Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Premium Glossy Photo Paper
Автор: jeiti   
Дата:   29-08-12 15:06

Здравейте.Обръщам се към всички колеги които имат повечко опит на мастилено струйните принтери и различните видове хартии и ако може да споделят опит.Купих си Premium Glossy Photo Paper 10x15
от прокарт но нещо много назърнесто излизат изображенията върху тази хартия,но когато съм сложил High Glossy Photo Paper с по- нисък клас и съм печатил същото изображение със същите настройки на принтера и не можах да повярвам нямаше назърнестост много по добре излезна снимката.Пробвал съм и с други изображения и резултатите са пак същите.Ако някой може да помогне.Благодаря предварително.[smilie11] а забравих да спомена че принтера е Canon ip 4950

Отговори на това съобщение
 Re: Premium Glossy Photo Paper
Автор: sirkhann   
Дата:   29-08-12 15:10

Ами тази хартия е за пигметно мастило, а ти имаш на водна основа. Да си направи труда да провериш в сайта на ILFORD за съвместимост, преди да купуваш хартията? Не, нали [smilie3]

Автор: mitku   
Дата:   29-08-12 15:13

Може да разгледаш тази тема (в друг форум): Хартия за фотопринтер. [smilie7]

Дата:   29-08-12 15:16

ами в сайта на прокарт пише ,че е подходяща за печат с мастила на водна и пигментна основа.[smilie11] а какъв е този сайт на ILFORD

Дата:   29-08-12 15:26

Ха, тези са променили продуктовите категории. Тази хартия е точно за мастила на водна основа, изглежда. Няма го и справочника за коя хартия за какъв вид мастило е.

Как печаташ -> Задаваш профил на Advanced Photo Paper Plus + качество на печат на High.

Дата:   29-08-12 15:29

ами да[smile]

Дата:   29-08-12 15:34

Хъ, греда. Аз преди печатах на ILFORD-ска хартия и не създаваше чак такива проблеми. [smilie2]

Последно пробвах и такава: http://factor.bg/katana_photopaper.php

Върши работа.

Автор: luboombre   
Дата:   01-09-12 14:02

Хартията е отлична,нещо бъркаш в настройките на принтера.Печатал съм на нея с IP 4500 -много добри резултати.

Автор: Блясък   
Дата:   01-09-12 17:57

При мен се виждат от много близо мънички зрънца (точици) когато не печатам на "Бест фото" режим, а само на "Фото". Става въпрос за епсън. На повечето хартии е така. При "Бест фото" всичко е добре.

Дата:   02-09-12 01:33

Пробвал съм абсолютно на всякакъв режим нарочно дори и на plain paper,matte photo paper но ми е чудно на matte photo paper ми излизат без зрънца но пък цветовата гама за съжаление е очайваща. И сега трябва да изхвърля близо 500 бр. 10x15.Ще ми се да пробвам от factor. bg да си поръчам да пробвам но пак ме е страх да не би пък нещо принтера да е проблемен CANON IP4950. Моля пак който има повечко опит да помогне.Благодаря

Автор: bOzo   
Дата:   02-09-12 01:54

Не ги изхвърляй, подари ми ги...[beer]

Дата:   02-09-12 17:12

Ето и една снимка която съм сканирал и съм качил трябва да се забележи от близо колко е назърнеста http://prikachi.com/images.php?images/256/5217256X.jpg

Публикацията е редактирана (02-09-12 17:15)

Автор: compur   
Дата:   02-09-12 21:14

трябва да дадеш повечко информация, за да може някой да ти помогне дистанционно. може да се обълнеш към ida за помощ и обучение... [cool] undefined

Публикацията е редактирана (02-09-12 21:15)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »