Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Nikon School - Guide to Creative Lighting
Автор: flipbeat   
Дата:   27-04-10 00:47

Пускам тема относно филма Nikon School - Guide to Creative Lighting, който намерих съвсем скоро. Мисълта ми е, че искам да му направя субтитри, за да може любимият ми племенник да му се наслади и да получи отговори на доста негови въпроси. Та така...първо-никога не съм правил субтитри и идея си нямам коя програма да ползвам и как да го сторя...и второ, ако някой има готови такива да ги сподели.
Ще се радвам да науча нещо ново (евентуално [smilie6] ) от филма на врага и най-малкото да се науча да правя субтитри. Имам доста фотографски филми без никакви субтитри и искам да ги споделям с английско неговорящите ми приятели. Разбира се, с удоволствие бих качил някъде никонското филмче за да се гледа от възможно най-много хора.
Респект!
Най-тъпото е, че си намерих най-накрая и Through The Eyes Of A Pro - Advanced Techniques For Canon DSLR Photographers, но незнайно защо не мога да го разархивирам.

Отговори на това съобщение
 Re: Nikon School - Guide to Creative Lighting
Автор: IChertov   
Дата:   27-04-10 01:55

имаше една програма Subtitle Workshop, ама не си спомням много добре, беше преди доста време...
можеше да си нагласиш от коя до коя секунда искаш да има титри и разни такива..
пробвай [smilie3] [shtrak] [beer]

Автор: detlene   
Дата:   27-04-10 01:57

Subtitle Workshop e може би най-полезната програма за субтитри. Ще ти е по-лесно ако намериш субтитри на английски, разбира се ако има. Поразгледай и форума на subs.sab.bz, там има доста съвети по темата. В нета можеш да откриеш и наръчници за работа с Subtitle Workshop.
Иначе ще се радвам ако се преведат такива филми. [smilie24]

Автор: Scouse   
Дата:   27-04-10 17:21

Загледах се във филма, нещо ми прави много лошо впечатление. Обяснява си човечеца кое как се прави, моделът позира, снима и снимката, която ни показва на монитора е в коренно различна поза [smilie23]

Автор: victory13   
Дата:   27-04-10 20:59

хаха... тела /или пък дела [smilie8] / си е шавлива, за туй [smilie18]

филма е хубав... убих 2 часа вчера да търся английски субтитри, и няма... с тях ще е много по-лесно да се преведе... ако някой намери, нека постне линк...

Дата:   27-04-10 21:53

Не е до шавливост. Дават я с лека усмивка как позира, само крайчетата на устата леко нагоре, а на снимката, която ни показват на монитора - зъби... Не че не обяснява хубаво човекът, просто такива работи будят съмнение и остава едно такова чувство, че ти обяснява уж някакви неща как стават, пък е нацъкал 10 кадъра и са показали този, който най си заслужава ;)

Публикацията е редактирана (28-04-10 00:50)

Дата:   27-04-10 22:47

е то в това трябва да си сигурен... не винаги от раз става примера... а и се вижда, че е усилил ефекта от всяка демонстрация доста драматично... за да покаже по-ясно евентуалния резултат ...

Публикацията е редактирана (27-04-10 22:49)

Автор: mondragon   
Дата:   28-04-10 02:09

Хайде сега да кажете и от къде да го дръпна, моля!

Дата:   28-04-10 02:15

piratebay ;)

Дата:   28-04-10 22:42

изгледах го днес целия филм... с интерес [shtrak]
като най-кратка оценка замества успешно прочитането на 5-6 книги [smilie18]

Автор: frenchev   
Дата:   29-04-10 11:09

Филма е наистина много полезен те са две части, но може и да се намери като 1 филм.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »