Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Колебания между Никон Д 60 и Никон Д 80
Автор: geshme   
Дата:   10-06-10 23:34

Имам колебания какъв ДСЛР да си взема защото съм абсолютен аматьор, но имам голямо желание да се уча! :) Четох много мнения и ревюта на тази тема и въпреки това немога да взема рещение дали да буде д60 или д80! Снимките които искам да правя са предимно портрети и ландскейп евентуално, което има по-голямо значение за обектива принципно...въпроса е че нямам опит с тези тела и искам мнение кое е по-доброто защото и двата модела имат плюсове и минуси и немога да взема рещение! Благодаря предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Колебания между Никон Д 60 и Никон Д 80
Автор: deathzone   
Дата:   10-06-10 23:34

Д80

Автор: CyberGene   
Дата:   10-06-10 23:35

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: marrio31   
Дата:   10-06-10 23:37

е то тук няма колебание изобщо,разбира се че д80,има мотор[smilie24]

Автор: jivkojj   
Дата:   11-06-10 00:10

D80

Автор: da.fo   
Дата:   11-06-10 07:35

няма две мнения - D80 [smilie24]

Автор: mitku   
Дата:   11-06-10 07:56

При сегашните цени на старо за Д80, е безсмислено да се мисли за друго тяло в тоз ценови диапазон. Д80 е с класа по-добър от Д60, Д3000 и т.н. [smilie24]
Както и сам си разбрал - по-важното е какви обективи ще вземеш. [cool]

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   11-06-10 09:47

Аз като Канонец дано не изглеждам като провокатор в тази тема [smile] но просто да си дам мнението [smile]

geshme - наистина, както и по-горе са ти казали - просто изобщо няма място за размисъл.
Д80 е прекрасно тяло. Огромна част от недостатъците му (всяко тяло си има някакви недостатъци все пак)си ги има и в Д60.

Предимствата на Д60 пред Д80 са единствено по-малкия размер (в случаите, в които това е предимство) и разните софтуерни трикове - като вградените "филтри" за обработка, заложените "съвети", обучаващи "фотографина" и т.н.
Иначе - Д80 е тялото с по-добра ергономия (на хващане общо взето като Д90), тялото с много повече екстри (две врътки отзад и отпред, бърз достъп до настройките без задължително да използваш менюта, втория екран отгоре...)
Това, че е със CCD матрица за разлика Д90, Д300 и тн не се решава ако си купиш по-новите мъничета, защото и те са със CCD.
Относно CCD сензора - наистина Д80 има малко повече шум отколкото аналозите си (и от други марки) със CMOS на този етап, но според мен не чак толкова, че да си заслужава да го говорим чак много сериозно. Кадрите, които съм разглеждал внимателно от Д80 до ISO800 са си достатъчно добри според мен точно откъм шум, стига да не търсим под вола теле... Да не забравяме, че същата матрица всъщност се използва и в Д200, а това си е професионална камера и то успешна на пазара, когато и беше времето. И по-нагоре може да са си съвсем ОК - просто се старая да се огранича единствено до собствен опит.
Ако един ден решиш, че ти е удобно да снимаш с вертикален грип също така - за Д80 си има, за малките никони има само едни измислени на други производители, дето снимат в дистанционен режим или нещо подобно...

Та съвета ми - ако ще снимаш общо взето различни жанрове, имаш интерес към фотографията по принцип, все пак си сериозен любител и не искаш сам да си правиш живота труден - насочваш се към този сегмент, започващ с ХХХД, К100/К200, Д80 (защо пък не Д70), преминаващ през Д90 (макар и от същия клас и наследник на Д80) и по-нагоре 40Д/50Д, К10/К20/К-7, Е-30 и завъшваш с Д300, 7Д. По-нагоре да не говорим, защото се отдалечаваме от темата.

За по-надолу - ако имаш обаче наистина остра нужда от много лека и малка камера (наприме ако ще снимаш само стрийт и ще си носиш камерата в джоба, ще снимаш само в планината, но правиш големи преходи, носиш N на брой раници и всеки грам ти е от значение и други такива подобни) тогава наистина можеш да обмислиш и подобни симпатични камери - не само Д60, но и Д40, Д40Х, 1000Д, пък и новите наистина високотехнологични мъничета като К-х, който е прекрасен наистина като резултати, макар и мъник и оттук-оттам орязан.

Ако приличаш на мен и потребностите ти са като моите - да предпочетеш Д60 пред Д80 мисля ще бъде сериозна грешка.

Автор: diana_nz   
Дата:   11-06-10 10:03

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   11-06-10 10:09

geshme
Като собственик на D60, мога да ти препоръчам за начало по-скоро D80. На практика и двата модела са чудесен избор за първо учебно тяло, но все пак мотора и по-добрия (откъм цени) избор на обективи са предимство за D80. С времето ще почнеш да усещаш какво не ти харесва, какво ти липсва и какво да бъде следващото ти тяло като възможности. Важното е да имаш желание, другото идва с времето. Приятно [shtrak]

Автор: pluha   
Дата:   11-06-10 10:18

Всички чуденки ще отпаднат, ако можеш да си позволиш това

По-добре малко повече пари наведнъж, отколкото смяна на няколко тела докато финишираш по същия начин[cool]

Офертата няма аналог в момента като цена/качество [beer]

Автор: geshme   
Дата:   11-06-10 12:04

Благодаря на всички за мненията и за отделеното време. Мисля, че Д80 е моят дслр :)...сега остава само да излезе и някое запазено телце и се гмуркам! Лек ден на всички! :)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »