Автор: auron
Дата: 08-08-12 09:22
Здравейте приятели,
реших да си сканирам всички снимки, които съм вадил през годините.
Знаете, че всеки има купища от тях подредени в албумчета - страхотно, но няма как да дадеш снимка на приятел или роднина пък и с годините залепват за найлона и други проблеми.
1.Аз лично сканирам по следният начин, нареждам 4 снимки - по една в 4те краища и сканирам целият размер на стъклото, на 600dpi, евентуално при 100% увеличение. И дотук е ок.
Сега гледам в настройките на скенера има чистене на прах и драскотини, Bit Depth/или нещо подобно/,други настройки.-/моля за съвет кое и как/
2.Отварям файла с Фотошоп, селектирам една снимка,
Ctrl+X за Cut,
Ctrl+N за Нов файл
Ctrl+V за Paste
3.После затварям един по един файловете като ги въртя евентуално, кроп левяелс и т.н. елементарни настройки на кадъра и ги записвам в JPG.
Та да си дойдем на ВЪПРОСА, има ли програма която да прави точка 2 вместо мен, или по някакъв друг начин да разделя Scan-a на кадри?
Или ако не Ви притеснявам, моля споделете как точно Вие сканнирате Вашите снимки.
Става въпрос за около 2000-3000 снимки, които просто ме мързи/признавам/ да си сканирам една по една.
Благодаря предварително
Ако случайно Ви е напекла жегата и не Ви се пише - ок , няма да се разсърдя де - Пак ще ви питам Зимата...
|
|