Автор: i_kostov87
Дата: 28-07-11 01:34
И аз имам понякога такъв проблем с кадрите от никон Д3000. Или тия тела не стават, или дават някакъв бъг при записване на кадъра в картата, или пък матрицата се прецаква на моменти, нямам представа общо взето. Попитах и пичовете от профайлд, като им пратих и кадри, но те искат да им го пращам. Толкова рядко се случва това, че не съм се занимавал. Не ми пречи чак толкова и си снимам така. При мен даже дефекта не излиза само в един цвят ами е цяла цветна черга с цветовете на дъгата . Най-интересното при мен беше следното:
Отивам за 10 дни в Барселона миналото лято, снимам снимам снимам (1500 кадъра) конвертирам ги на лаптопа докато съм в Барса още, с viewNX-а, няма проблем с нито един от фаиловете. Връщам се в БГ, прехвърлям на стационарния РАУ-овете, да си "поокрася" някой друг, и след записването му в JPG...греда. Преконвертирам същите фаилове на стационарния комп, около 150 с цветни черги. Е как стана номера не можах да схвана и накрая тея които бяха с цветните черги ги изтрих и ги взех от лаптопа.
Пробвал съм да преинсталирам viewNX-а, да сменям картите на апарата и нам си какво още, но крайния резултат един и същ, минат ли един път РАУ-ове през стационарния комп при които излизат цветните черги, връщане на зад няма. Дори после на друг компютър да ги конвертирам - пак греда. Това е положението
|
|