Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Leica M Typ240, M-E, S
Автор: didesignbg   
Дата:   18-09-12 08:38

Лайка показват мускули и желание да са в крак с тенденциите, за първи път апарат с клипове и лайф вю + допълнителен електронен визьор (очевидно Фуджи са ги подразнили много).
Leica M Typ240
M-E - "бюджетният" боец
S и три обектива
Има и цени, но както обикновено не са за казване.

Отговори на това съобщение
 Re: Leica M Typ240, M-E, S
Автор: hotsnail   
Дата:   18-09-12 09:09

Не знам защо слагаш Фуджи в темата. Това само от обявлението е ясно, че при лайка говорим за зряла във всяко отношение система. Докато при Фуджи малко мяза на прототип цялата работа(да Фуджи по нещо оправят чат пат) - виж електронният визьор, качеството на видеото, преходника. Всичко е добре обмислено, при Фуджи един peaking 2-ра година го мислят

На мен ми прилича тая лайка на бъдещето на некс и еос М. Много напред са с мисленето. Това се чакаше да е фул фрейм некса ама уви... догодина най-рано

Малко е притеснително как погват масовото производство. Сони и Канон са си зверове и като пуснат фул фрейм модели, не ми е ясно лайка как ще догонвам. Макар сега да водят с няколко обиколки и бягат на друг стадион

Публикацията е редактирана (18-09-12 09:19)

Автор: localhost   
Дата:   18-09-12 09:18

V-Lux 4 изглежда добре за туристи :)

Дата:   18-09-12 09:22

Hotsnail, без глупости в темата. Фуджи е там, защото пуснаха три модела за две години, които накараха много от хората снимащи с телеметрични апарати да се замислят. Майкъл Райхман беше написал преди няколко години една статия какво трябваше да бъде М8, накратко това което е М. Лайка накрая го наравиха. Сони и Канон няма да ги коментирам, едните не искат, а и двата не могат, да се мерят с името Лайка. Стига офтопик.
Есето на Райхман - Отворено писмо до Лайка.
Мисля си, че колкото са нацелили М, толкова бъркат с М-Е, въпреки че врътката на гърба на М изглежда много странно.

Автор: джъмбо   
Дата:   18-09-12 09:29

кое е странното на врътката?

Дата:   18-09-12 09:36

На мен ми изглежда не на място върху Лайка, по никакъв начин не оспорвам удобството.

Автор: my.point.of.view   
Дата:   18-09-12 09:36

eха, тия от Лайка ни продават стария си сензор от 2009 година в старото тяло с нова боя? за 5хил долара?

Автор: джъмбо   
Дата:   18-09-12 09:53

ами врътката пак е по-добре от колкото два бутона с лупа и +/-

както и да е

лайка не е единствената фирма която със стар сензор продава камери.. имам поне 2 за пример без да навлизам в подробности...

щом се купува защо да не се продава?

Дата:   18-09-12 10:07

Мен по ме изненада цената на която предлагат М-Е, би трябвало да е по-ниска, но те го играят дефанзивно заради купилите си М9. Раздвижиха се от Лайка определено, а днес предстои и безогледалният анонс на Хаселблад. А пък като се сетя доскоро кой им правеше обективите надявам се пак да са партньори в това ново начинание.

Автор: Uri64   
Дата:   18-09-12 11:11

Ми наистина е глупост да се въвират Фуджи с трите им или колкото са там модела в тема за истинска фотографска техника. Тук се говори за системи, които макар и бавно но с много мисъл са развивани с десетки години...и насреща им се поставят три модела за две години...и основен недостатък бил врътката на лайката...смех просто другари и другарки [smilie18]

Дата:   18-09-12 11:17

Не разбрах нещо по темата, или се задъхваш от яд че името на Фуджи се спомена в едно изречение заедно с Лайка? Да това е мнението ми, че ако Фуджи не бяха започнали Лайка отново щяха да пуснат М10 същата като М9 с нов сензор. Пуристите тея дигитални играчки разрешава ли ви религията да ги коментирате въобще?

Автор: my.point.of.view   
Дата:   18-09-12 11:25

Една котка не е важно дали е черна или бяла, а дали лови мишки.

Автор: hotsnail   
Дата:   18-09-12 11:51

Диде прочтох я статията ама няма нищо общо с Фуджи.

Там се описва антипод на Фуджи т.е. преосмисляне на функционалноста и зарязване на дизайна от 50-те години за сметка на модерна функционалност.

Фуджи е на 180 градуса те правят нефункцинална система, която е обречена да си стои на АПС-Ц с най-голям коз - прилика с изделие от 50-те години. Инак хубава оптика пуснаха и ще си имат почитатели (дори и аз се изкушавам) ама това е малка затворенюа система, която не мисля че ще добие популярноста на М

Очевидно новата Лайка е уцелила 10-ката и според мен дава посоката за развитие на този сегмент за следващите няколко години.

Публикацията е редактирана (18-09-12 12:00)

Дата:   18-09-12 12:35

Помолих те да коментираме новите продукти на Лайка, няма смисъл да пълним темата с глупости за Фуджи.

Автор: uri64   
Дата:   18-09-12 13:59

Въобще не става дума за задъхване от яд и/или пък за какъвто и да е пуризъм.
Наивно е да се мисли, че от Лайка са започнали разработката на новите модели едва след като са видели шедьоврите на Фуджи от последните 18 месеца. Там нещата не стават от днес за утре и вероятно това е една от причините Лайка да са това, което са.
Вижда се, че е налице обмислена стратегия, обхващаща няколко продуктови линии - нещо, което никоя от другите фирми - като почнеш от Сони, минеш през Олимпус/Панасоник/Пентакс и свършиш с Никон/Канон не е в състояние да демонстрира.
А инак какво има да се обсъжда дали е целесъобразно да има врътка отзад или не? Това може да се разбере единствено като се поснима известно време със апарата.

Автор: mattridge   
Дата:   18-09-12 15:27

Една Leica M е за мен!

Автор: bgprinter   
Дата:   19-09-12 16:45

Jean Gaumy

много хубаво клипче !!

Автор: mattridge   
Дата:   19-09-12 19:14

Sir Jonathan Ive to design one-of-a-kind Leica M rangefinder

Това ще е интересно!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »