Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Ремонт на статив ?
Автор: Sarolov   
Дата:   16-02-14 20:32

Здравейте, колеги. Днес ми се случи малко неприятна случка със статива ми. Тръгнах да снимам изгрева.. Стигнах на мястото, разпънах статива и какво да се случи. Като разпънах статива и нещо дръжката, където се стяга да не се навежда апарата превъртя.

Свалих я и проверих, резбата на самата дръжка се е изтрила, ако мога така да нарека.

Та въпроса ми е някой има ли идея как може да се поправи тази дръжка или статива, като изключим варианта за нов статив, че покрай любовните празници съм леко в криза [shtrak] [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Ремонт на статив ?
Автор: kvakioh   
Дата:   16-02-14 20:47

Стругар или някъде ако се намерят части резервни...

Автор: cameraman   
Дата:   16-02-14 21:01

Ако стативът е толкова евтин, че не му е сменяема главата, темата е абсолютно безмислена...[thankyou]

Дата:   16-02-14 21:11

Vanguard mak 203 е статива. Но нека някой може да има някаква идея

Автор: hose   
Дата:   17-02-14 08:23

ако е самата дръжка - тя е метална - просто се прави нова резба
но аз лично подозирам че резбата на пластмасата се е развалила…

ако не може да се навие нова резба - може да потърсиш такъв дълъг винт и да си приспособиш нещо… аз на една такава дръжка на която и се счупи пластмасата - просто я огънах Г образно и я боядисах - за да може да се затяга

Дата:   17-02-14 14:10

Дръжката е пластмасова, но резбата е метална.. Ще опитам да направя нова резба, дано да се получи. :) Ако не стане единственото спасение може би ще е винта, ако някой друг има идея за приспособление, нека каже.. :)[shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »