Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 CF 400x със Canon 50D?
Автор: nicknay   
Дата:   15-06-10 15:56

Напоследък цените на новите CF памети паднаха доста, а ми трябва нова карта.

Та се чудя, ако взема 8GB Transcend 400X Ultra-Fast UDMA Card(with MLC), която е по-евтина от 300х версията, дали ще работи нормално на 50D-то ми или ще има някакви драми?

Някой пробвали ли е тези карти?[smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: CF 400x със Canon 50D?
Автор: IvanShipkov   
Дата:   15-06-10 16:19

Аз съм пробвал 16GB от същия модел на 7D и смятам че е чудесна - изщракал съм вече около 3000 кадъра с нея и 30-40 минути FullHD клипчета. Нямал съм проблем с нея. Работи бързо, но нямам реални данни за скоростта и. Така и не успях да подкарам CF към IDE преходника за да видя каква е пълната и скорост. През разните USB reader-и не виждам съществена разлика със 133х. Преглеждането на картинките в апарата като че ли е по-бързо. С други карти съм имал проблеми с моя мини четец при изтриване и копиране (омазваха се нещата или пък в последствие се получаваха увредени снимки). С тази нямам никакви проблеми - не е обичайното супер евтино изпълнение май.

Автор: ka7   
Дата:   15-06-10 16:45

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   15-06-10 18:40

То е ясно, че и с 133х няма проблеми. Освен ако не снимаш на burst.

Въпросът беше, това че е 400х (а вече има и 600х) води до някаква хардуерна несъвместимост с апарата.

Иначе няма смисъл да купувам 266х и 300х, защото новите 400х са на по-ниска цена.....

Автор: IvanShipkov   
Дата:   15-06-10 18:57

Няма никакви проблеми.

Автор: shsphoto   
Дата:   15-06-10 19:44

Ако погледнеш тук http://www.dpreview.com/reviews/CanonEOS50D/ в таблицата на реда High-speed continuous • 6.3 fps
• Up to 60 JPEG Large/Fine images
• Up to 90 JPEG Large/Fine images (UDMA)
sсе вижда, когато си с UDMA карта може да запишеш до 90кадъра наведнъж вместо 60 при бавна карта.
От Digic 4 почват да ползват UDMA трансфер и няма проблеми с всякакви карти. По-старите апарати имат проблем с тези нови бързи карти защото те са само за UDMA трансфер, затова те са по евтини, от другите които поддържат и бавните скорост. Ако не ползваш картата на по-стар апарат няма да имаш проблеми а само ++++.

Дата:   15-06-10 21:11

И аз си мислех, че не трябва да има проблеми, но вашите уверения ме успокоиха съвсем!

Мерси на всички!
[beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »