Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор на светкавица за Никон
Автор: kalina28   
Дата:   13-12-12 16:13

Здравейте,
Имам Никон Д 3000 с обективи 18-55 и 55-200. Снимам си изцяло любителски. Налага се да снимам скоро кръщене на племенниците и след това в ресторанта. Така или иначе отдавна исках някаква светкавица, но сега вече се реших да я купя преди събитието, че и снимките да са по хубави. Изцяло боса съм в това отношение. Трябва до ден-два да се спра на нещо конкретно, защото и време ще ми трябва да я разуча.

Какво ще кажете за тези две светкавици:

https://www.bviphotovideo.com/public/index.php?page=catalog&productid=560&

http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=18&product=9546&show=additional#

Втората е намалена и доста изгодно ми изглежда, но дали е ок???

Бях попитала и в друг форум и там ми препоръчаха Никон SB-700. Предполагам това е много добър клас и много ме съблазнява, но малко скъпа ми идва, та затова по-нисък клас съм разглеждала. Освен, ако не я намеря втора ръка.

Благодаря за вниманието [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на светкавица за Никон
Автор: estate   
Дата:   13-12-12 16:45

SB-700 е идеална за теб ,всичко останало ще е с лек компромис.Но ако бюджета е малък по-добре някой модел на NIssin примерно Di-622 mark II.

Автор: SEURET   
Дата:   13-12-12 17:42

Какво ще кажеш за тази? - Metz 52 AF-1

Много близка като характеристики до SB-700, но с по-ниска цена.

Дата:   13-12-12 18:12

Благодаря за предложенията! Сега ще погледна NIssin.

SEURET, това не е зле, но е само 100 лв. по-евтина от Никонската. Та то като дам 470, ще се прежаля с още 100 лв. и ще взема направо Никонската.

Иначе сега гледам, че СБ700 е намалена на 569 лв., но навсякъде се очаква доставка, което я стане, я не...

Автор: pefoto01   
Дата:   13-12-12 19:03

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: bluebird81   
Дата:   13-12-12 20:34

SB-700 [smilie24]

Дата:   13-12-12 21:27

Има развитие по моя случай. Тук в базара един потребител си продава SB-700 в гаранция. Ще ми я продаде за 450 лв., така че мисля че май това ще е моят избор!
Благодаря ви за споделените предложения. Май напразно ви измъчих и пак си стигнах до първоначалното [beer]

Автор: victory13   
Дата:   13-12-12 21:32

ами задължително се пробва светкавица, когато се купува... не знам защо, но имам 3 неуспешни опита да си купя светкавица на старо, срещу един успешен /нова, неползвана/... не че не е необходимо за всичко да се прави проба, но със светките удрям на голям камък [smilie8]

Дата:   13-12-12 22:11

Да, аз ще я пробвам на място (с продавачът сме от един и същи град). Но тъй като не разбирам от светкавици единственото, което ще видя е дали светка [shtrak]. Дано да имам късмет!

Автор: Alex-dan   
Дата:   14-12-12 07:35

[beer] [shtrak]

Автор: fotorafi   
Дата:   14-12-12 10:01

Калина, разликата межди SB-600 i 700 с други модели е незначителна, я си вземи Никон.. не купуваш светка всеки месец и година
Успех

Дата:   14-12-12 10:33

fotorafi, и аз така прецених че ще е най-добре. Не ми се иска да купя нещо и след няколко месеца да се облизвам по нещо по-добро. Затова и се насочих към Никонската. Потребителят FOSTO-ORIGINAL я продава малко употребявана, все още в гаранция. Така, че предполагам ще направим сделката [cool]

Автор: batzeto   
Дата:   14-12-12 13:02

Щом е в гаранция, мисля, че няма проблем...но иначе точно днес говорих с един про фотограф, който ми събра очите с информация, знания и практика, която има и думите му бяха "Винаги купувай НОВА светкавица...защото иначе много рискуваш"! Като съвет и той каза, че няма по-добро от оригиналното, но като алтернатива предложи Metz и ми показа вградената в нея втора по-малка мигалка, която май само те имат! Успех в избора, но аз вече имам генерални заключения за себе си!

Публикацията е редактирана (14-12-12 17:31)

Автор: victory13   
Дата:   14-12-12 13:43

високия клас нисин също има втора запълваща... може би и някоя от сигмите има, не съм сигурен... а това за светкавиците е вярно [shtrak]

Автор: cvetomir   
Дата:   14-12-12 14:18

Вземи си на втора ръка СБ-800. Ще ти излезе около и под 400 лева. Професионална светкавица е, върши работа при всякакви ситуации. Аз с моята минах 100 000 кадъра и изгоря лампата. Смених я при "Зентекс" и вече сигурно съм щракнал още 30-40 000 кадъра.

Автор: satyno   
Дата:   14-12-12 15:01

Тези хубави никонски светкавици ми се струват прекалено голяма инвестиция за Д3000. Могат да бъдат използвани единствено върху тялото, евентуално с кабелче и то само част от функционалността им, поради брилянтния маркетингов ход на никон да осакатява ниския си клас модели. Един 35/1.8G или 50/1.8G, ще останат пари за ръчна светка, евентуално дори синхронизатори.... Крайният резултат ще бъде в пъти по-добър, ако новите играчки се използват добре.

Автор: angelovgros   
Дата:   14-12-12 17:35

Днес си купих фотопавилиона - NISSIN Di466.
179лв./с ДДС.
Всичко си има, пробвах 100 кадъра на всички режими - безотказна!
За всяка марка си има изпълнение!

Автор: chepkata   
Дата:   14-12-12 17:54

Купил си павилиона?[smilie11] [smilie11] [smilie11]

Шега, прощавай! А би ли споделил има ли повтаряемост на мощността на импулса?

Автор: angelovgros   
Дата:   14-12-12 18:15

От няколко часа е в мен, мисля че нормално се държи - пробвах я на разстояния от 1 -6 метра, в закрити помещения.Първото впечатление-вярно предаване на цветовете.

Автор: chepkata   
Дата:   14-12-12 18:47

[smilie24]

Автор: fotorafi   
Дата:   14-12-12 19:16

Наско,техникът,който е наясно със светкавиците си купи SB-800 kaза, че друга никога не би ползвал....

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   14-12-12 20:47

Абе то и аз снимам със SB-800, ама все пак не бих отрекъл, че SB-900/910 си имат предимства [smile] Предимството на SB-800 пред тях май е само в това, че е малко по-компактна [smile] Но да не оставям погрешно впечатление, аз самия едва ли бих използвал пълноценно предимствата на 900 пред 800 [smile]
Иначе и аз бих препоръчал SB-800 на старо. Не че не е вярно дето пише по-горе, че си е риск. То и тяло на старо си е риск, няма начин. Това вече всеки сам решава за себе си [smile]

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   15-12-12 01:14

По-добре нова, има гаранция.[smile]

Автор: bluebird81   
Дата:   15-12-12 08:45

Помощната светлина на SB-800 не осветява ъгловите АФ-точки. За мен това и е единственият недостатък, всичко друго и е супер [shtrak]

Автор: prisonbreak   
Дата:   15-12-12 15:27

SB-600 покрива до 85мм , а SB-700 до 105мм. Раликата е голяма.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »