Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Panasonic LUMIX G2
Автор: dsr1972   
Дата:   10-12-10 08:21

Panasonic LUMIX G2 - 1300лв в Техномаркет Пловдив. Заслужава ли си парите? Трябва ми лека и компактна камера, но не сапунерка за качествени снимки. Бях се спрял на GF1, но G2 е по-фотогравски ориентирана(с повече екстри+сензорен екран) и по-евтина. Моля за компетентни мнения за тази камера.[smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Panasonic LUMIX G2
Автор: serjy   
Дата:   10-12-10 08:59

взимай спокойно [smilie24]

Автор: pifakiz   
Дата:   10-12-10 10:07

Апарата определено си заслужава, но вписва ли се в твоята представа за "лека и компактна камера"?[smile]

Предполагам на тази цена в ТМ е и с обектив Panasonic 14-42мм.

За мен "леката и компактна камера" е нещо от рода на GF1(E-PL1) + Panasonic 20mm f/1.7(Panasonic 14mm F/2.5).

От Англия в момента Panasonic GF1 + 20mm F/1.7 излиза около 1150лв.

Ако искаш изчакай да излезе новия GF2, тогава цената на GF1 определено ще падне още.

Аз за лек и компактен апарат заложих на Olympus E-PL1, като засега снимам с китака 14-42мм, който макар, че се "сгъва" и става по-компактен, пак ми е обемен.
Мисля да го сменя с новата палачинка Panasonic 14mm F/2.5, като при тази комбинация вече найстина ще имам лека и компактна камера.[smile]

Та с две думи, отиди в магазина и пробвай апарата.
Ако ти допадне като размери и тегло, купувай смело.Успех.[smilie24]

Автор: джъмбо   
Дата:   10-12-10 10:57

като ще се вземаш СЛР лайк камера... по-добре си вземи някой истински слр.....

дори един лек пентакс с палачинки ще се яви по-добър избор от предпочитаната от теб камера

Автор: hotsnail   
Дата:   10-12-10 11:14

Джъмбо е прав. Панасониците от Г серия не са компактни нито са СЛР-и.

Г1 беше много популярен щото е първи и наистина имаше доста интересно възможности. ГХ1 е интересен заради видеото.

ама ако ти трябва компактен апарат вече има по интересни неща. Олимпуса Е-ПЛ1 или Сони НЕКС-3/5 са доста по-малки.

НЕКС-5 със палачинката 16мм спокойно влиза във вътрешен джоб на яке. А със 18-55 във външния.

Това при панасоник става само с новия им ГФ2 - ама Сонито има тонове екстри в повече та смисъл много не виждам от ГФ2

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: