Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 евтин dSLR или "турбосапунер"
Автор: mesohorny   
Дата:   12-04-10 00:51

Здравейте!
Изправен съм пред следната дилема - имам 400лв и искам да ги вложа в добър фотопарат. Не съм се занимавал сериозно с фотография и никога не съм снимал с нещо различно от "сапунерка". Сега, разглеждайки базара на сайта, виждам че има и dSLR фотоапарати на достъпни цели. Та въпроса ми е какво е по-добро един dSLR фотоапарат със скромен обектив, или турбосапунер.
Примерно canon d30 с някакъв обектив до 100лв, става дума за втора ръка естествено, или canon powershot sx10 is, или panasonic fz-28, или нещо ново.
Приемам всякакви съвети, благодаря ви! [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: евтин dSLR или "турбосапунер"
Автор: imitev   
Дата:   12-04-10 01:03

Виж си земи там какво беше - пиксон 12 ли беше в рекламата в една друга тема...

А сериозно - за 400 лв. едва ли ще вземеш "добър" фотоапарат.

Аз лично не виждам и как ще вземеш турбосапунер от магазина...

Въобще вземи си нещо с което да започнеш - с ръчни настройки - като "задобрееш" ще му мислиш - но вече ще си наясно какво ти трябва...

PS: Турбосапунерката си още не съм я продал...

Автор: juslen   
Дата:   12-04-10 01:20

Един съфорумец тъкмо сега продава един Olympus E300+Zuiko 14-45mm за 400лв-за тия пари просто няма по-добро

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   12-04-10 01:23

Купи си евтин апарат, а с другата част от парите почерпи вашите.[smilie5] [smile] [smilie24]

Автор: mitku   
Дата:   12-04-10 01:59

За 400 лв. няма как да вземеш нещо особено добро. Стигат за възможно най-евнин ДСЛР на МНОГО старо, с възможно най-евтин китов обектив... или за приличен турбосапинер, отново на старо. За нов, няма за "турбо" и явно остава евентуално някой "атмосферен" сапунер средна хубост, но гледай поне да има пълни ръчни настройки око държиш на нов. Аз лично при така поставения въпрос бих ти препоръчал да си потърсиш добър турбосапун на старо (напр. Панасоник ФЗ-28) за тез пари и след една година вече ще знаеш сам какво (и дали) друго ти трябва. [cool]

Re: евтин dSLR или
Автор: vnvas   
Дата:   12-04-10 07:47

Първо кажи какво точно смяташ да снимаш. Както каза @juslen , продават се чудесни Olympus E300 за 400 и 500кинта с два обектива. Чудесен DSLR със страхотна картинка , но едва ли ще можеш да снимаш MACRO с тези обективи. Става за пейзаж,портрет и птички от 10-15метра.
Турбосапунера ще ти даде по-голяма свобода и универсалност,по-лек е , става за MACRO/Пейзаж/Теle, но картинката ще отсъпва малко като качество на Е300. И двата фотоапарата не са пригодни за високо ISО. Аз бих взел Е300[smilie24]

Публикацията е редактирана (12-04-10 07:49)

Автор: shmirgela   
Дата:   12-04-10 08:09

Отказах се да продавам един стар дслр пентакс, тъй като почна да пада под 300лв цената. Няма никакви глезотии, но е железен.
Сега си го нося със себе си като второ тяло.
Установих, че май с него стават по-добри снимки отколкото с последния флагман на марката...

Всичко е в обективите:) Можеш да се пробваш със стари на К байонет, има по 100на лева в базара.

Публикацията е редактирана (12-04-10 08:22)

Автор: FANTAZIA   
Дата:   12-04-10 08:27

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=47&i=72254&t=72254&phorum_uriauth=

Автор: smilen_k   
Дата:   12-04-10 08:50

От опит ти казвам:ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПЪРВО САПУНЕР С РЪЧНИ НАСТРОЙКИ,защото може да се окаже,че изобщо нямаш нужда от DSLR.Горещо препоръчвам Panasonic FZ-50

Автор: cicomanco   
Дата:   12-04-10 08:54

Имаш ЛС![smilie24]

Автор: tyunkata   
Дата:   13-04-10 12:19

И от мене ЛС!

Автор: chill   
Дата:   13-04-10 12:34

Вземи това с най-голям сензор.

Автор: uri64   
Дата:   13-04-10 12:48

Само не и Панасоници ФЗ [smilie8]
За малко повече пари - Никон Д40/40х/60 със китов обектив и работата заспива!

