Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Много смислено нещо от Сони
Автор: hotsnail   
Дата:   09-08-12 20:20

Прочети тук

След като вчера се изкефих, че Никон ще пуснат умна сапунерка...днес се оказа, че Сони мислят, да пуснат умен Некс!!!

Е тука възможностите са вече неограничени. Мога само д апожелая на всички минали се с други модели камери приятно пускане на обяви в базара.

Отговори на това съобщение
 Re: Много смислено нещо от Сони
Автор: karan4o   
Дата:   09-08-12 20:28

Гласувах с:
Don't need that at all

Аз ще снимам ли или ще си цъкам в нета и ще търся баба си там. Все по-големи простотии мислят, само и само да зарибят повече лапнишаранковци.

Нищо лично hotsnail, но предпочитам една добра и истинска камера
[beer]

Автор: vikitovikito   
Дата:   09-08-12 20:29

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: alphatier   
Дата:   09-08-12 20:30

karan4o [smilie24] ,като се замислиш 60-70% от тея глезотии по новите апарати са за лапетата да се радват,че имат електронен нивелир и още куп глупости и простотии...

Дата:   09-08-12 20:34

karan4o то проблема е че дори това как ти работи апарата е софуер.

Примерно peaking-а - това отвори толкова възможности за работа с ръчни обективи...сигурно някой ден ще има визьори с 10мп резолюция дето ще се вижда идеално какво е на фокуса ама преди това peaking-а върши работа.

А такива неща по две три на година на мен ми идват на акъла. Ако има АПИ за писане на неща за тия апарати и 100 човека, да не съм максималист и 10-тина фирми мислят какви джаджи да предложат има супер много неща. В дръгата тема за никон изброих и става дума за неща дето дори не трябва да пипат по-снимките ти. Просто удобства на това как се ползва апарата.

дори само да може, да се препрограмират копчетата и това какво се показва на екрана като снимаш, ще има мнгоо хубави неща.

Най-малкото може да направят програмче, да не ти работи бутона за видеото на некс-а - това май е номер 1 оплакване, че няма как да се изключи.

А има много други неща. Е примерно нексовете нямат timelapse. друго представи си motion detect за да дебне диви животни.

Алгоритми за подтискане на шум или избор на бял баланс, синтез ан 3д...ако отвориш по мрежата какви докторати има писани на тема работа с изображения и фотография свят ще ти се завие

Отделно, че аз се кефя да пиша простотии(т.е. разни софтуерчета) ио ако мога да си пиша хитри неща за НЕКС-а ще е голям кеф. Ако е с андроийд ще е двоен кеф - там има възмжност на C++, Java, Руби или Питон да си пишеш.

Замечтавам се, а ще се окаже тесла първата версия сигурно и друго освен тъпи филтри няма да стане ама все от някъде се тръгва нали.

А Некс като хардуер е супер яка платформа за правене на простотии. Имаше едни хора дето изкараха два некса и айФон в космоса и не са от наса а някакви ентусиасти!!!!

Ето виж http://vimeo.com/31994904

Представи си ако е програмируем тоя апарат и можеш примерно да му ползваш USB-то да закачаш датчици. андроидите могат да се ползват за това има една платка ЙоЙо на която можеш да закачиш всичко - бойлер, котлон, датчик за светлина, налягане ......

Да не почвам да пиша за по странни приложения примерно медицински. Има едни хора се мъчат да направят икроскоп за телефонна камера и с андроид да броят клетки кръвни. Това го правят за Африка за отдалечени места да е по леко да занесеш телефона и да правиш диагностика на хора. С един некс и евтин руски обектив ще им броиш ако трябва и митохондриите на клетките.

Публикацията е редактирана (09-08-12 20:44)

Дата:   09-08-12 20:41

hotsnail,
хубавите снимки и кадрите, които ти носят тръпка или спомен, като ги гледаш не зависят от тези неща.
Хората са снимали с апарати, които сега изглеждат смехотворно, на фона на днешните гиганти. Снимали са с тях и са правили шедьоври.
Въпросът не е във все по-голямата дигитализация, която за жалост е неизбежна, въпросът е фирмите да правят камери, които да се използват за снимане, а не след време да има нексчета и никончета, та и всякакви други, при които, като ти писне да снимаш, да разцъкаш диабло онлайн на апарата [smilie18]

Пълен крах е това всичкото!!!

Искам си камерите за снимане!!!
Евентуално бих се зарадвал на един безогледален фулфрейм... ако не, здраве да е, ще си носим големите черни кутии
[shtrak]

Автор: ando   
Дата:   09-08-12 20:46

Timelapse, peaking, motion detect и още куп други щуротии си ги има в Magic Lantern, не виждам причина да си продавам Канона в базара, за да купя теслата на Сони [smilie5]

Дата:   09-08-12 20:53

каран4о 220% съм съгласен с тебе за това, че апарата е за снимане.

Просто възможността да го програмираш отваря нова вселена. Ако си гледал на BBC филма с птичците...това няма как да го направят с филмова камера дето тежи няколко кила, нали? Аз като гледах първия епизод ми падна ченето още на първите кадри.

Мисля, че това ти дава повече творчески възможности.

Да съгласен съм че за по добри снимки често е по-полезно да махнеш възможности. Примерно да снимаш с твърд обектив с фиксирана дължина и ръчен фокус. Аз го правя често - кара те да се замислиш кое и как го снимаш, дава ти време и т.н.

Обаче не виждам противоречие. Ако мога да си програмирам апарата да държи на хиперфоклно за стройт, това не е лошо нали? Мога да му кажа да смята някои неща други да си оставя да ги сменям. Предполагам ако има отворена платформа ще излязат и такива неща които помагат да се съсредоточиш в-ху важните неща за снимката ти.

Дата:   09-08-12 20:55

@adno НЕКС не е тесла а е доста приличен компактен апарат. Ако ще пишеш глупости да натискам "блокирай..." Мисля че ако се отворят нещата и Канон пуснат отворен апарат сегашния magic lantern ще ти се види пълна пръчка само след 1 година.

Автор: Giorgio.K   
Дата:   09-08-12 20:56

Don't need that at all! [smilie23]

Автор: sd   
Дата:   09-08-12 20:59

даааа - предлагат ни да снимаме с айфони и да ровим в интернет с нексове ....
А откога ги чакам да турнат една чучурка за 3 в 1 на така наречените фотоапарати .... [smilie5]

Дата:   09-08-12 21:02

hotsnail, ти разсъждаваш, като програмист, какъвто си, а аз не разбирам от програмиране и затова мисля по друг начин [smilie3]

Абе рано или късно всички ще изкарат такива простотии, но аз лично се надявам да има и нормални апарати за такива, като мен.ь
След време целия живот на тази земя ще една дигитална шитня, тогава ще дойде и края сигурно [smilie8]

Автор: juslen   
Дата:   09-08-12 21:04

От Sony да хванат първо да направят няколко истиснки читави обектива за NEX, а не да ми слагат някакви ненужни дивотии в апаратите. Викат той обектива не е цвете, ама поне можеш да поровиш в нета или да си влезеш във Фейса, щото така и така свестни снимки с калпавите им стъкларии на E mount на излизат [smilie5]

Дата:   09-08-12 21:11

редакция...

има 24/1.8 ако можеш да сниамш друг обектив не ти трябва. Ако не вярваш потърси снимки от по известни фотографи разни има цял куп дето са снимали с една мизерна лайка и 35мм обектив цял живот а снимките им сега се броят за класическо изкуство.

Пък и както си писахме с каранчо по добре да ги аправят нексовете по-удобни за ръчни обективи ако има как. [smilie18] [smilie18]

Публикацията е редактирана (09-08-12 21:15)

Автор: juslen   
Дата:   09-08-12 21:17

Абе искаме широко бе хора [smilie5] Имам няколко Rokkor-а на Minolta обаче най-широкия е 24mm което на NEX прави 36mm. Картинка вадят чудна, но ми се ще нещо качествено за пейзажи. Даже сега ми се върти идеята да взема преходник Nikon-NEX с управление на блендата и да боднa някой АF Nikkor поне 18mm та да получа така недостижимите 28mm [smilie5]

А Нексовете едва ли има как да се направят по-удобни за ръчни обективи от това което са в момента. В момента да снимаш с ръчнофокусен обектив на Некс е като детска игра и винаги си перфектно на фокус, а меренето е супер точно. Освен да му сложат дисплей въртящ се свободно на 360 градуса.

Публикацията е редактирана (09-08-12 21:19)

Дата:   09-08-12 21:22

juslen слуха е че ще пуснат 11-18 с новите нексове. Дано е хубав

Инак аз снима с 16мм и фиша и стават интертесни, макар и не много качествени снимки.

Има и един рокинон фиш. Ама изчакай 1-2 месеца да ги видим какво широко ще пуснат.

около 80-90мм ми се иска също да има твърд и светъл. Сега имам един контакс със ръчен фокус на 90мм кеф е.

С риск пак да ме обиждат някакви хора дето и една снимка нямат..nex-5 с фиша

https://lh3.googleusercontent.com/-teB9XMf06y8/Tpqy-6ORSqI/AAAAAAAAONo/fWoN7tvH74Q/s1152/DSC06568_Dx

Публикацията е редактирана (09-08-12 21:25)

Автор: stoikovv666   
Дата:   09-08-12 21:45

Бе то и аз съм на сони, ма нещо снимките ми не се връзват... Чудя се, кога ли ще направя нещо свястно [beer]

Автор: jorro_z   
Дата:   09-08-12 21:53

Навремето, като учех Компютърни технологии, имах един преподавател, който казваше така:

"Компютърът е усилвател на човешката глупост. Колкото по-мощен компютър използвате, толкова по-големи глупости ще натворите".

И беше напълно прав.

Все повече се убеждавам, че това с пълна сила важи и за фототехниката.

... и не, независимо че съм се минал с друг модел камера, нямам ни най-малко намерение да пускам обява в базара.

Но пък, ще чакам с нетърпение да видя неземните шедьоври на всички по-умни от мен, дето ще си купят това ново.... ъъъъъ... нещо.

Не, лъжа.
Въобще няма да чакам.
[beer]

Автор: CyberGene   
Дата:   09-08-12 22:55

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: sd   
Дата:   09-08-12 23:02

искааааам - кафеварка сони - със сменяема оптика и телепатични способности.

ето и един предвестник - комбинирана чанта за чудното устройство -
http://walaoyeah.com/image/cache/data/Laptop%20Bag/The%20Nopa/18-44-IMG4-500x500.jpeg

Дата:   09-08-12 23:11

Сайбер давам 250 ;-) ако няма други да го зимам

Кажи, че няма да се изкефиш на машинка, дето може да прави всякакви дребни шукарии.

Автор: CyberGene   
Дата:   09-08-12 23:35

Дата:   09-08-12 23:41

Не знам ще видим какво ще излезе.

Автор: bgprinter   
Дата:   10-08-12 00:39

Hostnail, не те знам какво програмираш, ама шумоподтискащ софтуер не е за всяка уста лъжица, трябва да си наясно с много работи, включително технологично-инженерни решения. В интернет има тук там писано по случая, но е доста повърхностно.
Все пак ще повтторя това което казах и в темата за Никон - Фотографията изисква светлина и оптика.
Останалите неща са маловажни. Ей на, вчера се пробвах да правя HDR със Некс 5 и един закачен супер дупер обектив. Обективът убав, ама светлината като я няма, никакви HDR-и не помагат, ама никакви. На малка картинка изглежда добре, ама разпънато на голямо си е такава загуба на детайл, че няма на къде....Абе глупости в общи линие. Виж за художествена фУтография става [smilie18]

А шумоподтискането на Сонито толкова агресивно, че същият обектив закачен на филмов апарат и сканирано на свестен скенер дава повече детайл от тези уж 14 МП. Абе ала бала, бера му срамовете само като се басирам с приятели имащи филмови апарати ....[smilie23]

Автор: Hotsnail   
Дата:   10-08-12 00:50

Ами зависи какво четеш в интернет има всичко.

Напоследък гледам разни научни сатии и докторантури и има много интересни неща. В друга област се ровя сега ама вярвам и при обработка на изображения има много и интересни неща. Не съм чел по тая тема от 10-тина години ...преди 3д и обработките на изображения ми бяха много интересни. А и в YouTube има лекции и технически презентации. Гугъл имат търсачка на научни статии и често намирам разни пдф-ки за които инак искат абонаменти безплатно.

Пък и adobe съм сигурен че ще са сред първите фирми дето ще пуснат подобни хитрини стига апаратите да приемат чужд софтуер. Това за тях ще е златна мина, както писаха софтуера е с пари.

А за това виж в магура какви снимки станаха от ръка с 5-цата. Вярно ли някой с филм по добри може да спретне? Без статив? Карай поне може да ги дразниш че не сменяш филми :-)

Публикацията е редактирана (10-08-12 00:53)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »