще е добре да купиш 10-тина линейни метра, естествено с най-голямата ширина или поне 2.50м.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »