Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Pentax X-5
Автор: snoopoff   
Дата:   23-08-12 02:04

Pentax announces X-5 DSLR-like 26x zoom 16MP CMOS superzoom

26X optical zoom
Back illuminated stabilized CMOS sensor
Large 3'' tiltable LCD screen
Full HD Video
Electronic viewfinder

Pentax has unveiled an all-new bridge compact camera - the Pentax X-5. Not to be mistaken for a DSLR in terms of its looks and design, the Pentax X-5 features an extremely long 26x optical zoom lens covering a focal length that's equivalent to 22.3-580mm in 35mm terms. The Pentax X-5 also incorporates a back-illuminated 16MP CMOS image sensor with an ISO ceiling of 6400. Supported by Pentax's latest Super Resolution technology image processing engine, the X-5 is capable of producing a high-speed burst of up to 10fps for a maximum of 30 images in a single sequence. Adding to this is the X-5's hybrid dual shake-reduction system that couples Pentax's sensor-shift type of shake reduction with a digital SR mode to more effectively compensate for any unwanted camera shake.

Suggested retail price of $279.95

http://4.static.img-dpreview.com/files/news/9485074310/X-5_flash.jpg

http://4.static.img-dpreview.com/files/news/9485074310/X-5_flash.jpg

http://3.static.img-dpreview.com/files/news/9485074310/X-5_tilt.jpg

Отговори на това съобщение
 Re: Pentax X-5
Автор: kapitancho   
Дата:   23-08-12 07:51

Е, и?

Ако тръгнем да пускаме тема за всяка боклуджава сапунерка, която излиза, ще оспамим форума тотално. Няма нищо забележително в този апарат.

Автор: Jankoff   
Дата:   23-08-12 08:44

Аз също не се интересувам от този апарат, но никъде не е написано този форум да е само за фотоапарати клас Ферари.
Ако е така, да се напише.
Трябва да се спазват елементарните норми на толерантност.

Автор: jorro_z   
Дата:   23-08-12 09:05

Jankoff, съгласен съм 100 %

За някои, забравили откъде са тръгнали хора, само Канон 1ДХ и Никон Д4 са достойни да се пускат теми. Всичко останало е боклук.

Тесногръдие се нарича
[beer]

Дата:   23-08-12 09:25

Обикновено, за сапунерките, които заслужават внимание, не само, че се пускат теми, а и се коментират усилено. В случая, няма нищо революционно и дори нищо ново. Посредствена матрица, стандартен за класа зум от 26х и т.н.

За Д4 и 1Дх е нормално да има теми, както и за ДСЛР-ите и безогледалките, но и сапунерките винаги са заслужавали внимание.

Примерни по-интересни събития от близкото минало са:
-----
Пускането на турбо зум FZ200 с постоянна светлосила от ф/2.8 по цялата дължина.
Canon GX1, Fuji X100 и много други с големи сензори.
LX7 с обектив с ф/1.4 в широкия край, както и Olympus ZX1, Самсунг EX и още няколко други с приятно светлосилна оптика
Nikon P510 с 24-1000 обектив (41х).
Сигма DP1, 2 и т.н. с фовеон сензор.
Ricoh апаратите със сменяеми сензор + оптика.

Иначе е много лесно да пуснем теми за поредните итерации на фирмите, с които просто ни смучат повече пари.
А пък, най-лесното е да пуснем темички за Nikon L26, Olympus TG-320 и десетки други апарати, за които след година и нещо няма да си спомняме, че са съществували.

Автор: RIMOHIT   
Дата:   23-08-12 09:31

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Jankoff   
Дата:   23-08-12 09:38

Никак не съм сигурен, че при наличие на параметър 22.3-580mm in 35mm terms този фотоапарат трябва да е достоен само за пренебрежение. Особено при параметъра 22.3 in 35mm terms!
Не съм забелязвал досега Пентакс да не знаят какво правят.

Автор: jorro_z   
Дата:   23-08-12 10:13

Обикновено, за сапунерките, които заслужават внимание

----------

Кой определя кой апарат заслужава, и кой не заслужава внимание?

Ако си ти този човек, моите извинения, темата наистина е спам.

Силно се надявам обаче, да не си ти човека, който казва на всички останали, кое заслужава внимание, и кое е безсмислено.

Нищо лично, изказването ти обаче навява малко на егоцентризъм.

Надявам се да греша.
[beer]

Автор: emoXide   
Дата:   23-08-12 10:34

всичко хубаво ама Maximum shutter speed 1/1500sec е тука вече се изложиха!!!

Дата:   23-08-12 11:44

http://img405.imageshack.us/img405/9898/x5dl.jpg

при този размер на матрицата и броя пиксели, дифракцията започва още от началната бленда... [smilie2]

Автор: Славов   
Дата:   23-08-12 13:48

Готина машинка изглежда.... [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: danny_falin   
Дата:   23-08-12 14:01

като махнеме няколко дслр-а, пентакс правят най-грозните фотоапарати, тоя е поредното доказателство [smilie10]

Дата:   23-08-12 14:02

jorro, не се смятам за крайна инстанция, а просто изказвам мнение, подкрепено с примери. Ето, оказа се, че и този апарат си има някакво достойнство - милиметрите в широкия край :-)

Автор: vanquished   
Дата:   23-08-12 14:16

Мда,май няма сапунер с толкова широка оптика до сега .

Дата:   23-08-12 14:27

и за чий ми е таз ширина като почва от бленда 3,1? WTF!?! [smilie23] [smilie23] [smilie23]

danny_falin като притежател на K-5 да се изказваш по този начин, показва само едно, че имаш някаква вътрешна неудоволетвореност, дали е някаква фрустрация заради бившият ти DSLR не знам, но така няма да си помогнеш [smilie3]

Дата:   23-08-12 14:28

Всеки има право на вкус, казало кучето и .........
За какво мислите има толкова марки апарати, леки коли и т.н., да има за всеки вкус естествено.... грозното за един, е красиво за друг.....
Затова никога не съм използвал думи от рода на : "това е грозно /хубаво/" използвам: това на мен ми харесва или не. Възпитанието и уважението към чуждия вкус не ми позволява да говоря по друг начин...

[beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: ludiakolio   
Дата:   23-08-12 14:35

Как така корекция на диоптъра на електронен визьор?

Дата:   23-08-12 14:43

...много ми стават жалки от Pentax напоследък! Пълна липса на креативност.... само посредствени изпълнения... отново са 3 години назад от конКУРенцията.... [smilie2]

Вярно К-30 дава сериозна заявка, ама още с излизането си вече е морално остарял. В този си вид концепцията класически DSLR е според мен отживелица. Canon EOS 650D - ето за подобна инновативност може да се дерзае. А какво става К-30 дори няма въртящ дисплей отзад, а да не говорим за К-01, където си беше ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН. Мене не толкова екстравагантният му вид ме отблъсква, (на К-01) колкото тоталната му непрактичност и НЕергономичност.
Ами мини-микро системата Q ? що за глупост! Скъпа изчанчена изгъзица, приумица на някой ексцентрик. Да симпатична е, но твърде закъсняла! Щеше да е като иновативна БОМБА, ама 5 години по-рано, още по времето на PowerShot G9 и преди S90, изпреварвайки EVIL фотокамерите, както викат на безогледалкие.

PENTAX [smilie23] ДОКОГА! ? !
Дано се вземат в ръце и започнат да правят и съвременни обективи! за под $600

Дата:   23-08-12 14:51

Мдаааа, не е за всеки да снима с Пентакс.....

[beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: sakuraki   
Дата:   23-08-12 14:57

Emoxide, за чии х*й ти е този въртящ дисплей, никога не съм го харесвал и няма да го харесам, лесно се чупи и се използва супер рядко, ако не никога. И ти като мой приятел купи си никон д5100 (а ми казвах за д7000) не искал да е с въртящ дисплей и какво не го е използвал до сега и съжалява за избора си. Обективи има бол, не виждам цените на другите марки да са по - ниски. Не съм пристрастен към марката, с всичко бих снимал, на което мога да закача обектив [cool] . Лично на мен турбосапунерките не ми харесват освен fujifilm fujifilm s100fs, която за мен е най - добрата [smilie6] .

Дата:   23-08-12 15:02

За жената да снима макро китки и да си зумва ще е супер! Особено за тия пари... [smilie24]

Тая тема замина у кенефа, както повечето тука. Админите поне затегнаха зоната, трябва да се поработи и тука. Много спам, бре...

Дата:   23-08-12 15:23

при положение, че К-30, е пластмасарляк, що да си няма въртелче отзад ?

Дори "неразрушимият" OLYMPUS E-3 има такъв дисплей! а е колко класа нагоре? един или 2...

Ама айде има 100% визьор, да речем, че компенсира липсата на подобен дисплей. Ама тога снимането по (Lv) не е максимално ефективно...

ПО ТЕМАТА:
за мен единственият съществен (+) е цената на X-5; след година ще е 270лв. в Техносополис-а

Публикацията е редактирана (23-08-12 15:27)

Дата:   23-08-12 15:35

Ще помоля участниците в дискусията да изказват мнения относно посочената техника и да се въздържат от офтопик и спам. Благодаря им и се надявам на културна и въздържана от груби изказвания реч.

Дата:   23-08-12 15:55

[smilie24] УСПЕХ НА ТЕМАТЪ [smilie3]

Автор: danny_falin   
Дата:   23-08-12 16:11

emoXide

напротив, аз много харесвам К-5, k-5 e жестоко тяло, но си е чист факт, че пентакс правят най-грозните фотоапарати, к-5 не е от тях, ама погледни им другите фотоапарати, изобретения на изкуството[smilie24] като съм фен на к-5 това не променя фактите, к-5 е рядко готино тяло, което е неразрушимо с много екстри и един от малкото начини да снимаш с всички стари обективи стабилизирани, сензора е жесток, ама погледни всичко излизало на скоро от пентакс, камерите им могат да ти докарат кошмари.

а тоя конкретно в темата, още без да съм го видял на живо знам как снима, сбъркан е още на чертожната дъска, абсолютна безмислица

Публикацията е редактирана (23-08-12 16:20)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »