Автор: 3df
Дата: 02-07-12 19:04
Ами колкото и да е малък все пак не е толкова малък НК така, че взимай някаква карта от хотела и обикаляй. В парка в новите територии не далеч от Хотел Рамада е интересно в самия парк. Има няколко манастира (или църковни комплекси) в които ходят на поклонение. Ходих в един такъв и беше много интересно . Ходи се с метрото. Но трябва да видиш по картата. На пристанището, където са корабчетата до острова и мисля, че беше Техническият музей - интересна сграда. Ако вземеш корабче до острова в пролива има доста много интересни джонки и корабчета, които ще се очудиш как не са потънали. На острова взимаш двуетажен открит автобус, Той те откарва да лифта - транвайче който те откарва до върха. От там се вижда целия НК. За панорама. Всяка уличка е интересна. Може да идеш на Темпъл стреет. Търговска улица - нещо като битак.
По крайбрежието има много интересни места. Но си е обикаляне с транспорт и пеша. За мен най ценното нещо от НК ми остана записа с камерата от кацането на Руския А320 на старото летище в НК, което вече не съществува. Тогава самолетите правеха разнми виражи над самия град на 50 -100 м от сграите (Имаш чувството, че минаваха между тях)Завива, вибрира, друса, а на няколко десетки метра под тебе децата в училище играят на двора. Самолета каца и щом напусне пистата другия вече е застанал на пистатаи набира скорост за излитане. Щом отлепи гуми от пистата от към града между сградите забелязваш поредната машина която покрай сградата на летището е готова да кацне. Беше много яко.
Е все пак преди 15 години. Ако можеш да щтракнеш някои полицай на мотор яка гледка. Като роботчета са.
Абе я отвори гугъл еарт и там ще видиш къдев трябва да ходиш.
|
|