Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 350d ili 1100d
Автор: Nike_boy_88   
Дата:   19-11-11 13:00

Здравейте, записах се на курсове по фотография и искам да си взема фотоапарат.Спрял сум се м/у Canon 350d втора употреба с доста снимки и обектив 18-55 без стабилизация за 350лв или да си взема на изплащане Canon 1100D 18-55IS за 950лв нов. След време съм се спрял на Canon 50D но това ще стане след 2год.Искам мнението на по компетентни от мен.Вашето мнение..........

Отговори на това съобщение
 Re: 350d ili 1100d
Автор: hotsnail   
Дата:   19-11-11 13:11

След 2 години 50Д ще е доста слаб избор [smilie18] То исега Канон в тоя клас са ...интересен избор.

А защо Канон точно? А не никон или сони?

Не знам детайли от това дето съм гледал и чел - 1100Д има някой екстри повече от 350Д ама май има и някои допълнителни ограничения за увеличено неудобство. Това е характерно за ниския клас на канон и сони режат функции дето си трябват за да имаш причина да купиш по скъпия (щото той по същество не прави нищо повече).

Не съм фен на никон никак ама Д90 или Д80 ако имаш как да вземеш са съвсем друга бира. Дори Д40 или Д60. Д3000/3100 дали и те не са по-добри....

Публикацията е редактирана (19-11-11 13:13)

Автор: dream_catcher   
Дата:   19-11-11 13:22

Здрасти, няма никакво значение кое от двете тела ще вземеш. Просто ако пазаруваш втора ръка, обръщай внимание на колко хиляди кадъра е конкретния апарат. Ако е над 40хил. не си струва да поемаш риска.

Но има друго важно: ако искаш да се учиш на фотография, опитай поне през първата година да не снимаш с варио-обектив; купи си обектив "без зуум" - 50мм или 35мм

Автор: simbon4o   
Дата:   19-11-11 13:23

50Д е недоразумение!
1100Д става, но не е по-добър от никон Д5100!
Като цяло зависи какви обективи ще купуваш!

Автор: asahi   
Дата:   19-11-11 13:54

Ако идеята "фотоапарат на изплащане" не е обвързана с конкретни бъдещи поръчки, които ще го изплатят, не си струва риска.
350Д е много здрав фотоапарат. 18-55 без стабилизация не е добър. Купи 350Д без обектив и търси 18-55ИС.

Тези неща не си ли ги говорите на курса?

Дата:   19-11-11 14:23

говорим си ,но исках да чуя повече компетентни мнения,преди да се впусна в каквото и да било.А колкото до фотоапаратите ,това са наи изгодните оферти които намерих и са по възможностите ми.

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   19-11-11 14:34

Какъв е този курс по-фотография, след като самия учител не ти е дал съвет за фотоапарат.

Дата:   19-11-11 14:51

пак повтарям,събирам информация и сравнявам.

Дата:   19-11-11 14:59

Ми аз като чета тук извода е виж и никон-човците как са

Автор: E34   
Дата:   19-11-11 17:51

Тъй като се познаваме с автора на темата и говорихме 1-2 пъти по темата.
Ще допълня някои неща, които сме говорили, а той може да е пропуснал при пускането на темата.
Примерно пари, които могат да се дадат накуп са до към 500-600 лева, а на изплащане до към 1200 лв поне с такова впечетление съм останал от разговорите ни, като примерно не абсолютни ограничения, но що годе ориантировъчни...
Аз също го посъветвах за нещо втора ръка, но там за нещо читаво като д90 трябва да се дадат повече от предвидените пари накуп и затова останаха малко алтернативи.
д5100 наистина е по-добър но и разликата в цената не е никак малка.
Другите неща, които коментирахме са http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&cat=47&product=8802&show=additional

http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&cat=47&product=6654&show=additional

Но така или иначе в близко или нетолкова близко бъдеще ще има смяна на апарата, затова му предложих 1100д като приличен начален вариант а разликата до 550д(офертата на фотопавилион) да си купи 50 1.8 от базара примерно и една сигма/тамрон или някое друго телЕ
от рода на 70-300 75-300 55-250 и т.н.
След време естествено като види от какво точно има нужда:))

Друг нелош вариант за втора ръка всъщност е и Nikon d50 евтин, здрав, удобен, моторен...
Не се бях сещал...

Публикацията е редактирана (19-11-11 18:03)

Автор: gpi72   
Дата:   19-11-11 18:37

Вземи каквото ти е по душата. Няма начин да сгрешиш, в ниския клес тела възможностите на Никон и Канон са до голяма степен изравнени както и на различните тела от един клас на един модел също.
Аз при подобна дилема преди години си взех К-х и в добавка към стандартните неща в ниския клас мога да щракам и с ръчнофокусни обективи и в тялото имам мотор за безмоторни обективи, но всичко е въпрос на личен избор. Взимай каквото ти харесва и почти съм сигурен, че каквото и да вземеш няма да съжаляваш.

Дата:   19-11-11 19:21

Ако ръчните обективи са интересни по-добре да гледа за Некс или Олимпус или Панасоник или Самсунг. Мисля, че Олимпуси Е-ПЛ1 се намират за 600 лева нови с гаранция. Май и панасоничета има на промоции ...

Тия играчки имат и видео и почти всякакъв обектив може да им закачиш.

Снимките им са на нивото на ДСЛР-ите дето са под 4000 кинта.

Единствено за студио, спорт, диви животни и птици не са удобни.

Обаче за семейни снимки, портрети, снимки на улицата, пейзажи, деца, баби, мацки, пичове, предметна фотогграфия и т.н. са по-удобни и просто забравяш ДСЛР-а. За планина са много пъти по-добри [smilie18] [smilie18]

Автор: tvk75   
Дата:   19-11-11 20:29

350Д е по-добър от 1100Д

Автор: Suggs   
Дата:   19-11-11 21:56

Глупости.

Автор: tzl   
Дата:   19-11-11 22:12

В този форум "твърдите обективи" са някаква религия, доколкото виждам и съветите наляво и надясно са за "твърди обективи". Предполагам всички, които нямат обективи са пълни с пари и имат всеки един милиметър "твърд обектив". Аз никога не съм имал твърд обектив, поради факта, че не съм толкова богат, а на мен не ми върши работа само "50мм", защото ми трябва различен вид оптика за различните цели.

На колегата @Nike_boy_88 мога само да дам съвет да не взема нищо на кредит, защото каквото и тяло и обектив да има, трябва да знае как се работи със светлина, тъй като тялото и обективът няма да направят шедьоврите... дори и да си купи "твърд обектив".

Също мога да му кажа, че различните тела под сравнително добри светлинни условия ще ти дадат една и съща снимка. Дори с телефон да снимаш, ще получиш също толкова добра снимка. Разликата в такива условия е с каква оптика снимаш и какъв "вид снимка" ще получиш. По-скъпите тела снимат по-добре при лоши условия. Това е положението.

Все пак е добре всеки да се разполага според чергата си. Като има лоши условия или да приеме по-шумната снимка (което не е чак такъв проблем повечето пъти... особено като тази снимка не отива в комерсиални ръце)... или да не снима в лоши условия.

Публикацията е редактирана (19-11-11 22:15)

Автор: hemilio   
Дата:   19-11-11 22:27

препоръчвам ти Д40X или Д60 на старо-доста по добри от 350Д И НА СНОСНИ ЦЕНИ -400-500ЛВ.
Като поснимаш известно време вече сам ще можеш да избираш кое ти трябва!
Успех,мерак и виждане да имаш само.
П.С. Днес четох в нашинъл географик една статия която беше илюстрована със снимки на фотограф от географското дружество правени в Ирак с GSM!!!
ОЧАРОВАН СЪМ ОТ ВИЖДАНЕТО МУ -това е най важното -техниката е по малко важното нещо! [smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »