Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Този неутрален филтър?
Автор: mouzata   
Дата:   10-06-11 00:07

Здравейте! От доста време си търся 46мм неутрален филтър, но тук в България просто не мога да намеря. Започнах да търся в нета и попаднах на това .
Как точно работят този тип филтри(имам в предвид тези които могат да променят количеството светлина влизаща в обектива)? И дали е по-добре да избера този филтър пред някой, който намаля с 3 стъпки?

Отговори на това съобщение
 Re: Този неутрален филтър?
Автор: Nikoneff   
Дата:   10-06-11 11:07

Ми гледам, че този филтър контролира влизащата светлина от 2 до 8.5 стопа , без да се налага да сменяш ND филтрите, т.е. "all in one", което си е голям плюс ако търсите оперативност. Като цена също ми изглежда добре. Като качество на стъклото предполагам че е добър, дават го че е Multi-Coated. Макар че нямам личен опит с подобен филтър мисля че ще Ви върши работа.

Автор: teoget   
Дата:   10-06-11 12:23

Според мен е супер,ама ти трябва и хубав обетив за да не пострада остротата на снимите!

Автор: Славов   
Дата:   10-06-11 12:31

Обикновено това са 2 пола филтъра, и при въртенето им 1 спрямо друг се получава различна плътност.
Snoopoff си купува скоро, ама дали е доволен....

Автор: mouzata   
Дата:   10-06-11 19:49

По принцип филтърът ми трябва за турбосапунерката(Панасоник ФЗ-35) защото не имам много ниска максимална стойност на блендата(само 8) и не мога да получа този копринен ефект на водата при слънчева светлина...Снимката просто прегаря. Друг е въпросът, как ще влияе филтъра на видеото(нормалният неутрален филтър премахва изкривяването на цветовете на места). В крайна сметка ще си го поръчам.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »