Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем при конвертиране от Nef в Jpeg със View NX2!
Автор: avasilev   
Дата:   27-07-11 19:58

Пускам темата от името на мой познат. Той снима с Д3100 и има следният проблем на някой от снимките си при конвертиране. Според мен вероятно картата има нужда да се форматира . Моля за мнение... RAW фаила си е OK.

https://photo-forum.net/i/1500488

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем при конвертиране от Nef в Jpeg със View NX2!
Автор: tziko   
Дата:   27-07-11 20:34

да пробва с FastStone аз с тоя Вю НХ се измъчих и на края пак си краднах Кепчъра. Може да бутнал няква насторйка, само на една снимка ли е или на всички го прави?

Дата:   27-07-11 20:41

Този фаил го конвертирах на моят компютър. Същият резултат.

Автор: tziko   
Дата:   27-07-11 20:57

Няква настройка в самия НЕФ е според мен.

Автор: MarinY   
Дата:   27-07-11 21:15

Това е липсваща информация за жълто (при CMYK) или зелено при RGB.
Ако е само на този кадър може да е от фал при записа върху картата, ако е на много или всички кадри - Сензорът или връзките му. [smilie8]

Дата:   27-07-11 22:07

https://photo-forum.net/i/1500490

Автор: MarinY   
Дата:   27-07-11 22:21

Интересно е, че изчезването на зеления започва на различни места, но е "по посоката на четене" на сензора. Според мен си е проблем на камерата. [smilie2]

Автор: petkova70   
Дата:   28-07-11 00:50

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   28-07-11 00:58

Като petkova70 [smilie24]

С това да започне задължително! Ако не друго, поне ще е полезно за диагностиката.
avasilev, изщракайте една твоя карта с неговото тяло, да се види дали ще се прояви пак проблема.

Автор: i_kostov87   
Дата:   28-07-11 01:34

И аз имам понякога такъв проблем с кадрите от никон Д3000. Или тия тела не стават, или дават някакъв бъг при записване на кадъра в картата, или пък матрицата се прецаква на моменти, нямам представа общо взето. Попитах и пичовете от профайлд, като им пратих и кадри, но те искат да им го пращам. Толкова рядко се случва това, че не съм се занимавал. Не ми пречи чак толкова и си снимам така. При мен даже дефекта не излиза само в един цвят ами е цяла цветна черга с цветовете на дъгата [smilie5]. Най-интересното при мен беше следното:
Отивам за 10 дни в Барселона миналото лято, снимам снимам снимам (1500 кадъра) конвертирам ги на лаптопа докато съм в Барса още, с viewNX-а, няма проблем с нито един от фаиловете. Връщам се в БГ, прехвърлям на стационарния РАУ-овете, да си "поокрася" някой друг, и след записването му в JPG...греда. Преконвертирам същите фаилове на стационарния комп, около 150 с цветни черги. Е как стана номера не можах да схвана и накрая тея които бяха с цветните черги ги изтрих и ги взех от лаптопа. [smile]
Пробвал съм да преинсталирам viewNX-а, да сменям картите на апарата и нам си какво още, но крайния резултат един и същ, минат ли един път РАУ-ове през стационарния комп при които излизат цветните черги, връщане на зад няма. Дори после на друг компютър да ги конвертирам - пак греда. Това е положението [smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »