Автор: uri64
Дата: 07-07-10 00:24
За правописа на "безсмислено" съм съгласен .
За докарването на ефкта на градиентния съм съгласен само до някъде - ако небето ВЕЧЕ е "избушено" непоправимо, никакъв софтуер няма да помогне. Поставянето на такъв филтър при всички случаи помага да се предотврати "избушването".
За използване на скай- затоплящи и ув филтри продължавам да не съм убеден. Ето и някои допълнителни причини:
- Има регистрирани случаи, при които поставеният за предпазване филтър се чупи и надира челната леща
- Наличието на вече поставен ув и подобен филтър, определено причинява неудобство при използването на поляризационен такъв, защото е свързано с махането на единия, и поставянето на другия(при това като се внимава да не се омажат), освен ако някой не реши да сложи единия ВЪРХУ другия, което пък вече ми се вижда като съвсем щура идея (ама и завъртяно изречение се получи, но така е - обърканите мисли обикновено са и дълги). Поставянето на полар върху ув е безсмислено защото полара е и ув, и освен това допълнителните повърхности за пречупване на светлина, отражения и събиране на прах и мръсотии се удвояват.
Но тук вече всеки да си решава сам. На мен лично ще ми трябва по-солидна аргументация в полза на ув, скай и затоплящите филтри.
|
|