Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с Д 700 и Сб
Автор: dd5   
Дата:   18-09-11 11:51

Получи ми се се много странен проблем с Д 700 и СБ 900-както си святкаше вчера в един момент светкавицата започна да премига все едно че е в RPT режим,сензорите зад червеното предпазно стъкло светнаха всичките, във визьора на апарата изчезнаха индикациите за фокус, скорост и бленда, в горния дисплей започна да премига индикацията за включена светкавица...

Този проблем го бях забелязал и преди няколко месеца, но скоро не бях ползвал СБ по този начин-или палих от разстояние с вградената, или със синхронизатор.

И продължавам по темата-смених СБ 900 с СБ 800 и проблема изчезна, но след известно време се появи и с тази светкавица- пълен шах вече...

Пак качих СБ 900 - заработи нормално, но за малко-вече не разбирах какво става.

Смених тялото с Д2х и нямах никакъв проблем по-нататъка -снимах още 100-на кадъра с СБ 900 без проблем.

Днес сутринта включих апарата и светкавицата да пробвам как ще работят-още с включването се появиха гореизброените проблеми, но за малко , до сега съм направил над 100 светки без да има проблем- просто огромен омагьосан кръг, не знам в кой момент ще ме издъни техниката, когато си иска работи нормално, когато иска -не [smilie10]

Молбата ми е ако някой е имал подобни грижи да сподели, според мен проблема е в тялото, но преди да търся сервиз се надявам на помощ от форума[smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с Д 700 и Сб
Автор: jivkojj   
Дата:   18-09-11 12:28

Виж дали не са ти окислени контактите на апарата.
Аз моя апарат го разнасям много, доста често и без чанта. Случвало ми се е когато не ползвам светкавицата известно време и като я закача - да се побърка. Не разпознава обектива или не разпознава че е в ТТЛ режим или не светва екрана като включа апарата. Явно от разнасянето и влажния въздух се окисляват контактите, защото като ги почистя - всичко се оправя.

Автор: marto   
Дата:   18-09-11 13:02

По морето въздуха е влажен [smilie3]

Автор: Navy   
Дата:   18-09-11 14:56

С какво чистиш контактите?

Автор: bpavlov   
Дата:   18-09-11 15:12

Имам точно същия проблем, отначало мислех, че светкавицата се окотила, но след като пробвах и с чисто нова, разбрах, че проблема не е от там. После забелязах, че с размърдване на светкавицата върху тялото се оправя, за известно време.
Явно има някакъв проблем с контактите, въпросът е дали е повърностно или е под пъпчиците, които се виждат.
Засега обмислям как да ги почистя, защото са "вдлъбнати" в пластмаса, единственото, което ми идва наум е зъботехнична машинка с гумен остър фрезер и малко фина шлайф паста.
Това, което ме кара да мисля, че проблемът не е просто зацапани или окислени контакти е, че със пълна сигурност се задълбочава към края на снимачния ден.

Самите контакти на апарата видимо изглеждат супер чисти и излъскани, представете си постоянно вкарване и изкарване на светкавицата, чиито пъпчици са остри и с много твърди пружинки.

Автор: bpavlov   
Дата:   18-09-11 15:16

Нави, ако имаш някаква конкретна идея я кажи.
Аз на едната светкавица, дето я ползвам постоянно, и зачистих всички контакти, щото са външни със много ситна шкурка и нямаше никакъв ефект.
За тялото - там шкурка не може да стигне, а самите пъпчици от светкавицата съвсем силно "дълбаят" при всяко вкарване и изкарване.
Така че, нямам идеи

Автор: Зорки   
Дата:   18-09-11 15:45

"....Имам точно същия проблем, отначало мислех, че светкавицата се окотила, но след като пробвах и с чисто нова, разбрах, че проблема не е от там. После забелязах, че с размърдване на светкавицата върху тялото се оправя, за известно време.
Явно има някакъв проблем с контактите, въпросът е дали е повърностно или е под пъпчиците, които се виждат.
Засега обмислям как да ги почистя, защото са "вдлъбнати" в пластмаса, единственото, което ми идва наум е зъботехнична машинка с гумен остър фрезер и малко фина шлайф паста.
Това, което ме кара да мисля, че проблемът не е просто зацапани или окислени контакти е, че със пълна сигурност се задълбочава към края на снимачния ден.

Самите контакти на апарата видимо изглеждат супер чисти и излъскани, представете си постоянно вкарване и изкарване на светкавицата, чиито пъпчици са остри и с много твърди пружинки......"
--------------------------------------------
Абсолютно същите проблеми с D90 и SB900, с тази разлика, че с напредване на снимките изчезват.

Публикацията е редактирана (18-09-11 15:48)

Автор: dd5   
Дата:   18-09-11 16:05

Благодря за мненията, но същия проблем го има и с другата светкавица- СБ 800, пак започва добре, а спира по същия начин, това е кара на мисълта че в тялото е проблема...

Зачистих ги със спирт въпреки че видимо няма смисъл, след час имам снимане и ще видя как ще мине.

Публикацията е редактирана (18-09-11 16:08)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »