Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с Канон - Грешка 01
Автор: stix   
Дата:   20-06-10 12:34

От няколко дни ми изписва тази грешка 01 - проблем с комуникацията между обектива и тялото. Фотоапарата е Канон 450Д, а обектива Тамрон 18-200. Веднага пробвах да изчистя контактите, но това не реши проблема. Предполагам че проблема е в обектива, но като изчетох другите теми излиза че за Тамрон няма сервиз в БГ. Обектива и тялото се намират в София, ако някой разбира повече и може да ги погледне ще съм му много благодарен. [beer] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с Канон - Грешка 01
Автор: sd   
Дата:   20-06-10 12:48

Ако си ъпдейтвал фърмуера на тялото може да се получи. При ъпдейт на фърмуера се променя протокола на комуникация между тялото и обектива. Същия проблем възниква и с обективите на Сигма и затова в сервиза ги ъпдейтват безплатно.

Дата:   20-06-10 13:42

Фърмуера съм го сменил доста отдавна и до сега нямаше проблем? Според мен е нещо механично прецакано в обектива.[smilie11]

Автор: Gam3Ra   
Дата:   20-06-10 14:23

Мен ми изписваше същото на 350D преди, проблема беше в обектива, не можеше да се снима с него на затворена бленда, само на най-отворена правеше снимка.

Дата:   20-06-10 14:46

Gam3Ra: Ами от начало ми даваше грешката само при включен АФ. Но сега вече я прави на всяка снимка без значение от мм, Авто/ръчен фокус. Пробвах и на най-отворена и най-затоврена бленда. Тотална щета.

Почнах да го разглобявам но след като свалих пръстена на зума нещо се закучи. Някой да знае как се разглобява нататък :) До тук всичко изглежда наред. Зъбните колелца на АФ са ок. Лентовите кабели ми изглжеждат здрави. Но разбира се без да го доразглобя не мога да видя другия край на кабела за управление на блендата. Някакви идеи? [smilie11]

Автор: GOSPODIN   
Дата:   21-06-10 00:07

Утре при Наско - "Дондуков" -18 .Не се занимавай със самодейност, че после...[smilie5]

Автор: guciguci   
Дата:   21-06-10 09:26

Така е,една "болест" като не се лекува в началото,се влошава.[smilie5]
Ама сериозно,много ми е интересно как така първо проблема е един ,а след време се задълбочава. Да не би да има някаква връзка с датата..... Много странно

Автор: sirkhann   
Дата:   21-06-10 09:32

А контактите на обектива и тялото почисти ли? [smilie5]

Дата:   21-06-10 10:22

sirkhann
Това беше първото което направих :)

guciguci
И аз се чудя как става така, че постепенно се прецакват нещата, а не отведнъж.

Gospodin
Може би си прав. Така и не успях да го разглобя напълно. А Наско какво му е работното време?

Автор: GOSPODIN   
Дата:   21-06-10 10:33

10-18ч. понеделник до петък

Автор: MR_GO   
Дата:   21-06-10 10:46

Има няколко сервиза, които се занимават с ремонти на Тамрон в БГ. Ако си го купил от тук си виж гаранционната карта, на гърба и.

Дата:   21-06-10 12:53

MR_GO
За съжаление няма гаранция [smilie8]

GOSPODIN
Благодаря за инфото. [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »