Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Петъчни размисли за наглостта на някои хора
Автор: enis   
Дата:   30-08-13 08:34

[shtrak]
 Re:
Дата:   30-08-13 08:39

Тааааа ситуацията е следната: в един от сайтовете, в който имам регистрация като фотограф ме намира една "моделка" и настоява да се видим за да се разберем за фото сесия на плажа (модерната работа). Ок всичко нормално. Като за начало се започва едно звънене и настояване от нейна страна аз да отида еди си къде по еди си кое време. Викам си айде може да е нещо интересно и работа не се отказва. Отивам и се оказва, че всъщност е хубаво да си купя билети за представлението на приятеля и, да отида да снимам представлението, да снимам след това и на другия ден да снимам фото сесия и то за без пари с поставени десетки условия... Викам си няма дацотида на представлението и повече ни вест ни хабвер... Та чуденката ми е защо аджаба някои хора си мислят, че са богопомазани и трябва да ги снимаме без пари???
Може и аз нещо да разбирам погрешно фотографията [beer]
 Re: Петъчни размисли за наглостта на някои хора
Автор: Gecata   
Дата:   30-08-13 08:50

Тя като не ти е поискала и някой лев накрая.................[smilie7]
Автор: quazimodo   
Дата:   30-08-13 09:45

Нормално. Щом има нагли фотографи що да нЕма нагли мУделки. Важното е да не се кОсиш, че ти мине[smilie21].
Автор: Myth   
Дата:   30-08-13 10:02

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Ся съвсем без пари или просто срещу много ниско заплащане?
ИНаче [smilie18] [smilie18] [smilie18] нагличко е да.
Дата:   30-08-13 10:08

Съвсем без пари + трябваше да си купя билети за представлението на гаджето и + трябваше да ги снимам на самото представление :)
Автор: prisonbreak   
Дата:   30-08-13 10:22

Аз пък имах следната ситуация. Звъни ми една "моделка" къде съм я снимал. И ме Офертира да снимам някъм нее познат, чужденец. И аз примем и тя ми казва. "Ок. Обаче аз ще му каза еди си ква цена и ще си делим 50/50 от сумата" .

Бате, тая направо я пратих, не в 10-та ми в 100-тна глуха...
Автор: ixus   
Дата:   30-08-13 10:25

Трябвало е да се съгласиш. Явно гаджето и е Джони Деп или звезда от тази величина.
Автор: peter_m   
Дата:   30-08-13 10:25

Щото не сте си имали работа с миски ... [smilie18]
Автор: compur   
Дата:   30-08-13 11:07

аз имам, някъде, няколко снимки на "мис Каваците"... [smilie3]
Автор: Myth   
Дата:   30-08-13 13:21

Автор: enis
Дата: 30-08-13 10:08

Съвсем без пари + трябваше да си купя билети за представлението на гаджето и + трябваше да ги снимам на самото представление :)

Стига бре ти ме уби и кво ти казва, "сега ще трябва да си купиш билети и утре да ми правиш безплатна фотосесия"?
[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата: 30-08-13 10:22

Аз пък имах следната ситуация. Звъни ми една "моделка" къде съм я снимал. И ме Офертира да снимам някъм нее познат, чужденец. И аз примем и тя ми казва. "Ок. Обаче аз ще му каза еди си ква цена и ще си делим 50/50 от сумата" .

Бате, тая направо я пратих, не в 10-та ми в 100-тна глуха...

Е пробва се мацето посредничество му се вика. [smilie18] [smilie18] [smilie18]
Автор: peter_m   
Дата:   30-08-13 13:37

" ... делим 50/50 от сумата"

Не от печалбата която ще остане след като се извадят разходите на фотографа а от договорената сума [smilie18]

Ами казвай двойна цена и делете [smilie18]

Публикацията е редактирана (30-08-13 13:39)
Автор: tonyboy79   
Дата:   30-08-13 14:19

Има ги разни такива дето са прости и нагли и си мислят, че другите са по-тъпи от тях.
Лошото в случая, че наистина ще си намерят кой да ги снима и при тези условия. [smilie3]
Автор: mano   
Дата:   30-08-13 14:46

Ти не си ли каза цената предварително ?
Автор: bpavlov   
Дата:   30-08-13 15:00

Това се получава, щото е пълно с фотографи, които снимат без пари, ей така, само да се заловят да са по-близко до женско тяло.
И в "моделките" остава впечатлението, че да ти "даде" да я снимаш е почти като да ти "даде"
Автор: mishkyn   
Дата:   30-08-13 15:47

@Enis - това се случва често,а още по-често разпространен е варианта фотографи да снимат партита по клубове срещу "безплатен вход" и едно малко евентуално.Както се казва,"Ако мине".

@Myth - Това зависи от конкретния случай...защото,ако някой се ангажира да ти намира клиенти,би било справедливо да получи нещо в замяна за времето и труда си.От друга страна,ако ти не търсиш клиенти,а човека просто иска да изкара бързи пари с твоя труд,вече е отделна история.
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.