Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Поредния измамник
Автор: protey   
Дата:   04-09-13 08:50

Името му е Йордан Здравков Митев с ник:jordan.mitev2
Въпросното момченце, ми писа че иска да купи от мен Canon 7D който предлагам във форума.
Изпратих камерата до офиса на Еконт-Обзор, с опция преглед и тест преди плащане.
На следващия ден ми се обадиха от Обзор, че клиента е пробвал техниката и не му харесва. Разпоредих да ми се върне за моя сметка.
Когато вчера взех пакета от офиса на Еконт и го отворих----вътре се мъдреше едно очукано 500D!!!
Въпросния "колега" леко е забравил при пробата в офиса да върне моето тяло в кутията....и е оставил своето.
След бързата намеса на служителите от офиса на Еконт, преглеждане на видеозаписите от камерите в полицията, измамника беше заловен още на следващия ден.
Днес отивам до полицията в Обзор за да си получа 7D-то!
Поуката: При изпращане на фотографска техника по куриер, записвайте в товарителницата серийните номера, застраховайте я с обявена стойност и карайте служителите да правят снимка на техниката преди и след опаковане. При връщане на теника, отваряйте пакета в офиса на куриера пред служител. Само така може да си гарантирате покриване на вреди, повреди и кражба на техника!

Отговори на това съобщение
 Re: Поредния измамник
Автор: serjy   
Дата:   04-09-13 08:56

баси хората има [smilie23] иначе бравос, че си се оправил бързо и навреме. [smilie24]

Автор: X_C   
Дата:   04-09-13 09:04

Защо си давате техниката преди да са ви платили? Не бях чувал за подобна практика...
Преглед и тест да, но плащането е винаги първо.

Автор: Gecata   

Отвратително!!! [smilie23]

Автор: icikonti   

Класически измамник.Жалко, че съвременната полиция не бие......

Автор: asahi   
Дата:   04-09-13 09:09

Грешката е в Еконт. В техния офис е станала размяната, под тяхна отговорност.

Автор: Gecata   
Дата:   04-09-13 09:11

Автор: X_C
Дата: 04-09-13 09:04

Защо си давате техниката преди да са ви платили? Не бях чувал за подобна практика...
Преглед и тест да, но плащането е винаги първо.

Х_С, - защото го има като опция
- защото е много удобно
- защото е честно да видиш, да пипнеш и пробваш преди да платиш когато купуваш техника "втора ръка".
Еконт експрес са заложили на добросъвестността на гражданите и правилно. Изключения винаги ще има и за това хората са се подсигурили за да може при такива случаи щетите да са минимални.

Автор: X_C   
Дата:   04-09-13 09:20

Да, Гецата, разбирам, че го има като опция. Самата опция ми е непонятна, това исках да кажа. Не съм виждал подобна практика никъде другаде. Нямах и представа, че Еконт предлагат друг вид услуга, освен основната им - доставки.

С това не искам да оправдая този дребен мошенник с 500Д-то[smilie23]

Автор: Pavlov   
Дата:   04-09-13 09:21

asahi написа:
> Грешката е в Еконт. В техния офис е
> станала размяната, под тяхна
> отговорност.

Точно [smilie24] .
Да добавя, че в нашия квартален офис винаги записват марка, модел и сериен номер, даже да не съм го поискал.

Автор: djfroggy   
Дата:   04-09-13 09:26

Много кофти случка. И най-лошото е, че все по-често продавачи на висок клас техника отказват изпращане с куриер, което ни връща мноооооооооооооооого назад. Но какво да правиш като има кретени. Как обаче от Еконт не са забелязали смяната?

Автор: realnoncho   
Дата:   04-09-13 09:27

Ужас, въпреки добрата развръзка това коства много нерви.

Автор: georgioiv   
Дата:   04-09-13 09:40

Колко е Обзор... да му отидем на гости на Йордан Митев, да го питаме вежливо защо е толкова некоректен... [smilie5]

Автор: itilien   
Дата:   04-09-13 09:51

Може би няма много връзка с въпросната случка, но аз забелязвам доста голяма деградация в качеството на услугите на Еконт и мисля, че се дължи на това, че направиха много франчайз офиси. Тия дни на няколко пъти пращах неща. Поръчвам куриер в онлайн системата им. Идва някакъв пич, ама по нищо не му личи, че е куриер. Нито някакви разпознавателни знаци, нито облекло - нищо. Само таблета дето влачи подсказва, че е куриер. За сравнение - тия от спийди си имат фирмени тениски. После - нещо не му излизала поръчката както трябва (което се оказа системна грешка и се случва всеки път при онлайн заявка), та почна да звъни на някакви колежки, които не му вдигнаха от първия път и аха аха да ми запише данните на получателя на хвърчащо листче. После - давам му пратката, той пише някакво листче с бар код снима го на коляното си, взема пратката и заминава. Без да лепне нищо на кутията. Аз как да съм сигурен, че тая пратка няма да бъде объркана с друга, или че няма да бъде подменена.

След няколко дни пак поръчвам куриер, но тоя път вече само щото офиса е удобен за получателя, иначе мислех спийди да викам. Идва някакъв пич, пак необозначен по никакъв начин и се почва нова драма. Мисли си човека, че всичко в системата му е попълнено и готово и само трябва да вземе пратката. Викам как да стане то това, онлайн системата ви поема само викане на куриер, не можеш да напишеш данните на получателя. И тоя взе да звъни на някакви колежки, които не му вдигнаха. После вика - ами аз не знам как се прави, защото съм от 2 седмици. Хайде да ми дадеш пратката, пък после се обади и дай данните по телефона. Питам го - ами как ще платя доставката. Оня озадачено пита - ами ти ли искаш да платиш? Е, значи нямало да стане така. Айде щял да се върне след известно време. След 5 минути ми звъни по телефона да съм му диктувал данните на получателя. А след 2 часа дойде друг куриер.

Повече не мисля да ги използвам еконтаджиите.

Автор: Don_Diego   
Дата:   04-09-13 10:14

За това трябва да има рейтингова система в базара. Като си с 55% рейтинг, да видим как ще пласират стока...

Автор: Тед   
Дата:   04-09-13 11:17

E то тоя номер беше актуален с iphone .... менкаха с фейка...ходи доказвай какво си пратил...

Ама да сложи 500Д - явно много му се е искало 7Д....

Представи си че сложа чашата на 24-105 на Канон - около 40 лв... и взема 24-105 :) оле ...оле :)[shtrak]

Полезна тема.

Автор: LEONIK   
Дата:   04-09-13 11:35

Досега не съм имал проблеми с Еконт, а съм купувал и продавал доста неща. Да извикаш куриер вкъщи е по-удобно, но по-скъпо, а и сред куприерите има голямо текучество, та често не са добре обучени. Препоръчвам на всички да изпращат от офис до офис - хем по-евтино, хем по-сигурно. Във всеки офис има камера, която записва непрекъснато. Така че дори и да блее служителят на Еконт по време на теста (както се е случило в Обзор), има запис. Разправията е неприятна, но по принцип няма идеална куриерска фирма. Случвало ми се е и DHL да ми загубят пратка (впоследствие я намериха!), а уж са германци. Еконт са удобни, защото имат много офиси - дори и в малки населени места.
А jordan.mitev2 е нагъл крадец, че и глупав крадец! В Обзор всички се познават. На какво е разчитал?! Нищо чудно да се появи с нов ник, така че внимавайте!

Автор: alsash   
Дата:   04-09-13 12:42

.....i az kato GORBI....da go posetim

Автор: realnoncho   
Дата:   04-09-13 13:11

Апарата като е в полицията този в ареста ли е?

Автор: slav4cho   
Дата:   04-09-13 13:11

тъпанар, заслужава да го наритат [smilie23]

Автор: tabla   
Дата:   04-09-13 13:40

конкретният служител на ЕКОНТ просто е спал или са приятели, и не е очаквал подобен ход. Работя с ЕКОНТ и досега никога не съм имал проблем, поне в офисите където пращам и взимам.

Публикацията е редактирана (04-09-13 13:47)

Автор: serjy   
Дата:   04-09-13 13:45

колкото и долна да е тази постъпка на митев, саморазправата не е решение [smilie23]

Автор: Krasi02   
Дата:   04-09-13 15:06

за такова нещо някъде и уши режат

Автор: kvakioh   
Дата:   04-09-13 15:18

Moже показалеца и средния пръст да се отрежат на дясната ръка, да не може да се натиска спусъка на никой апарат повече като хората...
Ако са го хванали най-вероятно са го пуснали на другия ден. За съжаление.
Добре е да се казват такива неща. Добра намеса на полиция и малко пообърканите куриери.

Автор: protey   
Дата:   04-09-13 15:43

Камерата вече е в мен. Измамника го очаква съдебен процес със споразумение с прокурора/понеже си е признал всичко/ и глоба от 2000 лева но най-важното е надпис в свидетелството за съдимост "осъждан"

Автор: kvakioh   
Дата:   04-09-13 15:52

Добре е.

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »