Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Tamron SP AF17-50mm F/2.8 XR Di II LD Aspherical (IF)
Автор: freaak1   
Дата:   07-07-11 17:55

Някой да снима с Tamron SP AF17-50mm F/2.8 XR Di II LD Aspherical (IF) канонския..

..и какви са Ви впечатленията от това обективче като цяло?

Скоро се сдобих с него и нямам много практика с този обектив. За това ще съм благодарен от съвет или мнение...
[beer]
 Re: Tamron SP AF17-50mm F/2.8 XR Di II LD Aspherical (IF)
Автор: cameraman   
Дата:   07-07-11 18:44

Сподели първо твоите наблюдения.... На какво тяло? Какви други обективи имаш? Как се държи в сравнение с тях? Какво мислиш за резултатите???

Публикацията е редактирана (07-07-11 18:45)
Автор: malakar   
Дата:   07-07-11 18:47

Не съм ползвал обектива (нямам го, а и съм на Никон), ама като си се сдобил скоро с него защо не направиш първо 1000 - 2000 снимки с него и сам да си прецениш дали те кефи?

Иначе честито за новата придобивка! На фокус! [beer]

Дата:   07-07-11 22:32

Ами в интерес на истината , очакванията ми бяха малко по големи за този обектив. Въпреки, че не се занимавам професионално с фотография ами е хоби в общи линии... Снимам с тяло канон 60Д от което съм доволен . Имам един твърд обектив канон 50 мм f1.8 II, китовия с който взех апарата и сигма 70-300 на ф5.6. така че това ми е първият по светъл и остър обектив за който събирах няколко месеца парички за да си го позволя.. и може би от това и дойдоха по големите ми очаквания за него.
Проблема е там, че е калибриран уж, а е голямо мазало с фронт фокуса . С две думи с ауто фокуса на 2.8 е кофти ... и личното ми мнение е че съм малко разочарован :)

Автор: cameraman   
Дата:   07-07-11 22:56

Със или без стабилизатор???
Дата:   07-07-11 23:02

със стабилизация е
Автор: mitku   
Дата:   08-07-11 00:48

Не искам да те разочаровам, но за съжаление си се прекарал доста - по-старият модел без стабилизацията е по-добър (и по-евтин) и е този, за който всъщност си чел преди покупката. Освен туй - проблемите с автофокуса (особено пък с Тампон) е трябвало да ги тестваш при покупката. Но ако е нов и в гаранция обективът, може да отидеш в нагъзина и да им се оплачеш, че имаш проблем с АФ-а и - доста е вероятно да се съгласят да ти го сменят с друга бройка. Следващият вариант е да го продадеш (със солидна загуба) в базара (но едва ли ще се продаде лесно, че хората знаят, че не е много "стока" тоз модел). И естествено може известно време да поснимаш с него, но все едно рано или късно ще го разкараш - аз бих те посъветвал да е по-рано за да си спестиш нервите. Все пак, както казах - ако е в гаранция, отивай в нагъзина още утре да се пробваш да го смениш (и тествай на място другите бройки). [smile]

Автор: pefoto01   
Дата:   08-07-11 02:09

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: goldfrapp   
Дата:   08-07-11 08:07

Без стабилизацията е много по-добър. Светъл ....като светъл зум, на 50мм почти толкова остър колкото 50 1.8 II (!!), за парите си е трепач. Ако можеш, вземи този. :)
Дата:   08-07-11 10:17

Благодаря за съветите.
Купих го от човек от форума.. доста коректен определено. Обектива е калибриран за 60Д и сменен точно в хепи фото...По добрите очаквания са ми били най -вероятно за не стабилизирания..
Благодаря ви за съветите, ще направя малко кадри с него. Ако не става здраве да е ..
ето това е обявата от продавача .. : https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&t=431644&i=431644
Автор: splendor   
Дата:   08-07-11 13:09

Това не е стабилизираната версия [smilie21] [smilie21] [smilie21]
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Тази тема е затворена