Публикацията е редактирана (13-04-10 12:49)

Автор: gam3ra   
Дата:   13-04-10 12:49

ако няма да наливаш пари не се занимавай с DSLR–и. Аз разкарах 350D с китак, чанта и др за 380лв (там някъде, не помня точно) и мога само да те съветвам първо да направиш 2-3 снимки с такав апарат (на познат, или в магазина) и да прецениш снимка ли ти се с такова живУтно, да не забравиш да си сметнеш поне още 1000лв за обективи (като минимум с компромис за качеството на картината), за да можеш да снимаш това, което турбосапунера го може без "инвестиция". Сега си представи и 2килограмовата чантичка през рамо, представи си колко често ще трябва да развиваш и навиваш обективи за различните сцени...

Автор: steeens   
Дата:   13-04-10 12:54

shmirgela , ако решиш да се отървеш от К7, брой ме първи на опашката.[smilie5] [beer]

Автор: serjy   
Дата:   13-04-10 13:01

Проблемът с каринката при сапунерите и прекалено дълбокия ДОФ и от там 'плоското' излъчване на кадрото, и неизползваемото високо ИСО. За гледане на монитор и печат до А4, една качествена сапунерка няма много да отстъпва на ДСЛР. Сравнението 'пиксел по пиксел' обаче е предрешен с убииствено предимство на ДСЛР-а.

Автор: Suggs   
Дата:   13-04-10 13:25

Serjy [smilie24] [smile]

Пример:

С Panasonic FZ8:

https://photo-forum.net/static/forum/2010-04/netv4916.JPG

http://picbg.net/u/29353/33459/423543.jpg

Голям размер.

С Canon 1000D + 55-250IS , от същото място:

https://photo-forum.net/static/forum/2010-04/dumi5159.JPG

http://picbg.net/u/29353/33459/423544.jpg

Голям размер.

Автор: simeon06   
Дата:   13-04-10 13:52

Panasonic FZ50

Автор: ILiyanKirkov   
Дата:   13-04-10 14:51

За 400лв по-добре турбосапунер. Един приятел има FZ50 - много добър апарат. Аз пък имам SX10 и също съм много доволен - даже продавам един :)

Автор: Reshovski   
Дата:   13-04-10 15:04

Ако вземеш турбо сапунер, точно след 6 месеца ще искаш да имаш вече SLR и ще се чудиш какво да го правиш тоя сапунер. Взимай си SLR и почвай да се учиш на него. Незнам да има запален по фотографията човек, който рано или късно да не почне да заделя пари за нещо по-добро!
Ако ще снимаш вече снимки за личния си албум е друго нещо.

Автор: digitalgab   
Дата:   13-04-10 15:31

Ако ще е турбосапунер, по добре един от ония на Фуджифилм, с по големата матрица. Ако ще е ДСЛР, всеки един от базара, не по стар от 2008.
А най добре и двете.

Автор: sohk   
Дата:   13-04-10 15:43

Точно на място, много добро сравнение. Аз едно време работех в един магазин за комп. техника но продавахме и фотоапарати Никон. И имахме всякакви, хептен сапунери , зуумове, дслр-и ... Никога не съм имал собствен фото апарат, но там имах възможност да си играя със всички. От както видях снимка на ДСЛР-а реших че аз друг апарат няма да си купя. Тогава беше актуален Д50 на Никон като най-нисък клас, даже май тъкмо беше анонсиран от Никон, смятайте само кога е било. От тогава ... та чак до преди 2 месеца, не съм имал собствен, за рожденият си ден ми подариха Д40. Вярно че сигурно е най-ниския клас ДСЛР ... ама аз съм истински щастлив и му се радвам и се забавлявам всеки миг когато снимам с него.

Автор: pphilipov   
Дата:   13-04-10 15:49

sohk

Тоя самоходен губер в профила ти твой ли е?

Автор: Mec   
Дата:   13-04-10 16:34

Ами тия дето се чудят още да се загледат в сравнението на Suggs.
При това е снимал на достатъчно светлина, а ако беше слаба светлината сапунерките издишат още повече.

Автор: didesignbg   
Дата:   13-04-10 16:41

Фотографа, до голяма степен може да компенсира недостатъците на техниката. Апарата в никаква степен не може да компенсира недостатъците на фотографа.

Отнася се и за професионалиста правил горния тест компактен - дслр[smilie3]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »