Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с Nikon D90 и светкавица Nikon Speedlight SB-800
Автор: bluebird81   
Дата:   01-08-13 21:52

От днес като сложа светкавицата на тялото изписва само "TTL", липсват "BL" и "FP". При снимане светва, но реално не работи и TTL, не мери правилно. Копчето, което включва осветлението на горния дисплей на апарата (Nikon D90), вече не включва осветлението на дисплея на светкавицата. Като натисна копчето за DOF preview вече не задейства modeling flash. Не синхронизира на високи скорости, снимките излизат на черни ивици. С вариообектив при различни фокусни разстояния моторизираната глава си стои на една и съща позиция - 24 мм. Слейв режимът обаче си работи нормално. Не знам дали е от светкавицата или от тялото. Нямам второ тяло, нито втора светкавица Nikon, но имам доста познати които снимат с Nikon и ще намеря къде да пробвам светкавицата на друго тяло. Почистих контактите на светкавицата и на тялото, ресетнах фабричните настройки на светкавицата и на тялото, същата работа. Някой ако има идея какво още да опитам преди да нося техниката на сервиз ?

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с Nikon D90 и светкавица Nikon Speedlight SB-800
Автор: Miro__Slav   
Дата:   01-08-13 22:03

От светкавицата е... за да ти излезе BL размърдай напред на зад. Контактните пластини не контактуват добре имаме същия проблем дори се чудя дали контокс би помогнал в случая... Светкавицата реално светва, но никакъв ефект [smilie2] Сега е на ново тяло и прави същите проблеми добре че хванахме цаката... Ако не ти мърда главата проблема е визитката и капака имам микро ключ които стопира извади визитката няколко пъти с дифузиорчето ше тръгне... И аз се чудя къде да я пратя за профилактика [beer]

Автор: BOZO   
Дата:   01-08-13 22:23

Профайлд.

Автор: bluebird81   
Дата:   01-08-13 22:33

Miro__Slav, това с размърдването до скоро помагаше, но вече не. Аз си мисля, че не се движи главата, защото не контактува с тялото. Явно ще се ходи на сервиз, но ще е някъде след 13.08, че сега не съм много добре финансово [smilie2]

Дата:   01-08-13 22:41

За позиционирането на главата - не знам дали се оправя след ресет на флаша, ама ако си минал на М-позициониране няма да се мърда автоматично, а само с бутона с дървета при селект-а.

При включен и изключен пауър зум индикациите са следните:

http://mir.com.my/rb/photography/hardwares/classics/NikonF5/Flash/SB800/zzomheadA.gif

Дата:   01-08-13 22:44

Ако апарата е превключен на спотово мерене няма да има BL FP.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »