Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Електронен визьор SONY FDA-EV1S
Автор: 101152   
Дата:   13-10-12 11:43

Колеги,

Ползвал ли е някой това нещо Електронен визьор SONY FDA-EV1S на NEX 5n?

Ако има такива хора, моля ви да споделите личен опит. Струва ли си да се дадат 500 лева за такова нещо?

Отговори на това съобщение
 Re: Електронен визьор SONY FDA-EV1S
Автор: Ivan_A   
Дата:   13-10-12 12:02

Четейки рекламите на визьора и изпитващ трудност в ползването на дисплея при силна светлина - купих визьора от БГ, за повече от 500 лв.

Останах неприятно изненадан. [smilie23]

При силна светлина - слънчева, сенките са много плътни, контрастът е много висок - не е удобно.
Има решение - по съвет от DPReview дискусия по въпроса - да се настрои jpg на камерата на нисък контраст и ниска наситеност /или на някой от режимите - neutral/portrait. Не си спомням точно - преди доста време беше./
Помага доста, но всичко снимано в jpg е с тези настройки - т.е. "измито". Трябва да се ползва RAW+jpg. Така и снимах.

Независимо от многото пиксели, картинката във визьора е учудващо малка - неприятно малка.

Другото неприятно - изцяло е пластмасово визьорчето. Създава впечатление за крехкост - като че ли ще се счупи при по-невнимателна употреба/съхранение в чанта. Не се чупи, но такова е чувството.

При неконтрастно осветление - грешка няма.
Ако знаех всичко това - не бих купил FDA-EV1S.
А,ако знаех всичко това преди покупката на NEX5N - бих забавил малко и бих взел NEX7 - цената е "на кантар".

Публикацията е редактирана (13-10-12 12:11)

Дата:   13-10-12 17:56

Благодаря за информацията!

Проблемът ми е в това, че съм малко зле със зрението и ми е трудно да фокусирам прецизно с ръчнофокусни обективи, особено на слънце. Бих опитал с това, но не съм сигурен доколко реално е полезно (няма диоптрична корекция) и ми се струва малко грубиянско (особено за NEXa).

http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=44&product=10624&show=additional#

Автор: JohnyWalker   
Дата:   13-10-12 18:46

И аз си мислех за електронния визиор но се отказах заради безумната от цена над 500лв.

Линка който си дал го обмислям, тези дни може да отида го тествам. Имай предвид че този може и да не пасне на Некс5н, а дори да стане, няма да можеш да си ползваш подвижния екран.

Автор: hotsnail   
Дата:   13-10-12 19:05

Мож еи чист РОУ не ти трябва РОУ + жипег.

ама скоро ще има НЕКС-6 и както ти писа Иван ако можеш малко да зачакаш си заслужава. Некс-6 е малко по-неудобен некс-7 с 16мп (което не е винаги лошо) има си и WiFI сравнен със седмицата и нова фокусна система и освен това идва с мнгоо готин китов обектив. Та НЕКС-6 е това дето искаш според мен.

Публикацията е редактирана (13-10-12 19:06)

Дата:   13-10-12 21:18

за JohnyWalker

Не е проблем ползването на подвижния екран. Виж това:

http://www.youtube.com/watch?v=i3pxXiUqVy0&feature=related

Все пак ако намеря някъде FDA-EV1S ще е добре за сцени с нисък контраст, за макроснимки и за дългофокусни обективи, а за високия контраст - както досега. Лошото е, че засега никъде не се предлага. Явно заради цената интересът е нулев и никой не го внася.

Автор: hotsnail   
Дата:   13-10-12 21:20

зимай смело от aamzon.de ако го няма в ЦУМ. Мисля, че съм го виждал в ЦУМ.

Автор: Johnywalker   
Дата:   13-10-12 21:52

Този от клипа каза че се лепи на екрана, странно.
Хоти, в ЦУМ цената е 650лв ако не бързате от булком2000 за 2 седмици го доставят на 550лв

Дата:   13-10-12 22:23

На екрана се лепи с двойно лепяща лента метална пластина, а визьорът е с магнитно закрепване върху нея и може да се маха по всяко време. Аз това разбрах.

Намерих http://www.bulcom2000.com/, но не виждам да предлагат такъв продукт.

Публикацията е редактирана (13-10-12 22:34)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »