Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Осветление за видео
Автор: creet   
Дата:   28-08-13 12:04

Здравейте, искам помощ.. замислям едно видео и ми трябва осветление! Прилагам това клипче http://www.youtube.com/watch?v=UOp-1rhqOyQ
като пример просто.. искам горе-долу толкова твърдо падаща светлина от прожектор намиращ се на около 3 метра (4 максимум) от обекта, и тъй като реално няма как да преценя колко точно вата ми трябват, искам хора с повече опит да ми помогнат.. намерих си 2 прожектора, всеки по 150вата, но не знам дали да купувам, защото да не вземат да излязат слаби...

Отговори на това съобщение
 Re: Осветление за видео
Автор: M_D   
Дата:   28-08-13 12:26

Зависи с каква камера (чувствителност на сензора) и какви стъкла (светлосила) ще снимаш, каква дълбочина на фокус ти трябва и какъв тип прожектори си намерил. Зависи и каква точно част от обекта искаш да е осветена и колко свобода на движение ти трябва. 150 ватов френел е по принцип сравнително слаба лампа, рядко се ползва за основно осветление.

Но при достатъчно чувствителна камера (примерно исо 800) и сравнително светлосилно стъкло (T2.8) с читав 150 ватов френел ще можеш да светнеш (не особено равномерно) човек в цял ръст, долу горе на средна позиция между спот и флъд, от твоето посочено разстояние. Това е ако не дифузираш по някакъв начин. Ако човекът се движи, нещата стават доста по-сложни, щото ще се наложи да изтеглиш лампата назад за по-равномерно осветление в зоната на движение. Тогава пък ще падне осветеността.

Имай предвид, че в примера ти камерата е с голям динамичен диапазон и може да изтегли детайл от сенките, т.е. няма нужда от кой знае какъв контрол на контраста. Според това с каква камера снимаш и нейната динамика, вероятно ще имаш нужда от още нещо, което да ти вдигне сенките.

Автор: firkov   
Дата:   28-08-13 17:19

Потърси в Ebay "Video Light/Lamp"

Автор: pepi34   
Дата:   29-08-13 00:52

150 вата е нищо , ако искаш да ги ползваш и за в бъдеще. В Динафос има едни по 1000в електронно регулируеми, аз бих препоръчал от тях :).Може да си ги ползваш за всичко впоследствие

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »