Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Търся мнения за да избера и купя Canon
Автор: angeldust   
Дата:   31-01-12 19:06

Здравейте :)
Аз съм любител-лаик, но фотографията от години не спира да ми е интересна и да ми е хоби. Досега съм снимала само с т.нар. "сапунерки" (последните - 2 дигитални - на HP и на Sony). Единствения огледално-рефлексен (ако не греша) фотоапарат, с който съм снимала е един стар семеен Zenit, но да съм проявила само една-две ленти, нямам опит и с него много, въпреки курса по фотография, който посетих преди време.. Сега обаче съм решила да си подаря един истински, хубав цифров огледално-рефлексен фотоапарат на Canon (първи на тази марка ще ми е) по повод това, че преди два месеца станах майка за първи път. Имам голямо желание да съумея да направя хубави снимки на детето си, докато то расте, тъй като децата така бързо се променят, а не можем постоянно да ходим на професионални фотосесии семейно, както сме правили понякога. Та въпросът ми е кой от следните фотоапарати бихте ми препоръчали:
http://www.canon.bg/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_SLR/EOS_1100D/
http://www.canon.bg/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_SLR/EOS_500D/
Вторият се предлага в момента на промоция с два обектива (т.е. един допълнителен, освен основния), а другия е с около 300 лева по-евтин и с един обектив. Проблемът е, че по мнение на един познат втория (500D) бил с кофти обективи и ни посъветва да не се подвеждаме по промоцията, но аз се колебая все пак. Интересува ме някой тук дали има опит с тези фотоапарати и ако може - да прати линк към снимки, правени с някой от тях или и с двата вида, за да се опитам да сравня. По принцип искам да снимам не само сина си, но и пейзажи например и не съм сигурна доколко работа ще ми върши апарата, който се предлага само с един обектив.. Зная, че обективи се купуват и допълнително, но също така зная, че са и доста скъпи и едва ли бих се решила скоро да купя допълнителен такъв..
Та - моля за мнения! Благодаря ви предварително :)

Отговори на това съобщение
 Re: Търся мнения за да избера и купя Canon
Автор: HSGeorgiev   
Дата:   31-01-12 19:13

angeldust, тъй като намесваш Canon 500D, виж тази тема тук, може да ти е от полза [smile]
Успех в избора [smilie24]

Дата:   31-01-12 19:45

Благодаря :) Сега ще погледна..

Автор: steffo   
Дата:   31-01-12 19:56

По отношение на обективите, аз бих дал такъв съвет.
Искаш да снимаш сина си + пейзажи. Докато детето не е проходило и започнало да тича навън - няма да имаш нужда от дългофокусен обектив (т.е поне 2г). Пейзажите също, най-често, се правят с широк, към нормален обектив. Това ще рече, че ще ползваш най-често диапазона 28-100мм приравнено или 18-70мм изписано на обектива(за кропка).
Детето ще снимаш най-често в затворени помещения с не толкова добра светлина. Затова и по много още причини бих ти препоръчал вместо тези двата обектива, да си купиш хубав, СВЕТЛОСИЛЕН обектив в диапазона 18-70мм. Тялото купи отделно - не от такива намаления с 2 неподходящи за целта обектива.
Кое ще е тялото, в случая, според мен - не е толкова съществено.

Дата:   31-01-12 21:36

Благодаря за мнението, steffo! Ще го имам предвид [smile] Колкото до снимките на детето - смятам все пак повечето да са навън (като се оправи времето де), но и у дома прекарваме много време наистина.. Особено в този сезон [smile]

Дата:   31-01-12 21:38

Всъщност може и мнения и съвети за Nikon. Още се опитвам да се ориентирам какво да си купя. А сумата (понеже не споменах) - да е около 1000 лева, повече не мога да отделя сега..

Автор: io_bs   
Дата:   31-01-12 21:48

Никон за ~1000 лева -> D3100 + 18-55

Автор: steffo   
Дата:   31-01-12 22:08

Това, което съм написал важи за всяка марка, според мен.
А ето какво бих взел аз, щом може и Никон:
1. тяло Nikon D5000/5100
2. един от следните обективи:
Sigma 17-70 F2,8-4,0
Tamron 17-50 F2,8
Nikkor 18-70 F3,5-4,5
3.не скъпа светкавица, например Dynaphos ThinkLite 520
Според мен докато сина ти не навърши 2г няма да може да избяга толкова далеч, че с 70мм да не можеш да го настигнеш. Ако пък толкова държиш на Теле обектив - бех взел Nikkor 55-200VR. Достатъчно ефтин и добър за целта. Не е светъл, но така или иначе ще го ползваш навън т.е. на достатъчно дневна светлина!

1000лв, в такъв случай нещо такова:
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&cat=47&product=5857&show=additional
+
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=155&product=8244&show=additional#

Публикацията е редактирана (31-01-12 22:14)

Автор: jarjar_   
Дата:   31-01-12 23:22

Ако няма проблем с купуването на техника на старо, бих препоръчал Никон D90 + някой от 50 1,8 или 35 1,8 от базара начално. Както и Nikor 18-105 като обектив за навсякъде. Успех!!!

Автор: harvester_vn   
Дата:   01-02-12 10:22

Този твой познат те хвърля в кючеците. 99% със сигурен, че обективите с които се предлагат двете тела са еднакви.

Дата:   07-02-12 15:58

Благодаря ви за мненията и препоръките! Още обмислям покупката.. Поздрави на всички! [smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »